Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 12 mei 2011

Ontluisterend

“Omg, mama ik heb luizen”. Sms van oudste dochter vanaf de middelbare school om 13.00. Om 15.00 op het schoolplein wordt de omvang van de ramp me duidelijk als andere dochter zegt: “Mama, de juf heeft een luis gezien”. Als ik ook mijn kleine man op zijn hoofd inspecteer weet ik het helemaal zeker: “We hebben luizen”. Wat een feest! Voor het eerst in mijn 12 jarig bestaan als moeder hebben wij ze dan ook.

Nou ja, wij; zij in ieder geval. Ik voel niks namelijk. Via de apotheek naar huis. Als ik zelf geen klachten heb dan maar niet preventief behandelen aldus de assistente. Weet niet of ik haar kan vertrouwen. Maar goed, naar huis en aan de slag. Uren zijn we, nou ja, ik eigenlijk vooral, bezig, rotzooi insmeren, wassen, kammen, stofzuigen, bedden verschonen, van alles in de diepvries en in plastic zakken. Hilarische en hysterische toestanden.

“OMG, ieks, er lopen er twee op je hoofd” gilt oudste dochter als ik haar vraag om me voor de zekerheid toch even te inspecteren. Nou vraag ik je; ben ik uren bezig om haar lange haren te ontluizen, gaat ze gillen als ik er ook twee heb.
Het huilen staat me nader dan het lachen. Ze wil niet verder kijken want het is zo ‘eng’. Wat doe ik nu? Ernstig behoefte aan een geruststellende volwassene die zegt dat ‘het bij mij best wel mee valt’. Maar die is niet voorhanden. Ik zou een andere ervaren moeder uit de buurt kunnen vragen. Op de een of andere manier gaat me dat net een brug te ver. Ik haast me naar de drogist want de apotheek is al dicht uiteraard. Snel een nieuw flesje dure rotzooi en de beste kam die er is.

Weer aan de slag. Ik verzucht dat het toch onhandig is dat je niet precies weet waar ze zitten. “Jammer dat ze geen GPS hebben” grapt de ene dochter. “Weet je dat je ook schaamluis kan hebben” zegt de andere dochter. “Nu heb ik eindelijk een huisdier” zegt mijn zoon.

Kortom, we hebben het best leuk zo samen in de badkamer met ons gemeenschappelijk doel: weg met die beesten.
Als ik ’s avonds, als ze eindelijk allemaal in bed liggen, mail ik ter ontspanning even wat heen en weer met een leuke man. Hij dringt aan op snel ontmoeten, maar daten met luizen dat combineert niet zo voor mij merk ik. En hoe ga ik dat nou eens op een handige manier communiceren?

Wat een ontluisterende toestand!
geplaatst door Babette - 3080 keer gelezen

beoordeeld 3.7/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl