Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 10 oktober 2010

hardlopen

tja, als je gescheiden bent, heb je wat extra tijd her en der en die moet toch een beetje zinnig ingevuld gaan worden, dus besloot ik maar eens te gaan hardlopen, net datgene waar ik de grootste hekel aan heb gehad op de middelbare school!


Tja, op de middelbare school was hardlopen niet bepaald mijn favoriete bezigheid, ik had totaal geen conditie en was al buiten adem na het eerste rondje. Waarom ik dan toch ben gaan hardlopen?

Ik ben eigenlijk eerst begonnen met veel, heel veel te gaan lopen. Ik liep zo 15 kilometer, maar ja dat duurt toch best wel een tijd en ik wilde ook wat meer aan mijn conditie gaan doen. Dus toen maar de stoute (trim)schoenen aangetrokken en me er toch eens aan gewaagd. Van een collega had ik "start to run", een hardloopschema met muziek in mp3.

Tja als je geen conditie hebt en kunt kiezen uit een hardloopschema voor 5 of 10 kilometer, kies je toch de makkelijkste weg oftewel 5 km. Ik weet nog goed dat ik na de eerste keer veel spierpijn had, maar dat ik het toch wel leuk vond en dat ik het vol gehouden had (het was 50 -50 wandelen en rennen). Ik bleef me er ook over verbazen dat (zelfs!) ik het vol kon houden, dat had ik nooit gedacht.

Laat staan dat ik vandaag in Eindhoven aan de 6 km mee heb gedaan, als je me dat 5 jaar geleden had verteld had ik je voor gek verklaard.
Ik heb altijd alleen mijn rondje gelopen, dus het was toch wel anders om nu eens met een hele meute te gaan lopen. En een meute was het!

Ik stond op 200 meter van de start, maar het duurde toch zo'n 5 minuten voordat er heel langzaam de vaart in kwam. Alhoewel, het was meer joggen. Dan maar gaan slalommen om de gaatjes op te vullen en een beetje vaart te kunnen maken... Gelukkig daar wordt de weg al breder en kan ik eindelijk wat sneller gaan. Er lopen veel kinderen mee, maar toch is het gros volwassenen. En het valt me allemaal niet tegen, het lopen met zo veel mensen. Het geeft eigenlijk wel een kick om te lopen met toeschouwers en om steeds meer mensen in te halen (op die paar na die mij dan voorbij kwamen). Daardoor loop je toch weer net iets harder en heb ik zelfs een gemiddelde snelheid gelopen die ik nog niet eerder gehaald had!

Dit voelt zo goed, dat ik (na eerst een paar dagen rust), volgend jaar aan de halve marathon mee ga doen. Maar dan toch maar even trainen het komende jaar en langzamerhand mijn rondje steeds wat groter maken.

En als ik 's-middags dan nog even met de mountainbike de hond uit ga laten in het bos, gaat het deze keer toch wel wat moeilijker. Gelukkig geen toeschouwers of iemand die me inhaalt nu ik zo langzaam ga ...

geplaatst door Ronald68 - 5873 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl