Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 oktober 2011

Foto’s voor je profiel?

Ik vraag me af of het zin heeft om veel goede, mooie foto’s te plaatsen bij je profiel.
Met veel bedoel ik meerdere foto’s waar je op verschillende manieren op staat en natuurlijk allemaal in de hoop veel reacties te krijgen. Of is 1 foto genoeg? Of toch meerderen?
Die zelfde vraag heb ik eigenlijk ook voor het profiel op datingsites, hoe uitgebreid moet dat zijn? Wat zet je er allemaal in? Hoe verkoop je jezelf op internet om toch die ene leuke partner te vinden? Hoe eerlijk moet je zijn in je profiel? Kan een leugentje om bestwil in dit geval?

Niet heel erg lang geleden heb ik wat foto’s laten maken door een professionele fotograaf. In eerste instantie omdat ik wel eens mooie foto’s van mezelf wil hebben, ik vind namelijk dat ik bijna nooit goed op een foto sta. Tijdens de fotoshoot ging ook meteen door me heen dat ik de foto’s ook wel op datingsites kan zetten in de hoop dat er meer reacties komen op mijn site, immers, men kijkt toch als eerste naar foto’s voordat ze het profiel lezen.
Nu staan deze foto’s ook op de site, nu maar hopen dat er mede door de foto’s meer reacties komen. Of werkt dat zo niet?

Of zou het zo zijn wat dit weekend iemand tegen me zei?

Deze persoon vertelde me dit weekend dat je ook (onbewust?) via de site uitstraalt hoe je je echt voelt en dat mensen daar eerder op reageren dan op een foto of een stuk tekst in een profiel. Hoe kan ik dit spirituele goed uitleggen zonder zweverig te klinken? Wat deze persoon als voorbeeld gaf, was het volgende:
Hij kreeg een smsje van een vrouw met een vraag; hier reageerde hij positief op, waarop zei vervolgens niet meer reageerde. Hij ging zich afvragen hoe het kwam dat zei niet reageerde op zijn positieve antwoord op haar vraag; hij kwam er achter dat hij verliefd op haar was en volgens hem had de vrouw in kwestie dat door alleen maar door dat antwoord via sms. Blijkbaar straalde dat iets uit waardoor ze even niet reageerde. Een tijd later kwam zij weer met dezelfde vraag via sms, nu reageerde hij ook positief maar met een ander gevoel omdat hij nu wist dat hij verliefd op haar is. En nu reageerde zij wel en was het een happy end en zijn ze een stel….

Klinkt wellicht vaag, maar ik denk dat het een onderbuik gevoel is, vergelijk het misschien maar met het moment vlakvoor dat je iemand gaat zoenen, je weet/voelt dat het zoenen in de lucht hangt. Dat gevoel komt blijkbaar ook over in smsjes en wellicht ook in een internetprofiel op bijvoorbeeld een datingsite.

Wat is wijsheid in dit geval? Een profiel schrijven vanuit je gevoel met daarbij foto’s plaatsen die gevoel uitstralen? Of een profiel opstellen dat puur rationeel is?

geplaatst door Siepje - 5507 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl