Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 31 december 2010

Weihnachten in Berlijn

Zes dagen Berlijn met Anna zitten erop. En dus is de meest gestelde vraag van de afgelopen dagen: “Hoe was het?” Mij is dan niet altijd even duidelijk of de vragensteller Berlijn bedoelt of de zes dagen die Anna en ik samen hebben doorgebracht.

Laat ik met het begin beginnen: Berlijn viel mij een beetje tegen. Dat komt ongetwijfeld ook door de periode dat we er waren. Je rekent op veel gezelligheid in de stad tijdens Kerst, mensen die vrolijk zijn, afgeladen cafeetjes met glühwein en grote pullen bier en veel sneeuw (toch een bijzondere bijkomstigheid). Welnu, dat was er allemaal niet. Behalve dan de sneeuw. Die was er in overvloed.

Wat blijkt, in Duitsland vieren ze drie dagen Kerstmis. De 24ste, Weihnachtsabend, was bijna alles al dicht. Het was onze eerste dag en dan reken je toch op iets anders. We waren ‘s morgens met de metro naar de stad gegaan. Direct naar Checkpoint Charlie, een historisch begin. De Friedrichstrasse, normaliter gevuld met mensen en uitnodigende winkels, was nu een oase van rust. Het Mauermuseum was open. Het geeft een knip-en-plakbeeld van 27 jaar Muur in Berlijn. Veel vluchtpogingen, veel knipsels, geen context en wat in hemelsnaam heeft Wubbo Ockels met de muur te maken?

Kortom, een allegaartje van allerhande materiaal waar we een uurtje vertoefden voordat we buiten een letterlijke ‘muur’-expositie zagen waar wel een historische context werd gegeven over de impact die de muur had in de stad, het (verdeelde) land en de wereld

25 en 26 December was alles gesloten. We hebben lekker veel door de stad gewandeld, de sneeuwvlakten trotserend. En dat was fijn. Unter den Linden, Kurfürstendamm, Potsdamer platz en Alexanderplatz. Been there, seen it. We bezochten vier Weihnachtsmarkten, wij zouden braderie zeggen. In beide gevallen voldoende reden om snel doorheen te gaan.

We hadden een perfect (design)hotel. En hebben een paar avonden heerlijk gegeten in het restaurant. Genoten van de sauna en van het uitzicht in de skybar. Samen hebben we zes bijzondere dagen beleefd. Dat dan weer wel.

geplaatst door Willem - 4145 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl