Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 2 juli 2011

Generatio Spontanea

Ik word soms z moe van mijn spontane medemens (homo spontaneus). Spontane mensen zijn steeds aan het woord, ik kom er niet tussen. Mag ik toch eens praten, dan kappen ze me af en vullen mijn zin aan. Ben ik een minuutje stil, dan vragen ze meteen of het wel goed met me gaat. Spontane mensen spetteren, knetteren, bruisen en knallen. Niets is ze teveel: bungeejumpen, parasailen, feesten tot aan het ochtendgloren en reizen natuurlijk. De spontane medemens heeft de halve wereld al gezien en laat zich breeduit lachend fotograferen met groepjes negerkindjes uit Burkina Faso met Real Madrid T-shirtjes aan.

Spontane mensen zoeken andere spontane mensen. Ze raken namelijk onzeker van rustige, bedeesde mensen die zorgvuldig overwegingen maken en zich observerend op de achtergrond houden. Rustige mensen houden onbewust een spiegel voor waar spontane mensen moeilijk mee overweg kunnen. De staf van organisaties bestaat uit spontane mensen en spontane sollicitanten zijn overduidelijk in het voordeel. Hetzelfde geldt uiteraard voor de datingwereld. De 21e eeuw is de eeuw van de spontaniteit. We moeten spontaan zijn, want stel dat ze ons niet willen.

En hierin zit de grote valkuil van de spontane mens. Want door zich te omringen met alleen maar spontane mensen omringt creert hij langzaam maar zeker een situatie van twee (of meer) kapiteins op n schip. Teams vol creatieve geesten klappen uit elkaar doordat er alleen maar dominante, heersende en kartrekkende op-de-voorgrondtreders worden aangetrokken. Moordende concurrentie ontstaat, waar juist samenwerking en aanvulling zou moeten zijn. Hetzelfde geldt voor relaties. Wat begint als een groot avontuur met knallende romantiek, erotiek en dagen gevuld met spannende activiteiten eindigt in een machtsstrijd. En dat allemaal vanwege de verheerlijking van die ene eigenschap...

Ik kijk niet neer op de spontane mens en wil hem/haar ook niet uit de weg gaan. Als medewerker van een nieuw opgerichte stichting ben ik blij dat we een paar heel spontane medewerkers hebben die de broodnodige PR naar buiten toe verzorgen. Dat zou totaal in de soep lopen als ik me daarmee zou bezighouden. En ik ben blij dat ik met mijn wat meer rustige aard ook een passende belangrijke plek heb, waarin ik word gerespecteerd.

De mens is een kuddedier. Binnen de groep hebben we uiteenlopende persoonlijkheidstypen nodig. De wereld is niet zwart-wit. Hij is dynamisch en heeft teveel grijstinten voor n type mens om te mee om te gaan. Laten we daarom blij zijn dat er naast die spontane knallers ook rustige mensen zijn, die alles even wat dieper en overwogener bekijken. Spontane mensen: denk eens aan ons. Voor de eindredactie en de puntjes op de i over het werk dat jullie verrichten.

geplaatst door Tweez - 5114 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl