Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 29 oktober 2011

Chemie

Bij toeval heb ik de laatste tijd regelmatig, via mijn werk, contact met twee acteurs die momenteel , in verschillende serie’s, dagelijks op televisie zijn. Gisteren een paar in de auto gezeten met de ene.

En goh..wat zijn het normale mensen. Echt net als jij en ik. Ze hebben gek genoeg dezelfde dagelijkse beslommeringen. Ze kennen veel onzekere momenten, zijn ook gewoon onduidelijk in hun communicatie of bij vlagen heel stil.
Tot ze een podium krijgen. Ze moeten iets voordragen of vertellen een verhaal. Dan komt de acteur of de actrice naar boven. Vol vuur en zeer zelfverzekerd wordt er een stukje opgevoerd.
Ze spelen even weer een rol, zelfs in een setting die daar helemaal niet specifiek om vraagt. Maar dat is nou eenmaal wat ze het beste kunnen, waar ze zich veilig bij voelen en waar ze dus ook heel makkelijk inschieten. Tevens weten ze dat het gegarandeerd leidt tot succes. Want het is boeiend om naar te kijken of te luisteren. Je wordt meegezogen. Er is chemie met het publiek.

Bij het daten speel je ook een beetje een rol. Je probeert wel jezelf te zijn maar je schiet soms door de interactie met de ander in een rol. Die je niet altijd past. Die niet altijd heel fijn aanvoelt. Die de ander ook lang niet altijd waardeert of als prettig ervaart.
Als er sprake is van chemie dan gebeurt er iets anders. Dan word je heel erg gezien door de ander en die ziet jou ook helemaal zoals je gezien wilt worden. Dat voelt zo goed. We stijgen dan een beetje boven onszelf uit. We worden eigenlijk even die acteur met dat podium en dat applaus.

Als er nou eens een testje bestond waarmee die chemie vooraf te meten viel. Zouden we dan, als de chemie er niet blijkt te zijn, nog al die moeite nemen van mailtjes over en weer, bellen, afspreken, elkaar zien en dan tot slot ook nog het evaluatiemoment ? Denk het niet.

Maar zeg nou zelf; wat is eigenlijk chemie? Dat is toch in geen test te vangen?geplaatst door Babette - 4408 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl