Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 14 juni 2011

er zijn...

Zwetend van de fileperikelen onderweg rijd ik op de kloosterweg, ondanks de vertraging kan ik nog net op tijd zijn spreek ik mezelf bemoedigend toe…ik heb nog 15 minuten, “het moet hier vlakbijzijn….ik moet echt een nieuwe tom tom kopen, zo gaat het gewoon niet”…ineens houdt de kloosterweg op te bestaan en rijd ik het volgende dorp in, dit kan niet goed gaan, moedeloos rijd ik nog een klein stukje door om op de eerstvolgende inham te parkeren. Ik bel het nummer dat voor noodgevallen op de uitnodigingsbrief staat. Een onbekende vrouwenstem met een wonderlijk accent neemt op”hallo,?” als ik heb uitgelegd dat ik het klooster niet kan vinden hoor ik haar roepen, in een donkere verte “…het is feuniks, ze is de weg kwijt…” De weg kwijt? Ik heb hem nog niet gevonden….…Ik krijgt een andere vrouw aan de lijn, de klok tikt door, het duurt me te lang…”Hallo, met Mira, wat is er aan de hand? Ik ben niet van hier. Wacht ik roep iemand die de weg hier wel kent..” weer wachten…verd….Ik had beter de weg aan een voorbijganger kunnen vragen, het is inmiddels 4 uur geworden, ik ben te laat, het programma begint nu, de stress slaat nu in alle hevigheid toe, ik krijg een man aan de lijn ”hallo, kunt u het niet vinden?”.
Ik leg uit waar ik sta, hij verteld dat ik niet richting B moet maar naar E. Maar E staat hier niet op de borden, alleen C en A zeg ik paniekerig. Ik hoor mijn stem overslaan. De stem blijft geduldig zeggen dat ik naar E. moet terwijl ik het gevoel heb dat ik terug moet naar B, daar waar de kloosterweg ophield te bestaan, dat is mijn laatste houvast in deze onbekende wegenwereld…”Maar E,. staat hier niet op de borden..?”, ik wordt geďrriteerd en door mijn moeheid doe ik nog nauwelijks moeite dat te verbergen, het is inmiddels 5 over 4 geworden, de tranen springen in mijn ogen, wat een begin van een weekeind dat rust moet gaan brengen…ik wil het liefste rechtsomkeerd maken en naar huis rijden, ik ben zo moe…Hij begrijpt toch dat ik haast heb, ik breek het gesprek ongeduldig af met de mededeling dat ik volgens mij beter de weg kan gaan vragen…


Half uur te laat, ik zie ineens het kleine houten bordje, verscholen onder het groen, aan de zijkant van de weg…mijn hart slaat over, hier is het, gelukkig ik heb het gevonden…Ik jubel, ik rij de oprit op, langs een middeleeuwse muur, een poort met vijvertje vol waterlelies en groene alg, een paar oude palmen… daar staan auto’s dus dat zal de bedoeling zijn te parkeren. Geen wegwijzers of bordjes…ik vind een deur verscholen onder een afdakje van doorzichtig golfplaat, een ouderwetse stoep. Net voor ik wil aanbellen, valt mijn oog op een handgeschreven briefje met vergeeld plakband onder de bel geplakt, ”in verband met de rust van de zusters gelieve hier niet aan te bellen maar bij het gastenverblijf”, oké, goed, prima maar waar is dat gastenverblijf dan? Ik loop naar de oude poort, stenen begroeid met klimhop, eronder hangt een grote lantaarn. Een grote houten deur met ijzeren nagels. De poort straalt eeuwenoude rust uit, de ringen om de paarden aan vast te zetten zitten er nog in, Even zie ik karren met dampende paarden, middeleeuwse boeren met kappen die etenswaren komen afgeven aan de nonnen, een kaars in de lamp in de schemering, fakkels, de geur van hooi……
Maar daar zit geen bel, waar is die deur dan? Ik loop wat rond langs het vijvertje en het duurt even voordat ik een andere deur met bel ontwaar. Geen bordje of briefje? Is dit dan het gastenverblijf? De bel klinkt hol in de galmende stilte daarachter, het duurt even voordat de deur opengaat. Ik kom in een donkere gang, met links en halletje met houten deur, daar achter staat, half verscholen in het koele duister een vrouw, een engel..? Ze geeft bijna licht in het duister, haar huid en ogen glanzen onaards, ze is ziekelijk dun maar zo prachtig, zo’n mooie vrouw heb ik nog nooit gezien. Ze is leeftijdsloos, haar lange haar als een meisje van 16 haar ogen als van een 80 jarige vrouw…Haar zachte maar heldere stem verteld me dat ik zo wordt opgehaald, de impuls om haar een hand te geven onderdruk ik, ze doet een stap naar achter. “ ze wil niet besmeurd worden met mijn aardse stress” schiet het door mijn hoofd. Ik staar haar onbeleefd lang aan en ze verdwijnt. Mijn adem stokt in mijn keel. Wie is deze vrouw, deze non? Ze keek dwars door me heen…
De 2e dag komt ze tijdens ons ontbijt bij ons langs om vragen te beantwoorden als we die hebben, en of we die hebben, nieuwsgierig en belangstellend voor wie zij is, hoe ze haar leven leidt al 18 jaar achter de muren, min of meer opgesloten en een heel verassend authentiek verhaal ontvouwt zich langzaam voor onze ogen..
Ze vertelt hoe ze worstelt met haar eigen zoektocht, haar eigen gesprek met God, losstaand van de kerk, losstaand van de paus, losstaand van de regels en dogma’s van de overste, geheel eigen, alleen haar eigen verantwoording afleggend als mens tegenover wat zij God noemt. Haar verhaal verrast me volkomen, zo herkenbaar, ik noem het alleen niet zo snel God vanwege de belasting die dat woord met zich meebrengt, maar het komt op het zelfde neer. Volledig mens worden, volledig zijn in je eigenheid, tot de kern komen van datgene waarom je op aarde bent, je volledig te ontwikkelen..al mijn vooroordelen over geloof, kloosters en nonnen worden met een grote zwiep van tafel geveegd…ze verteld dat ze haar roeping heeft gevolgd om in contact met de mensen te staan ook al is dat tegen de intentie van haar orde, over de strijd die ze heeft geleverd om dat voor elkaar te krijgen, hoe ze eens per maand bij de junks en hoertjes op de wallen gaat zitten. Wat doe je dan? Vraagt iemand. Niets zegt ze eenvoudig. Ik ben er gewoon.geplaatst door Feuniks - 4997 keer gelezen

beoordeeld 3.25/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl