Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 19 juni 2011

crash !!

Even een weekje met de kinderen naar Mallorca. Zo druk de weken vooraf dat ik eigenlijk pas tijd had goed te kijken waar ik precies heen ging, de avond vooraf. Ik had rust nodig. Een weekje all-inclusive met vermaak, normaal gesproken voor iemand die het liefst alleen met een ticket en een backpack op stap gaat, niet te doen, maar dit was Noodzaak. Na 2 dagen afkicken van de stress, kon ik eindelijk gaan genieten van de zon, de stapel goede boeken die ik mee had, en de kinderen. Vraag me niet te genieten van het georganiseerde vermaak s'avonds, en de gillende "chocolate" kinderclub overdag, dat gaat iets te ver.

4 Dagen verder hebben zelfs de kinderen voldoende rust gehad, we willen actie.Een Fiatje Panda gehuurd, prachtig babyblauw, en 150 km gereden naar de bergen, heerlijke haarspeldbochten die er om vragen hard genomen te worden, een leuke rit. Flink stuk gelopen, stokbrood en worst mee,en s'avonds weer op tijd terug in het hotel om aan te schuiven in de rij bij het buffet. De volgende dag maar lopend naar de jaarmarkt enkele dorpen verderop gegaan, 14 km, dus zeker voor mijn 8 jarige dochter geen geringe prestatie. De wandeling is eigenlijk interessanter dan de markt, onderweg komen we autowrakken tegen, die we verwonderd bekijken, wat blijft er over van een luxeproduct als het genegeerd wordt, er groeien planten in, back to nature.Een aangereden konijntje met zijn ingewanden buiten de buik wordt ingezet voor een klein anatomielesje. Hazelnoten zijn niet lekker als je ze in mei al van de boom plukt.
Al met al een goede laatste dag van de vakantie, de volgende dag vertrekken we al vroeg met een bruin huidje naar de luchthaven om na ruim 2 uur vliegen te landen in Keulen.
Telefoonnummer van de parkeer-shuttleservice in de auto laten liggen, handig. Gelukkig staat er een Duits nummer in mijn telefoon, dat zal het nummer zijn. Na 20 minuten rijden we op de snelweg, mijn Swiftje rijdt toch echt lekkerder dan de Panda, en harder ook, met 150 km/pu zijn we er zo.
Nog even boodschappen doen voor de rest van de dag, en een ijsje er bij. de kleine kofferbak zit vol, dus het doosje met bekertjes yoghurt, salade, natuurlijk zwiebelnwurst en een fles whiskey staat naast mijn dochter op de achterbank, terug naar de snelweg. Zal ik nog even tanken, wel goedkoop hier, maar de tank is nog ruim halfvol, en ik heb eigenlijk zin om door te rijden, een beetje op tijd thuis. Daar is het tankstation, naast de weg, stoplicht is groen, dus laat ik het toch maar even doen.Ik kijk over mijn schouder om te kijken of ik geen fietsers aan zal rijden en....bam!! Licht uit.
Als ik mijn ogen open staat de auto vol rook, het is doodstil."What happened.." denk ik gek genoeg in het engels. Ik lig met mijn hoofd op een vuilwitte zak, de airbag. Langzaam dringt het door, we hebben een crash gehad. Ik kijk naar mijn kinderen, met mijn zoon lijkt alles goed, de jongste ziet me en begint te krijsen, haar haren druipend van de yoghurt."Hebben jullie ergens pijn?" Nee. Ik voel ook niets, hoogstens een paar schaafjes. Wel trillende knieŽn , merkt mijn zoontje verbaasd op."Liz...kon je nu niet even wachten met die yoghurt tot we thuis waren?" Geintjes maken, hou het luchtig, denk ik bij mezelf, en het werkt. Het eerste voorzichtige lachje komt alweer te voorschijn. We stappen uit om de schade te bekijken. Het motorblok is 80 cm naar binnen geschoven, sjeee.....De meneer die door rood reed heeft ook geen verwondingen. Hij staat naast zijn auto. Een wonder, we reden allebei toch 50, 60, en dan de neuzen tegen elkaar...
De afhandelingen beginnen, de polizei spreekt Duits, de roodrijder, een Pool alleen Engels, ik beide, handig nu. de Swift zal nooit meer rijden en wordt weggesleept, ik bel een vriend net over de grens, hij haalt ons op.Ik was zelden zo blij een bekend gezicht te zien.Vanuit Doetinchem worden we door de vader van de kinderen opgehaald.Een flinke hoofdpijn barst los.
Dit is nu enkele weken geleden. De hoofdpijn is er nog steeds, 24/7, rug en nek voelen niet fijn. Ik kijk na 40 jaar keurig recht te hebben gekeken, nu regelmatig scheel.

Ik ben hard toe aan wat vakantiegevoel....

geplaatst door Dizzyxx - 4643 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl