Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 24 december 2010

Maria

Maria was een jonge en mooie vrouw waarbij het allemaal even niet meezat. Werkzaam in de non-profit sector gaf zij dagelijks haar hart aan de mensen die ze ontmoette. Helaas raakte de crisis op een gegeven moment ook haar instelling en zo werd ze ontslagen. Maar Maria, zeer optimistisch van aard, maakte er- zoals ze altijd deed- gewoon het beste van. Ze bezuinigde op van alles en nog wat, behalve op haar internet. Want dat was haar digitale poort naar de wereld. Om toch iets te doen te hebben meldde zij zich aan bij een datingsite, want een maatje in deze moeilijke tijd in haar leven kon ze wel gebruiken.

Al bij het eerste contact was het raak. Ze ontmoette een aardige en intelligente jongeman. Hij was niet echt haar type, maar dat gaf niet want ze ontdekte al snel dat hij een mooie binnenkant had. Hij heette Joost, en al snel kregen zij een hechte-doch zuiver platonische vriendschap, waarmee zij beiden heel tevreden waren.

In diezelfde tijd ontdekte ze tot overmaat van ramp dat ze zwanger was. Ik heb nooit kunnen ontdekken hoe of wat, maar het feit sprak voor zich. Op het moment dat haar familie en vrienden het hoorden lieten ze haar vallen als een baksteen en stond ze er alleen voor. Gezien het conservatieve klimaat waarin Maria was opgevoed was dat voor haar geen verrassing en ze had er vrede mee. Joost vond het gelukkig geen probleem dat ze zwanger was. Maria zat diep in zijn hart en Maria ging er om “alleen maar” een zwangerschap echt niet meer uit.

Om de financiŽle terugval op te vangen ging Joost zelfs een kamer bij haar huren. Maar zelfs dat kon niet voorkomen dat Maria haar woning moest verkopen. De woning werd geveild en vlak voor kerst kwamen Maria en Joost op straat te staan, zonder inkomen en een legertje deurwaarders hijgend in hun nek die de restschuld op de hypotheek terugeisten.

Van het weinige geld dat ze nog bezaten kochten ze met de moed der wanhoop een treinkaartje en vertrokken naar Amsterdam, omdat daar immers de grootste kans was op een plekje in de opvang. Onderweg kwamen ze aan de praat met drie mannen en tijdens de treinreis ontspon zich tussen hen een interessant en levendig gesprek. De mannen kwamen allen uit de buurt van Enschede. De eerste prees haar om haar mooie uiterlijk en zei haar dat haar kindje waarschijnlijk dezelfde verfijnde looks zou krijgen als Maria had. De tweede man ontdekte dat zij een zeer intelligente vrouw was. Hij raakte maar niet uitgepraat over de mogelijkheden die zij had om het glazen plafond te beslechten in de branche waarin zij werkzaam was geweest. De derde man zag haar hart, dat goed en groot was.

Aangekomen in Amsterdam wachtte hen een desillusie: alle opvang zat vol! Bij de eerste werden ze afgewezen omdat er alleen vrouwen mochten verblijven; bij de volgende adressen was ze dan weer te jong, dan weer te oud, er waren geen faciliteiten voor zwangeren, of er werden geen kinderen toegelaten. Zo gingen ze crisscross Amsterdam door. Van alle stress kreeg Maria weeŽn en werd een plek om te slapen nog veel belangrijker. Het vroor immers een graad of 7 en er lag sneeuw.

Uiteindelijk vonden ze een kleine opvang waar men na lang aandringen toch welwillend was hen beiden op te nemen. Ze kregen een vierpersoonskamer die ze moesten delen met een ander stel. Hun kamergenoot - een echte lomperik- zei haar als welkom: “ nou weiffie, elk nadeel hep sijn voordeel, nou kenne jullie mooi mijn spesiaale boerekool proeve!”. Zijn wat dommig lijkende vrouw keek haar man alleen maar vol adoratie aan en beaamde alles wat hij zei. En gevieren genoten zij van de eenvoudige maaltijd.

In de kerstnacht werd Maria’s baby geboren. Ze noemden hem Jesse. Het was een een bijzonder mooie baby en hij blaakte van gezondheid. De vrijwilligers van de opvang bejubelden de baby en vonden dat hij precies op zijn moeder leek. En de volgende dag kwam de burgemeester langs om de kleine Jesse en zijn ouders een fruitmand te geven en kwam Jesse’s verhaal-met foto- in de daklozenkrant.

Na een half jaar in deze opvang verbleven te hebben, vonden zij uiteindelijk een klein appartement, en startten zij gedrieŽn hun verdere toekomst. In die voorgaande moeilijke maanden waren Maria en Joost zo naar elkaar toegegroeid dat ze besloten hun relatie officieel te maken en ze trouwden op ťťn van de eerste herfstdagen in oktober.

Jaren later werd Jesse ťťn van de belangrijkste politci die Nederland ooit gekend had. Hij bracht arm en rijk, jong en oud, mensen van elk ras en en geloof bij elkaar en bracht heel Nederland in een periode van grote voorspoed.

geplaatst door Poema - 5199 keer gelezen

beoordeeld 2.88/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl