Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 oktober 2011

Dansen met mannen

Aan iemand die goed kan dansen wordt een waslijst aan positieve eigenschappen toegekend. Creativiteit, sociale intelligentie, goed kindertjes kunnen maken, het kan niet op; it’s all about the rhythm and blues.

Waar of niet waar, ‘goed kunnen dansen’ is de laatste jaren mede dankzij diverse tv-programma’s een paar stapjes hoger op de prioriteitenlijst van een toekomstige partner (m/v) komen te staan. Als bevlogen dansliefhebster heb ik in het verleden tijdens het uitgaan vaak gespannen langs de zijkant van de dansvloer gestaan, in opperste concentratie op de uitkijk voor een indrukwekkend dansende meneer…

Mijn interesse in dans heeft zich niet eerder mogen ontwikkelen dan na mijn achttiende levensjaar. Op een aantal stijve balletlessen na werd ik sinds mijn vierde niet meer met een tutu of streetdancetenue betrapt. Daarnaast beschouwde ik de schoolse gymnastieklessen voornamelijk als 'tussenuur'.

Des te groter was mijn verbazing en toegegeven, trots, toen ik tijdens de eerste jaren dat ik uit ging steeds vaker complimenten kreeg over mijn dansstijl. Een Britse vrouw, zelf danslerares, vroeg me zelfs waar ik een opleiding had gevolgd. Als een pauw liep ik de rest van de avond van zaal naar zaal.
Inmiddels ben ik 27 en heb ik besloten deeltijd dansinstructrice te worden. En zoals mijn nickname wellicht doet vermoeden heb ik mijn hart verloren aan de Spaanse danskunst. Reden genoeg om een man met een soortgelijk talent en passie te ontmoeten, dacht ik. En dat was het begin van een bijzondere onderneming.

Volgens alle clichés kwam ik er binnen vrij korte tijd achter dat de mannen die opvielen door hun elegante en flexibele dancemoves meestal niet met mij, maar met de jongen achter me oogcontact zochten. Daarnaast begon het me ook redelijk snel op de te vallen dat ik waarschijnlijk in het verkeerde werelddeel ben geboren. Toen ik tijdens het uitgaan een collega mee de dansvloer op nam en het intro van mijn favoriete nummer begon te spelen stond ik in de startblokken samen de tent af te breken. Schaapachtig keek hij me aan. 'Wat moet ik doen?', zei hij. Een Cubaanse jongen zag mijn teleurstelling en liep op me af om me de volgende vier minuten de dansvloer over te zwieren. 'You should move to South America', zei hij terwijl hij me dichter naar zich toe trok. 'It’s in your blood.'

Vele maanden later stond ik deze zomer oog in oog met een wel heel leuke jongen. Op de dansvloer, op precies te zijn. We hadden nog geen woord tegen elkaar gezegd maar bleven naar elkaar kijken. We hadden elkaar al een paar keer eerder in dezelfde gelegenheid gezien, maar tot daadwerkelijk contact was het nooit gekomen. Langzaam dansten we naar elkaar toe, totdat we recht tegenover elkaar stonden. M'n hart bonsde in mijn keel. ‘Wil je met me dansen?’, vroeg ik. Verschrikt keek hij me aan. Zijn ogen werden zo groot dat hij vijf jaar jonger leek. 'Eh, ik kan niet zo goed dansen', stamelde hij. Met een ruk draaide ik me om, nog net een cynische 'O..kee..' uitbrengend.

Ik kon wel door de grond zakken. Stapte ik eindelijk een keer zélf op een jongen af, werd ik binnen drie seconden afgewezen. Later hoorde ik van vrienden die ook aanwezig waren, dat de jongen in kwestie me de hele avond vanuit een hoekje had bekeken, terwijl zijn vrienden hem om de zoveel tijd aanmoedigden met me te gaan praten. Hij kwam zelfs een keer naast me zitten toen ik even uit zat te rusten, maar ik bleef strak naar mijn vrienden kijken. Ik had mijn grootste passie met hem willen delen en dit met mijn grootste glimlach gevraagd. Als hij me echt leuk vond zou hij (desnoods met een flauw grapje) het gesprek moeten beginnen. Dat gebeurde niet. Ik had hem afgeschrikt met de Beladen Dansvraag.

Misschien moet ik de wens dat mijn toekomstige vriendje zich door de voorrondes van SYTYCD zou kunnen manoeuvreren toch maar veranderen in 'niet-compleet-aritmisch'. Of dat ticket naar the Mediterranean boeken. Zolang ik maar kan dansen!

geplaatst door Flamenca - 5652 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl