Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 2 juni 2011

Reizen

Het woord reizen is in het Nederlands een ruim begrip. De wereld rondreizen, je dagelijkse woon -werk verkeer, op vakantie naar de Costa’s, Ibiza of de Achterhoek. Niet verwonderlijk dat het woord ook heel verschillend ge´nterpreteerd wordt.In mijn profiel staat dat ik erg van reizen houd, en toen ik dat schreef dacht ik eigenlijk niet direct aan forenzen . Ik hou van onbekende bestemmingen ervaren, met al mijn zintuigen. Het vollopen van mijn neus met de geur van een bos, het strand in ons mooie landje. Het proeven van onbekend eten op een foodmarket in Thailand. Vanuit een stil plekje kijken hoe kinderen op straat onderling een paar kostbare snoepjes verdelen in een dorpje in Marokko. Mijn vingertoppen over schelpen op de bodem van de zee aan de kust van Borneo. Wakker worden in een tentje in de jungle van groepen gibbons die de dag begroeten. Ongekunsteld genieten. Ervaren.

Ik reis meestal zonder vaste bestemming, of het een weekje in Europa is of verder weg, bekijk dat het liefst per dag, in de ochtend niet weten waar je in de avond je hoofd neerlegt. Absolute vrijheid wat mij betreft. Heerlijk om na een drukke periode van werken, structuur en verplichtingen alles even helemaal los te kunnen laten. Om op te kunnen gaan in het moment, en de ruimte hebben om dat moment te kunnen laten voortduren.

Als je op je profieltje hebt staan , dat je het liefst in je eigen achtertuin bivakkeert, ben je aardig bijzonder hier. Bijna iedereen houdt van reizen, de een met een backpack en een ticket, de ander met een auto met daar achter een caravan of speedboot, en een deel reist op weg naar een mooi resort waar alles is wat voor hen wenselijk is.

Het leven op zich zou je ook als een reis kunnen zien. De eerste jaren onder de hoede van je ouders, in de pubertijd verken je je identiteit, als adolescent ontdek je je zelfstandigheid, maak je soms keuzes die gevolgen hebben voor de rest van je leven. Als dertiger komt voor velen wat meer rust en tegen de tijd dat je veertig wordt, vraag je je af wat je er tot nu toe van gemaakt hebt. Meer ervaring heb ik nog niet, als nieuwe veertiger, dus laat ik daar mijn mond over houden, voor ik in nog meer algemeenheden verval.

Lijkt je voorkeur voor reizen op hoe je in het leven staat? Ik vraag me dat
af, heb een stiekem vooroordeel over mensen en hun reisvoorkeuren. Zonaanbidders het liefst de zomer in een strandhuisje in Noordwijk doorbrengen; die zijn saai….Personen die ieder jaar naar hetzelfde hotel terug keren op Samos; die houden van zekerheid…Mensen die naar dure resorts vertrekken op een verre bestemming; op luxe gericht…Groepsreizigers; kunnen zichzelf niet vermaken…Backpackers;vrijbuiters die het allemaal niet zo serieus nemen...
(Voel je vooral vrij te ageren!)

Ik herken wel het een en ander bij mezelf van mijn voorkeur voor reizen in vergelijking met de manier waarop ik graag mijn leventje leef. Ik hou niet van verplichtingen, heb graag zelf de controle, wil alles ervaren, verwelkom afwisseling in mijn werk en woninginrichting, de leukste dingen zijn spontane acties. Ik ben vrij actief. Dit komt allemaal aardig terug in mijn reisjes.

Heb ik teveel zon gehad vandaag, of zou het zo simpel kunnen zijn als ik het hier waag te maken ? Kun je profilen op reisvertier? Een profieltje zou beperkt kunnen worden tot een uitgebreide beschrijving van hoe je graag reist. Bij de zoekopdracht kun je kiezen uit camping, resort, backpack , whatever. In plaats van te daten plan je een reisje samen.

Mocht het leuk zijn reis je samen verder.

geplaatst door Dizzyxx - 4369 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl