Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 januari 2011

Verkering

'Hebben wij nou eigenlijk verkering?', vroeg Roland laatst. Marjelle moest heel even nadenken. Verkering. Wat een heerlijk, onschuldig woord. De laatste keer dat Marjelle 'verkering' had, was waarschijnlijk op de lagere school. Hij (7) was 'op mij' en ik (9) was 'op hem'. De verkering bestond eruit dat we bij elkaar speelden en dat ik een hartje voor hem kleide. Dat hartje vond ik een paar jaar geleden terug op de zolder van mijn ouders. Blijkbaar wist mijn verkering uit die tijd zich geen raad met mijn hart van klei.

Verkering. Marjelle vond het briljant gevonden van Roland. Ja, ze hadden verkering, besloten ze samen. Heerlijke onschuld. Ze hadden iets 'vasts', maar iets dat veel luchtiger was dan het zwaar klinkende 'relatie'. En als mensen aan Marjelle zouden vragen of ze nog single was, dan zou ze zeggen: 'ik zie iemand'.

Roland en Marjelle hadden opnieuw besproken wat er was tussen hen. Ze zitten met hetzelfde probleem. 'Als ik je niet zie, dan mis ik je niet', zei Roland. Bij de begroeting had Roland het aan Marjelle gevraagd: 'Heb je me gemist?'. Marjelle had 'ja' geantwoord. Maar ze besefte dat ze 'missen' en 'zin hebben om hem weer te zien' verward had. Ze zien elkaar alleen in het weekend. Een middag, een avond. En soms volgt daar nog een nacht en een ochtend op. De rest van de week leeft Marjelle haar leven en Roland het zijne. En dat begint steeds indringender vragen op te roepen. Is het normaal dat je elkaar niet mist? Is dit genoeg basis om iets op te bouwen?

Marjelle snapt er eigenlijk niet zoveel van. De fysieke aantrekkingskracht die ze voelt als ze met Roland is, is heel sterk. Ze weet dat die niet puur lichamelijk is. Een mooi lichaam zonder mooie man erin doet haar niets. Slaan haar hersens dood wat haar gevoel wl registreert? Is ze iets aan het ontkennen om maar niet het diepe in te hoeven stappen? Wat Marjelle wl snapt, is dat de formule 'zolang het leuk is, is het leuk' sleets aan het raken is.

Kan en mag Marjelle zich hechten? Wl ze zich hechten? Als morgen haar kat dood gaat, belt ze dan een goede vriend of vriendin? Of huilt ze uit in de armen van Roland? Marjelle weet gewoon niet meer hoe het hoort. Is ze te ongeduldig na anderhalve maand? Zijn Roland en zij alleen tijdelijk leuk voor elkaar? Of houden ze zichzelf tegen uit angst om gekwetst te worden? Uit angst om de ander te kwetsen? Feit is dat er maar n manier is om erachter te komen of het zou kunnen werken: door het te proberen. Roland zegt dat ermee stoppen pijnlijker wordt naarmate het langer duurt. Daar heeft hij waarschijnlijk gelijk in, maar Marjelle voelt steeds sterker dat ze bereid is het risico te nemen dat ze gekwetst gaat worden. Liever pijn dan spijt.

Roland is op Marjelle en Marjelle is op Roland. Maar de onschuld van de lagere school is niet meer.

geplaatst door Marjelle - 5555 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl