Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 27 juni 2011

De kikkerkoning- deel 1


Op een avond ben ik een filmpje aan het zoeken dat ik in mijn profiel wil zetten als er ineens een raar plopje klinkt. “wat is dat nu?” een vraag om te chatten springt ergens in mijn ooghoek in beeld…. Ik reageer spontaan, zonder nadenken begin ik tegen hem te “praten” over onze gezamenlijke reacties op een blog die we de dag daarvoor hebben gezet. Als ik “send” heb gedrukt bespringt me de angst dat het misschien een andere man is…is dit wel dezelfde als die ik voor ogen had? “Wat een blunder”….Ik ken hem immers niet, heb zijn profiel eigenlijk nooit echt bekeken, hij woont te ver weg. En zijn foto’s zeiden me niet veel…
Maar gelukkig blijkt het toch de man te zijn die ik voor ogen had en tot mijn verassing ontstaat er een heel levendig, gek, heel heel grappig chat gesprek waarbij ik allerlei dingen van hem te weten kom…hij bakt zijn eigen brood, heeft een groente tuin…hij heeft humor en al snel volgt een 2e sessie, tot diep in de nacht zit ik te schateren achter de computer, onze zinnen buitelen over elkaar heen, 3 onderwerpen tegelijk jongleren we in de lucht….

Zij: Oh, en zit je altijd diep in de nacht te chatten?
Hij: Nee hoor, maar het is nu weekend
Zij: Ben je meer een avondmens?
Hij: En normaal zit ik helemaal niet te chatten
Zij: Hoe krijg je dit kleine ielige venstertje wat groter, weet jij dat?
Hij: Kan niet

Hij: Of we kunnen de inhoud ook bewaren voor een date. Stel dat we elkaar niets anders te zeggen hebben
Zij: Oeps, ja stel je voor dan zitten we daar maar
Hij: Gruwelijk wat een vooruitzicht
Zij: Elkaar aankijkend met een mond vol tanden
Hij: Gelukkig nog wel onze eigen tanden
Hij: Hihi
Zij: Soms kan ik wel ineens 'bevriezen' hoor, als koplampen
Zij: Als een konijn in de koplampen bedoelde ik...
Hij: Zie je op tegen een date?
Zij: ...
Zij: Een beetje
Zij: Ik vind het ook gewoon nog leuk om rond te snuffelenHij; Als je er uit ziet als op de foto's kan ik me nauwelijks voorstellen dat het teleurstellend is
Hij: De afstand is wel een punt natuurlijk
In landelijke regio's is het probleem de reisafstand. In de grote steden is de inhoud van het werk gecompliceerder.
Zij: Heb je daar als kok ook mee te maken dan?
Hij: Haha, dat noem ik nog eens een leuk misverstand
Hij: Ik werk bij de ……..
Zij: Huh?
Hij: Hahaha
Zij: En ik ben niet eens blond..

Hij; Stel dat we voor elkaars ware zijn is het de vraag hoe we dat in de toekomst in kunnen vullen
Zij: Maar dat is toch raar dat je je dat gaat afvragen
Zij: Terwijl we elkaar niet kennen, niet verliefd zijn
Zij: Niet eens weten of wel elkaar leuk vinden als we elkaar zien
Hij: Oh ben je niet verliefd. Dat is dan geweldig teleurstellend hihi


Schoorvoetend stem ik mee in een date, nog niet wetend hoe ik dat met oppas en reisafstand voor elkaar moet krijgen, we spreken halverwege af, East meets West in the Middle…
Ik bekijk zijn profiel aandachtig en merk dat hij erg leuk geschreven is, ook ontdek ik als ik de foto’s uitvergroot en zijn ogen kan zien, dat hij heel guitig kijkt. Dat spreekt me wel aan. We spreken elkaar door de telefoon, hij had me al gewaarschuwd dat hij daar niet echt goed in was, het is vooraal heel raar de stem te horen die bij de lacherige chats hoort. Vervreemdend. Het vlot niet. Ik hang beetje teleurgesteld op. Dat was het dan denk ik. Hij sms’t dat hij het leuk vond mijn stem te horen, ik sms even niet terug, ik wil niet liegen.
Hij doet een chatoproep maar ik wil nu niet met hem praten…het gaat te snel allemaal, ik voel me betrapt door hem terwijl ik rondsnuffel op de site, mailtjes lees en beantwoord van een paar andere heel leuke mannen die ik ook graag beter wil leren kennen, ik negeer zijn oproep en log uit…
Paar dagen later vind ik het restant van een chatoproep in mijn profiel, een paar kreten van hem de lege ruimte in geroepen…niet wetend of ik daar wel of niet in aanwezig was…ik reageer terug maar krijg geen antwoord…hij is al weg…mijn ”ben je er nog?“ galmt triest na in de holle chatroom…
Ik krijg een mailtje van hem dat hij het gevoel heeft dat ik voor hem wegvlucht, ik beaam dat dat ten dele waar was en dat ik erg twijfel over een ontmoeting. Hij: “als je het niet onderzoekt weet je niet wat er kan zijn..”dat raakt me en ik stel voor om na mijn kloosterweekend naar hem toe te rijden, we spreken af op het strand, hij mailt me heel lief een googlemap van de locatie omdat ik geen tom tom meer heb…
Na drie dagen meditatie rij ik heel ontspannen naar het strand, ik verbaas me over het gebrek aan zenuwen maar betrap mezelf erop dat ik, naarmate ik de parkeerplek nader, steeds vaker in de spiegel kijk of ik er niet te verwaaid uit zie…..”zou hij me wel leuk vinden” ”val ik niet tegen?”

Sprookje-1
Een koningszoon is door een gemene vrouw in een kikker betoverd, hij kan daar zelf niet uit ontsnappen, alleen de liefde van een vrouw kan de betovering doorbreken. Door haar liefdeskus zal hij transformeren in de koning die hij in essentie is.
Het meisje strooit haar mooiste foto’s uit op internet om de goede kikker te lokken. Want alleen die ene kikker is een koning voor haar, de anderen zullen niet reageren op de liefdeskus. Dan ineens begint er een onbekende kikker te kwaken, zo hard dat ze hem niet kan negeren. Ze luistert naar hem en het gekwaak heeft een aangenaam ritme, een mooi timbre, en de kikker maakt haar aan het lachen met zijn grappige kwaakjes speciaal voor haar…Maar dan wil de kikker in ruil iets terug, hij heeft haar gouden lach teruggevonden, hem opgedoken in de diepe duistere poel en teruggeven…Hij wil een date. Maar het meisje is daar niet van gediend: dank je wel voor mijn gouden lach, maar ik ga weer verder, zonder jou, op zoek naar mijn prins.
De kikker kwaakt; je had het beloofd, (en heel zachtjes zodat zij het niet kan horen: zie je dan niet wie ik ben? Jouw prins, jouw koning?, maar je moet mij uit jezelf herkennen, dat kan ik niet voor je doen…)
Het meisje zegt; pfff, beloftes, ik heb je niet gedwongen mijn gouden lach terug te brengen, dat heb je zelf gedaan, ik ben een vrije vrouw en gisteren is niet vandaag!
Ze loopt weg naar haar huisje. Maar de kikker laat het er niet bij zitten. Hij springt met een reuzensprong uit de poel waar hij zijn hele leven al heeft gewoond en loopt haar achterna. Hij klopt zachtjes op haar deur; Wat moet je; zegt het meisje boos; ik heb toch mijn grens aangegeven.
Gedreven door een kracht die buiten hemzelf om lijkt te gaan zegt de kikker; ik vraag een date, een maar, meer niet, dat is alles, daarna hoef je me nooit meer te zien…
Om van hem af te zijn stemt het meisje in, ze gaan wandelen en eten, verder niet….
.

wordt vervolgt....geplaatst door Feuniks - 4735 keer gelezen

beoordeeld 3.25/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl