Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 27 oktober 2011

Groeten uit Burkina Faso....

Reislust is een pre, een zogenaamde positieve eigenschap voor velen onder ons. Reisfoto's zijn een uithangbord op ons profiel en maken ons bijzonder. Hoewel, bijzonder?

Voor mijn moeder ging op haar 16e een wereld open toen ze voor het eerst op vakantie ging. Het was in de tijd van de bloemetjes, Beatles, Stones, Hendrix en klassefoto's vol Woody Allenbrillen. De reis ging naar de Eiffel. Mijn moeder deelde de achterbank met twee zussen en een broer, verder was de auto tot aan het dak volgestouwd met bagage. Een mijlpaal in haar jeugd. Ze heeft het er nog weleens over, ook al gaan de reizen van mijn ouders tegenwoordig naar New York en Egypte.

Ik ga al op vakantie/op reis zolang ik leef. Als baby sta ik al op de foto in Luxemburg en fotoalbums laten een opgroeiende Tweez zien in Frankrijk, Italië, Engeland, Duitsland of gewoon tussen de Zeeuwse duinen. Als tiener ging ik zonder ouders tienertoeren en later interrailen. En tegenwoordig boek ik lekker makkelijk online een reisje, waarheen bepaal ik soms pas een week van tevoren. Een weinig spannend verhaal tot dusverre, want bijzonder herkenbaar voor waarschijnlijk de meesten van mijn generatie.

En juist daarin, in dat vanzelfsprekende, schuilt de vraag die ik mezelf al meerdere malen heb gesteld. Waarom presenteren mensen op deze site zichzelf zo graag als reislustig? OK, ongetwijfeld omdat ze het leuk vinden om te reizen. Dat vind ik ook, op zich niks mis mee. Maar er schuilt meer achter, want de reislust moet iedereen zien en iedereen moet het weten! Profielen hangen vol met reisfoto's, de eeuwige reisfoto's. Altijd weer die kangoeroe, dat Boeddhabeeld. Blijkbaar is reislustig iets dat mensen graag van zichzelf laten zien, reislustig is een positieve eigenschap, iets waarmee we ons willen onderscheiden.

Maar onderscheid je je werkelijk als je een eigenschap hebt (of beweert te hebben), die een ruime meerderheid ook heeft? Nou nee, ik vind het eigenlijk niet. 'Reislustig' als eigenschap is in de 21e eeuw bijna net zo vanzelfsprekend als 'in het bezit van twee benen.' Eerlijk gezegd, als ik op een profielfoto iemand zie naast de pyramide van Gizeh, of bij een palmboom denk ik niet: Oh wauw, die is reislustig. Ik denk alleen: Weer zo één......

De meesten van ons op de site zijn al afgestudeerd en hebben een baan. Het 'reizen' waar we zo prat op gaan beperkt zich tot hoogstens 3 à 4 weken per jaar. En zeg eens eerlijk, geven die overige 49 weken niet een veel vollediger beeld van hoe iemand is? Ben je werkelijk zo 100% jezelf als je op reis bent? Dan kijk ik dus 11 maanden per jaar tegen een faker aan......

Reizen. Ik vind het zeker leuk, maar voor mij hoeft het niet meer te zijn dan die 3 à 4 weken. Dan begin ik enorm genoeg te krijgen van de treinen die maar één keer per dag gaan, de gewoonte om pas te eten tegen negen uur in de avond en de Amerikanen die me vragen of ik als 'Dutch guy' misschien wiet bij me heb (en me niet geloven als ik zeg dat ik al sinds mijn studententijd al niet meer geblowd heb). Dan ga ik vrienden, familie en poezen missen....

Reislustig. Het is voor mij een eigenschap. Geen goede, ook zeker geen slechte. Gewoon een eigenschap zoals er zoveel zijn.....

geplaatst door Tweez - 5441 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl