Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 10 oktober 2011

De eeuwige strijd tussen beide geslachten

Onlangs was ik samen met een aantal anderen getuige van een discussie tussen een mannelijke en een vrouwelijke collega over de eeuwige strijd tussen beide geslachten. Iedereen kent dit soort discussies wel. De meeste clichés over mannen en vrouwen komen in een dergelijk discussie aan bod.

Vaak worden ze gepassioneerd gevoerd, maar wel met een luchtige, plagerige ondertoon. Meestal kan ik het niet laten me er ook in de discussie te mengen, maar dit keer was ik vooral een geamuseerde toehoorster, die – vanzelfsprekend – de kant van de vrouw koos. Helaas moet ik toegeven dat de man met een onweerlegbaar argument kwam. De vrouw beweerde dat vrouwen alles konden wat een man ook kon. Hierop antwoordde de man dat hij geen één vrouw kende die rechtopstaand kon plassen zonder te spetteren.

Tot ieders verbazing liep zij na dit antwoord boos weg. Ik trof haar even later in tranen aan. Ze voelde zich voor schut gezet en vond het weer een typische mannen reactie. Volgens haar waren mannen arrogant en dachten ze allemaal dat vrouwen hen nodig hadden. Zij vertikte het echter om afhankelijk te zijn van een man. Ik heb haar lekker uit laten razen. Wat kun je op zo’n moment zeggen? Dat het wel mee viel met de mannen? Dat ze lang niet zo arrogant zijn als ze lijken? Dat we helaas echt niet zonder ze kunnen, aangezien de wereldbevolking dan snel zou slinken? Dat het gewoon een gevatte opmerking van hem was en dat ze echt niet voor schut stond? Of dat het slim van haar was dat ze niet afhankelijk wilde zijn van een man? Allemaal waarheden die op dat moment toch beetje overbodig waren.

Ondanks ik haar reactie wel erg heftige vond had ze in één opzicht wel gelijk, het is niet goed om afhankelijk te zijn van een man. Ik wil vooral met een man samen zijn, omdat hij iets aan mijn leven toevoegt. Het leven nog net iets leuker, fijner en spannender maakt. Niet omdat ik me niet zonder man zou redden. Toch moet ik bekennen dat een man ook zeker zijn praktische nut kan hebben.

Dit voorjaar heb ik de mijn schuttingen, de schuur en mijn tuinmeubelen gebeitst. Het heeft me weken gekost om de klimop verwijderen, het houtwerk te ontvetten, schuren, opnieuw te ontvetten en natuurlijk te beitsen. Het was hard werken, maar ik was bijzonder trots op het resultaat en op het feit dat ik dit typische mannenklusje had volbracht. Hoezo hebben vrouwen een man nodig? In een soort overwinningsroes besloot ik een weekje met de auto op vakantie te gaan. Als een man naar Zuid Frankrijk kan rijden, dan kan ik het ook dacht ik. Sterker nog, ik kende vrouwen genoeg die dit deden, dus opnieuw ”hoezo heeft een vrouw een man nodig?". In drie dagen tijd reden we via Normandië en het Loiredal naar een plaatsje ten zuiden van Bordeaux waar we 3 nachten verbleven.

Vervolgens namen we bijna dezelfde route weer terug naar huis. Bij elkaar ongeveer 3.000 kilometer en dat samen met een reisgenote die geen rijbewijs bezat. Vooraf riep iedereen dat in drie dagen naar Zuid Frankrijk goed te doen was. Achteraf bleek dat toch tegen te vallen. We hebben een heel leuke vakantie gehad, toch had ik er spijt van dat alle hotels al vooraf besproken waren. Als dit niet het geval was geweest, was ik nooit zo ver naar het zuiden door gereden. Ik vond het toch behoorlijk zwaar. Vooral omdat ik op veel momenten niet ontspannen achter het stuur zat. De Fransen rijden mij te hard, zitten te dicht op je bumper, komen te snel naar rechts en toeteren zelfs als je 70 rijdt waar dit - geheel terecht - de maximum snelheid is. Ik voelde me behoorlijk zwak, omdat ik wenste dat er een man naast me zat die losjes met één hand op het stuur de 6% daling op de snelweg met 120km per uur nam. Het trotse en stoere gevoel dat ik had na het beitsen van mijn schutting was ik aardig kwijt.

Gelukkig kwam dat wel weer een beetje terug. In het hotel waar we drie nachten verbleven logeerden bijna alleen Nederlandse gasten en alle gasten waren (echt)paren. Tijdens het gezamenlijk nuttigen van de wijn bekenden de dames dat zij in Frankrijk niet achter het stuur stapten. In België wilden sommige nog wel rijden, maar daarna hield het echt op. Ze vonden het bijzonder stoer van me dat ik ons naar het Zuiden had gebracht. En langzaam kwam het gevoel van trots toch een beetje terug. Waarschijnlijk worden nu een aantal dames boos op me. Belachelijk dat ik daar trots op was. Ook op de schutting trouwens. Hoezo typische mannen klussen ? Mijn collegaatje had gelijk, alles wat een man kan kunnen wij ook. Behalve dan rechtopstaand plassen zonder spetteren (waar ik best een beetje jaloers op ben). In een discussie tussen de beide geslachten val ik ze daar ook onmiddellijk in bij. Toch verlang ik er stiekem af en toe naar weer te genieten van het praktische nut dat mannen kunnen bieden. Heel stiekem natuurlijk, want ze zijn vooral bedoeld om het leven leuker, fijner en spannender te maken.

geplaatst door Gerbra42 - 5440 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl