Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 9 oktober 2010

Speeddaten

Als je het zoeken op het Net even zat bent en je liever kennismaakt met je date in meer dan één dimensie, dan kan ik je het Speeddaten aanraden. Het is een goede manier om te testen hoe je ‘in de markt ligt’ en je krijgt in de pakweg drie minuten die je per gesprek hebt een aardig beeld van het vlees in de kuip tegenover je. Jullie zijn echter gewaarschuwd: voor mannen/vrouwen die je niet leuk vindt c.q. helemaal niet ziet zitten kunnen de drie minuten erg lang zijn! Voor de personen die je aandacht hebben getrokken zijn de korte interviews daarentegen een mooie start voor een verder onderzoek.

Bovendien is het ook een zeer economisch verantwoord gebeuren, iets wat in deze crisistijd ook erg welkom is. Je hoeft je immers maar één keer op te tutten, mooi aan te kleden en af te reizen en ontmoet zo’n 20 dames danwel heren ineens. Het zou gesubsidieerd moeten worden! Er is vast wel een slimme econoom bij M4M die daar een leuk kabinetsvoorstel van kan maken.

Jaren geleden maakte ik er voor het eerst kennis mee: in de gortdroge britse comedy [i} Maggie’s new life[/i} ging Maggie-net gescheiden- speeddaten. Door het uitstekende camerawerk werd het een dolcomische scène, waarin Maggie kennismaakte met ‘de mannen’. Met die hilarische beelden in mijn achterhoofd vertrok ik op een avond naar de Panama in Amsterdam, me troostend met de gedachte dat als ik mijn droomprins niet zou vinden ik in ieder geval een interessante avond zou hebben gehad. En dat is het ook geworden!

Laatst moest ik er weer aan terugdenken, toen ik naar een aflevering van dr House zat te kijken. Voor wie House niet kent: het is een arts met een hoog narcistisch gehalte, een regelrechte lomperik wiens serie alleen maar zo populair is omdat iedereen stiekem wenst een keer zo recht-voor-zijn-raap te kunnen zijn als House altijd is.

Anyway: House ging dus ook speeddaten, samen met zijn mega knappe collega Chase en collega (oncoloog) Wilson, die in de serie de serieuze en lieve tegenpool is van House. Bij Wilson gingen alle gesprekken uiteindelijk dus over – jawel- ziektes en verdriet, in plaats van over hemzelf en over de liefde. En dankzij het alweer mooie camerawerk kreeg het speeddaten dan ook een hoog dramatisch karakter. House ‘won’ natuurlijk de knapste dame van de avond, maar stootte haar met zijn botte opmerkingen net zo hard weer van zich af, en Chase ontdekte dat vrouwen alleen naar zijn uiterlijk kijken.

Wat Wilson overkwam bij het daten overkomt mij ook regelmatig. Bij het (speed)daten wordt vaak als eerste gevraagd welk beroep iemand uitoefent. Zo ook aan mij op die avond in de Panama. En ja hoor: in ras tempo kreeg ik allerlei ellende over mij heen gespoeld. Door de aard van mijn werk hebben mensen ook vaak de neiging om hun hart te luchten en zo werd ik ingewijd in de verhalen over de vechtscheiding, de problemen met de kinderen, het verdriet om het vreemdgaan van ex, het alcoholprobleem van meneer, de schulden en wat er allemaal nog meer aan leed in de wereld is op relationeel gebied.

Op één man na: toen ik vertelde welk werk ik deed wilde hij acuut van mijn tafeltje vluchten: hij had het idee dat ik dwars door hem heen kon kijken en wist wat er in zijn binnenste leefde. Nou gebeurt dat wel vaker en ik moet er altijd om grinniken, want als dat zo was zou ik -en met mij vele ‘collega’s- allang steenrijk zijn.

Het heeft me wel aan het denken gezet, want als ik een aantal beroepen onder de loep leg zullen meer mensen dat hebben. Te denken aan rechercheurs, politieagenten, gynaecologen, seksuologen,advocaten, medewerkers van de belastingdienst, hypotheekadviseurs, directeuren, NS medewerkers, piloten,schuldhulpverlener of nog erger: deurwaarder, (gemeente)ambtenaren, you name it! (welke ben ik vergeten?)

Volgens mij ben je het beste af als je een vage term gebruikt als consultant of manager. Dan zal het gesprek snel over gaan naar waar het werkelijk om gaat: namelijk de persoon achter het beroep!

Als je in één van de wat lastige beroepsgroepen werkzaam bent kun je natuurlijk een vragenlijst klaarleggen en de ander bombarderen met allerhande onderwerpen die niets te maken hebben met je werk, maar of de ander daar blij mee zal zijn valt uiteraard zwaar te betwijfelen….

geplaatst door Poema - 5901 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl