Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 30 december 2010

Een andere kerst

Deze kerst was alles anders. Ik was al drie maanden dolverliefd op een man en hij op mij. Geen kerst en oud en nieuw meer in mijn uppie, maar eindelijk leuk met zijn allen feestvieren. De eerste kerstdag dag kwam hij met zijn dochter van 18 bij mij thuis, borrelen, lekker eten, cadeautjes uitpakken. Mijn zoon en dochter waren er ook, mijn dochter had haar vriend meegenomen, dus gezellig 6 man, een eettafel vol! Ik had met veel geknutsel een super 6 gangen diner in elkaar gesleuteld, daarbij rekening houdend met geen olijven, geen tomaten geen champignons, vegetarisch en een zuivel allergie. Al met al een knap staaltje werk waar ik trots op was!

Ik had wel een week of twee het gevoel dat het niet helemaal meer klopte, dat er iets veranderd was, maar als ik dat met hem besprak wuifde hij het weg. Ik moest niet zo onzeker zijn, het was alleen dat hij na drie maanden merkte dat hij er behoefte aan had wat meer op te trekken met vrienden en vriendinnen en wat meer zijn eigen dingen wilde doen. ‘Vriendinnen’?? dacht ik nog, maar oké, moet kunnen. Ik als te begripvolle vrouw begreep dat natuurlijk wel. Je kunt en wil elkaar niet claimen en als de verliefdheid wat wegebt, dan komt je gewone leven weer om de hoek. Voor het eten gingen we op zijn verzoek nog een stukje lopen. Ik vertelde hem over mijn gevoel, dat er iets niet klopte, maar heus er was niets, hij hield van me, wilde met me verder en hij omarmde, knuffelde en zoende me. Ik was gerustgesteld.

De cadeautjes waren leuk, het eten heerlijk, de wijn iets te overvloedig. De volgende dag zouden wij mee gaan naar het feest van zijn familie. Ik maakte hem wat plagerig wakker door zijn boxer te willen stelen, want dat was voor het eerst dat hij die aan had gehouden in bed. Hij reageerde furieus… ‘Ik ben geen kat zei hij, ik slaap nog’ – weet niet wat mijn overigens gecastreerde kater hiermee te maken had-. Alsof hij mij nooit wakker maakte als ik nog sliep….Jemig, wat een humeur, wat had hij nu weer. Ik verdween naar beneden, om het ontbijt te maken, nog in mijn ochtendjas. Binnen 5 minuten stond hij aangekleed en wel beneden. “Wat was er nou?”, vroeg ik. Toen kwam het hoge woord eruit, zijn gevoel voor mij was al 14 dagen weg.

Ik was echt met stomheid geslagen. Als dat zo is, hoe kan je dan met iemand praten vrijen, lachen, plannen maken en niets zeggen? Terwijl ik wel had gevoeld dat er wat veranderd was, maar mijn vragen werden weggewuifd, er was echt niets aan de hand…Dus waarom nu? Heb je al iemand anders opperde ik? Ja eh nee, ik ben wel met (naam van zijn laatste ex) vrijdagavond naar de kerk geweest. jaja, dacht ik, zal wel een andere tempel zijn geweest, maar ik hield mijn mond. Tja, als je gevoel weg is, daar kan ik niets aan veranderen, zei ik peinzend, deze ramp verdoofd incasserend. ‘Het lijkt me beter als ik nu gelijk wegga’, zei hij. Hij maakte zijn dochter wakker die nog lag te slapen en bracht hun tassen naar de auto. Ik stond verdwaasd, niet begrijpend wat er gebeurde, nog steeds in mijn ochtendjas op de gang toen ik van beiden een hug kreeg en weg waren ze… en dat was het laatste wat ik van hem zag of hoorde.

geplaatst door Sweety - 4567 keer gelezen

beoordeeld 3.67/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl