Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 23 januari 2011

opbouwen van spanning 2

Drie ferme zoenen, een glimlach en een warme omhelzing volgen. Het ijs is gebroken waar ik mij op zich wel bezorgd over gemaakt had.

Wat zegt nu een foto, een profiel dat in een vlaag is neergezet . Een profiel waarbij je door anderen een beoordeling krijgt, alsof je afgerekend kunt worden op je kwaliteiten en kenmerken, waarin jij denkt uniek te zijn, maar door anderen op een hele andere manier naar wordt gekeken.

De gedachte, dat ik hier nu was, draaide in mijn hoofd maar het was veilig. Dat was het eerste gevoel dat bij mij opkwam. Een vreemd huis, een vreemde omhelzing en eindelijk een gezicht dat bij de warme stem hoorde, met wie ik al uren aan de telefoon had gezeten hetgeen een bepaald vertrouwen had geschept.

Nou daar was ik dan, de eerste vijftien seconde waren aangebroken. Door de warme stem, die net zo klonk als door de telefoon, liet ik mij naar de woonkamer leiden. Een strak geheel, absoluut netjes en een mooie smaakvolle inrichting kenmerkte dit huis, wat mij, in de eerste instantie, niet direct aan een mannen huishouden deed denken. "Deze meubelen heb ik niet zelf gekozen maar kon ze overnemen tegelijk met het huis", zei hij iets onwennig. Vroeg eigenlijk gelijk wat ik wilde drinken, zonder te wachten op een reactie van mij. Koffie, doe mij maar koffie en een glas water, verbaasd...koffie om 17.23 uur?

Hij zelf zat aan een Pastis, die ingeschonken stond op de tafel waar de kaarsjes romantisch de sfeer bepaalden. Hij ging naar de keuken, wat mij de tijd gunde, om een flinke hap adem te nemen en de eerste stap was gezet.
Ik was aan de andere kant van het land, ik was in zijn huis, ik had de man met de warme stem ontmoet en als belangrijkste, hij vond het in ieder geval niet nodig om mij gelijk er weer uit te bonjouren.

De zoektocht is begonnen, het meest spannende gedeelte van de date is gestart, het vragenvuur kan losbranden, waarbij ik mij de vraag stel of de vragen belangrijker zijn dan de antwoorden of andersom. Je wilt natuurlijk geen modderfiguur slaan. Stel je geeft een onsamenhangend antwoord, puur uit de lucht gegrepen omdat als hij je aankijkt je absoluut goed wil overkomen, wat uiteraard dan wordt bewezen door het tegendeel.

Slik....het gesprek gaat beginnen. Eigenlijk gaat het heel vanzelfsprekend en de onderwerpen die aangesneden worden zijn eigenlijk alleen maar informeel, gewoon even aftasten. Na de koffie, schenkt hij voor mij een glas chardonnay in, die hij speciaal voor mij heeft ingeslagen.

Hij heeft zich ook over laten halen om voor mij iets uit zijn keuken te toveren. De tafel wordt gedekt en een heerlijk voorgerecht staat in no time op tafel. Het ziet er leuk uit en het smaakt nog beter. Als hoofdgerecht is er een huisgemaakte zuurkooltaart..........super lekker en nog nooit gegeten. Dat was in ieder geval heel goed. Door het hoofd schiet een topkok in spee, altijd handig...
De wijn blijft vloeien en de gesprekken gaan steeds inhoudelijker worden.

Plotseling kijkt hij mij aan en zegt:"he tuttebol, ik vind je leuk" en zijn hand reikt naar de mijne. Als betoverd en vol ongeloof, want is het echt zo dat een vonk zo snel kan overslaan? Heeft hij mijn hart tekeer zien of voelen gaan? Een tijdje lang zitten we hand in hand, kijkend in elkaars ogen wachtend op wat de komende seconden gaan bieden......

geplaatst door Carliota - 5728 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl