Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 10 februari 2011

DNA-love

The love of my life is just a DNA-sample away. Tenminste, als ik het bedrijf GenePartner mag geloven. Een beetje wangslijm aan een staafje in een envelop opsturen en zij berekenen wie er écht bij mij past. De tip kwam hier binnen van collegalid _phoenix via things2share. Het programma Labyrinth heeft onlangs een uitzending aan de DNA-liefde gewijd.

Al jarenlang zijn datingsites constant op zoek naar vernieuwing. Allemaal hebben ze hét recept om de ideale partner te vinden. Ellenlange vragenlijsten, automatische matchsystemen, de unieke doelgroep bijeen... Er is en blijft één nadeel. Of er een vonk kan overslaan, weet je pas als je iemand in het echt ziet, ruikt, hoort en voelt. En dát gaat nou allemaal nog net niet via een beeldscherm.

GenePartner probeerde daar wat op te vinden. Eerder haalde ik hier reeds het boek 'Liefde' van Mark Mieras aan, die allerlei wetenschappelijk onderzoek toegankelijk in één boek bij elkaar zocht. Ook hij stelt dat de samenstelling van iemands DNA een voorspellende waarde heeft over de succeskansen van een relatie. Hoe meer het DNA van jou verschilt van dat van je potentiële partner, hoe groter de kans op nageslacht en hoe sterker en gezonder het nageslacht. Om daarop het anticiperen heeft de natuur bedacht dat mensen zich aangetrokken voelen tot mensen met DNA dat niet teveel overeenkomt met dat van jou. Door met wat wangslijm iemands DNA-profiel vast te stellen, kan die laatste hindernis van datingsites ook genomen worden. De ultieme match verschijnt vanzelf op je beeldscherm.

Dat lijkt Marjelle wel wat. Klaar met de ellenlange zoektocht naar die speld in de hooiberg. Niet meer steeds mannen ontmoeten die heel aardig zijn, maar waar Marjelle niets bij voelt. Gewoon de biochemie haar werk laten doen. Ideaal.

Het is alleen een beetje jammer dat de 'ontdekker' van dit alles, Professor Wedekind, inmiddels zijn eigen ontdekking in twijfel trekt. Het probleem is: de mensheid is inmiddels zó ver gemixt dat verreweg de meeste DNA-profielen voldoende van elkaar verschillen voor geschikte matches. Als dat inderdaad zo is, dan scheidt deze methode slechts het kaf van het koren.

Het was natuurlijk ook te mooi om waar te zijn. Marjelle zoekt verder.

geplaatst door Marjelle - 5442 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl