Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 8 maart 2011

Grijs

''Vastberadenheid is voor de dommen,
tijd is maar een stok achter de deur.
Elke zekerheid is zelf verzonnen,
dus grijs is een mooie kleur.
Grijs is een mooie kleur.''

Veldhuid en Kemper- Grijs

Lin stormt door de deuropening wanneer ik de voordeur rustig voor haar open doe. ‘Liset, help!’ Ze kijkt me met grote ogen aan. De blik in haar ogen, de onzekere lichaamshouding..ik weet hoelaat het is. Lin heeft een man Vs. vrouw probleem. Gelukkig is Bert op de koffie (lees; aan het bier). Kan hij ons mooi opweg helpen.

Wanneer Lin is gestationeerd op de bank naast Bert barst het gesprek los. ‘Ja ik weet echt niet wat ik hier mee aanmoet. Ik heb een leuke jongen leren kennen maar ik weet niet of ik moet zeggen dat ik hem leuk vindt. Schrikt dat af?’ Tegelijkertijd kijkt ze Bert met vragende ogen aan. Hij verslikt zich bijna in zijn drankje en zegt half hoestend; ‘Ja hallo, alsof ik de woordvoeder ben voor het mannelijk geslacht!’ ‘Ja dat begrijp ik ook wel maar aangezien jij hier nu toch bent kan je toch wel je visie geven?’ Bert kijkt mij nu met vragende-help-ogen aan. ‘Umm, gewoon aan hem vragen?’, zeg ik; ‘Het is altijd wel handig om te weten van de andere partij of deze meer contact wilt of niet. Als dat niet duidelijk is kan dat allemaal zo in het grijze gebied blijven hangen.’ ‘Ja dat klopt’, zegt Lin; ’Ik vind het zo irritant als het in het grijze gebied blijft. Ik krijg dan meer en meer gevoelens en negen van de tien keer zegt de ander dan na de zoveelste date dat hij liever vrienden wilt blijven.’ Een stilte valt. Dan zegt Bert; ‘Jij kijkt zeker naar de toekomst? Je ziet hem al wel of niet als je vriendje?’ ‘Um ja, dat is wel mij denkwijze’, zegt Lin; ‘Als ik hem niet zie als een potentieel vriendje dan is het date-feest snel voorbij.’ ‘Precies’, zegt Bert; ‘En dat is nu precies waarin jij en ik verschillen. Ik denk altijd; het is leuk voor een maand. Wordt het meer dan dat, dan is dat mooi meegenomen. Zo niet dan was ik er al op voorbereid. Dat scheelt altijd een hoop emotioneel gedoe.’ Bij die laatste zin knipoogt hij direct naar mij. Shit, Bert weet hoe vrouwen reageren. Na een tijdje te hebben gepraat is het tijd voor hem om richting huis te gaan. Als ik weer naast Lin ga zitten zegt ze; ’Zo stom om te denken leuk voor een maand. Zo zijn wij vrouwen toch niet?’ ‘Wij zijn niet van dat soort vrouwen. Misschien andere dames wel. Het is maar net of je voor kwantiteit of voor kwaliteit gaat.’ ‘Kwantiteit heb ik nu wel gehad Liset. Ik wil nu voor kwaliteit gaan! Goed, ik ga het hem vragen. Als hij me de moeite waard vindt voor meer hoor ik dat en anders is het jammer. Toch? Ow ik haat grijs!’

Lin loopt weer richting de voordeur. Ze pakt haar grijze winterjas die ze om haar grijze jurkje heen slaat. Dan wikkelt ze haar grijze sjaal om haar nek. Ze ritst haar grijze modder laarzen weer aan.
Ja we haten grijs. Maar soms vinden we het wel fijn om hierin rond te lopen..geplaatst door Liset - 5043 keer gelezen

beoordeeld 3.31/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl