Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 7 maart 2011

Consumptie liefde

"Jij bent bijna perfect
Jij zo goed als volmaakt
Jij zou dat zo kunnen zijn
Net wat ik niet wil "
Anders Nog Iets- Bijna perfectWe weten inmiddels wel dat we in een echte consumptie maatschappij leven. Wat niet voldoet flikkeren we weg en we zijn altijd opzoek naar betere spulletjes voor de spullen die thuis nog prima functioneren. Of we kijken naar 'goodies' die we helemaal niet nodig hebben. En als we lang genoeg blijven kijken overtuigen we onszelf dan uiteindelijk dat we het echt nodig hebben.. 'Deze goederen bevredigen geen basisbehoeftes, maar verschaffen prestige of maken onderdeel uit van de identiteit [lees: egooo] van de eigenaar', volgens Wiki-dinges.
Mensen! We zijn hierin doorgeschoten en nemen dit gedrag mee naar de 'liefde'. Oftewel; consumptie-liefde.

Want op het net is het massaal klikken en kijken naar foto's. Mensen staan daar met een opgepompte torso of een ingehouden buikje in bikini. We willen allemaal perfect overkomen want dat is toch waar we eigenlijk zelf naar op zoek zijn? Date met een leuke chick? Super en was heel gezellig maar morgen toch weer verder kijken naar het profiel van die blonde. Toffe vent gevonden? Oke, maar die andere speelt gitaar en dat is toch net wat leuker.. zucht..
Ik wil liever 'echt' dan 'perfect' proberen te zijn. En ja ik zie er 's morgens niet uit en nee ik heb geen ontzettend-geweldig-spannend-maatje-36-leventje.
Ook bij stelletjes kom ik het regelmatig tegen. Ruzie, gezeik en gezeur omdat we eigenlijk iets perfects willen van de ander. Relaties stopzetten zonder ook maar enige moeite doen om het te behouden. Nee dan krijg je verhalen met thema's als; 'Ik had het toch al gezegd dat het niet voldeed? Nou en nu ben ik er klaar mee.' We ondernemen niks en geven alleen maar aan dat..

Iets zeggen is niet hetzelfde als iets ondernemen. Het lijkt wel alsof we nergens meer moeite voor willen doen. Alsof er om de hoek altijd nog iets beters staat te wachten.
En ach, waarom zouden we veel moeite willen doen?
Een paar keer klikken en je hebt een date met een perfecte blonde stoot..


geplaatst door Liset - 7600 keer gelezen

beoordeeld 3.55/5 (31 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl