Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 31 maart 2011

Geluksplicht

"Ain't got no cash, I got no style
Ain't got no girl to make you smile
don't worry, be happy
cause when you worry your face will frone
and that will bring everybody down
so don't worry, be happy"

McFerrin Bobby- Don't Worry Be Happy

Gelukkig zijn is tegenwoordig een status geworden. Wie niet gelukkig is heeft het blijkbaar niet goed gedaan in het leven. Een dikke fail. En we willen niet failen. Dus zetten we online de leukste foto's en de leukste berichtjes. We vertellen anderen dat alles zo goed gaat in het leven. Allemaal in de hoop dat vooral anderen kunnen zien en horen hoe gelukkig we zijn.


Want gelukkig zijn is toch dat wat we eigenlijk willen zijn? Sommige denken dat ze het moeten zijn om te slagen in het leven. Dat dit een soort voorrecht is om een beter en succesvoller mens te zijn. Daarom streven we ernaar om NU gelukkig te zijn. Dus zoeken we mateloos naar de perfecte partner of kopen we dat wat we denken dat ons gelukkig maakt.. Maar in het streven naar perfectie verliezen we onszelf. We verliezen dat wat we eigenlijk moeten zijn; een mens. En een mens gaat soms flink op zijn bek en maakt inderdaad tijden door van ongelukkig zijn.
Volgens een gerenommeerd arts konden mensen vroeger gerust een 'slecht jaar' hebben en daar geen hinder van ondervinden. Tegenwoordig schijnen mensen na drie maanden ongelukkig te zijn al op antidepressiva te worden gezet in de hoop zo wat gelukkiger te worden. Er zijn inmiddels ruim 1 miljoen mensen die deze medicijnen slikken! Natuurlijk zijn er personen die echt gebaat zijn bij dit soort medicatie maar deze arts geeft aan dat het merendeel het ongelukkig zijn zichzelf aanpraat omdat ze te hoge eisen aan zichzelf stellen.
Gelukkig voor de ongelukkige; geluk is te koop. Door middel van medicatie maar ook door tal van cursussen. Tegenover de 1 miljoen depressieve mensen staat het dubbele aan cursussen waardoor we ons gelukkiger moeten gaan voelen.

Ik ben liever mezelf dan naar de buitenwereld te laten zien hoe gelukkig ik ben.
Ja, ik maak momenten en zelfs tijden door dat ik ongelukkig kan zijn; so be it.
Ik ben een mens met zijn ups en downs en doordat ik dat ben, ben ik bovenal..
...een gelukkeling.


geplaatst door Liset - 6218 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl