Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 13 november 2010

Date moe

“ Ga je mee naar de sauna? Want ik ben een beetje date-moe” vroeg hij me vorig jaar. De opmerking kwam van een mooie man uit het noorden van het land die waarschijnlijk aan aandacht niet tekort kwam. Nou zou Freud in zijn nopjes zijn geweest bij het lezen van de door deze opmerking, die een enorme tegenstelling in zich heeft. Jezelf niet figuurlijk maar letterlijk blootgeven is gewoon eigenlijk meer van hetzelfde.

Diezelfde ‘metaalmoeheid’ lees ik ook zo nu en dan in de reacties op de site. In de things2share, in de blogs, in de mailcontacten die ik heb, het lijkt wel of we er allemaal een beetje tabak van hebben. Behalve de nieuwelingen: die zijn vol vuur en enthousiasme over hun nieuwe avontuur. De ‘oudgedienden’ reageren niet of nauwelijks op berichtjes, (trouwens: iedereen krijgt van mij wel netjes een antwoord, ik maak ook graag gewoon een praatje) en we verschuilen ons wat in de loopgraven van ons eigen veilige en bekende, drukke bestaan. Zijn we wat voorzichtiger geworden? Een beetje te vaak ons hoofd gestoten? Of valt het aanbod tegen? Zien we door de bomen het bos niet meer?

Toegegeven: het daten is ook best vermoeiend: als je regelmatig aan het daten bent dan zit het risico erin dat je in herhaling valt. Wéér vertellen wat voor een soort werk je doet, hoeveel kinderen je hebt en wat je graag in je vrije tijd doet. Het makkelijkst zou zijn om een soort CV op te stellen, die je je aanstaande date vast toestuurt in afwachting van ‘het grote gebeuren’, zodat hij of zij zich alvast in kan lezen en je gelijkertijd iedereen van dezelfde informatie voorziet. Het is mij namelijk regelmatig overkomen dat ik een wat kribbige reactie kreeg van één van mijn dates, in de trant van: “maar dat heb ik je toch al verteld?”. Helaas, dat was vast één van mijn voorgangsters meneer! En ach, ook dat heeft zijn charme weer, want je krijgt zo automatisch inzicht in het frustratietolerantieniveau van je nieuwe date. Altijd handig om te weten!

Wat de meneer uit het noorden eigenlijk bedoelde, is dat het heel prettig kan zijn om dingen te gaan Doén, in plaats van weer een ‘goed gesprek’ in één of ander restaurant of kroeg. Je mist dan wel de eventueel veelzeggende informatie over zijn of haar alcoholinname, maar ja: het is het één of het ander.

Anyway: dingen om te doen zijn er natuurlijk plenty! Je zou kunnen denken aan een partijtje golf of tennis, samen schaatsen, een bezoekje aan het theater of volg een workshop Zen, bonbons maken, gedichten schrijven of ga kokkerellen. Als je echt niet wilt praten en je sowieso twijfels hebt over de uitstraling van je nieuwe date kan het erg prettig zijn om samen wat tijd in het donker door te brengen: ga naar de film! De wat meer cultureel georiënteerden onder ons kunnen naar een museum of een tv-opname toe gaan. En als je een dear-devil aan de haak hebt: ga abseilen, bungeejumpen, een rondje crossen op Zandvoort of laat een tattoo zetten!

Om het probleem van het niet-op-elkaar-reageren op de site te doorbreken en de boel hier weer een beetje tot leven te brengen stel ik voor dat we allemaal deze week ons vakje Favorieten eens openslaan en aan twee van hen een aardig berichtje sturen en eens inloggen op de algemene Chat. Eens kijken wat voor verrassende resultaten dat oplevert. En om ons eraan te herinneren dat we geen Muurbloempjes zijn maar actieve en interessante mensen stel ik voor dat de webmaster een randje bloemetjes om de webpage plaatst, als een stilzwijgende affirmatie van het hierboven besprokene.

geplaatst door Poema - 6335 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl