Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 22 december 2010

"Dooddaten"

Anna kijkt bedachtzaam. Mijn opmerking zit haar niet echt lekker, zoveel is duidelijk. Wanneer leer ik toch eens mijn grote mond te houden? Ik kijk haar afwachtend aan. Eindelijk reageert ze.

“Misschien moet je als we terug zijn uit Berlijn maar weer gaan daten. Januari is een mooi moment. Single vrouwen hebben goede voornemens, dus ga ervoor. Ik heb het gevoel dat je nog niet uitgedate bent, dus moet je gewoon jezelf even ‘dooddaten’. Net zolang daten tot je er echt genoeg van hebt. Misschien helpt dat.”

Haar blauwe ogen priemen in de mijne. Er zit geen greintje grap bij. Dit meent ze. Ik voel een weeë pijnscheut in mijn buik.

Hoe mooi en fijn de relatie met Anna zich ontwikkelt, ik laat ook iets los wat het afgelopen jaar echt een serieuze hobby is geworden. Waar ik veel tijd en energie in heb gestopt. Waar ik veel van heb geleerd. Waar ik mooie vriendschappen aan heb overgehouden. En waaruit ik inspiratie haal voor blogjes. Daten dus.

Nu is het natuurlijk niet slim om in de prille en opluikende relatie van Anna en mij te gaan zeuren over het missen van een hobby die per definitie niet past in het opbouwende geluk. Maar ik ben niet altijd slim. En in mijn poging eerlijk te zijn en alles te zeggen wat in mijn gedachten speelt, vertel ik Anna dat ik het daten mis. Niet voor het eerst overigens.

Haar reactie is pijnlijk terecht. Dooddaten dus… Ik laat de gedachte van opnieuw daten even door mijn hoofd spelen… Heb ik nog mensen op de reservebank? Direct kap ik die dwaze denkbeelden af. Ik schud mijn hoofd en antwoord gedecideerd: “Dat wil ik helemaal niet. En het kan ook helemaal niet. Het is sowieso oneerlijk tegenover al die vrouwen. En daarbij, ik wil alleen met jou daten.”

Anna kijkt me aan. Op haar lippen een tevreden glimlach. “Oké, dan niet. Jouw eigen keuze. Maar volgens mij heb je nu wel weer een onderwerp voor je blog.”

geplaatst door Willem - 5512 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl