Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 1 oktober 2011

Op de bonnefooi - (totaal)

Misschien vinden mensen de vergelijking: ‘huisdier zoeken’ – ‘partner zoeken’ ongehoord. Toch is mij er iets in opgevallen. Op zich is die zoektocht ook niet interessant voor hier, behalve dan dat ik … overstag ben gegaan om een huisdier te nemen, want ik het ga opgeven om actief te zoeken naar ‘mijn grote liefde’. Hij kan de boom in! Echt! Tot nu toe wilde ik alle mogelijkheden open houden. Een huisdier zou te veel een handenbindertje zijn en mij beperken om te kunnen gaan en staan waar ik wil. En misschien heeft mijn grote liefde wel een hekel aan huisdieren… enzovoort. Ik liep gewoon rekening te houden met iemand die er helemaal niet is!

Ik begon toch steeds meer iets/iemand te missen om tegenaan te kletsen als ik thuis ben. Nu hoor ik mijn eigen stem weer. En ik moet af en toe optreden. Het is geweldig. Daar kan geen vent tegenop, want daar loop je de eerste tijd alleen maar poeslief tegen te doen, totdat ie aan de ketting ligt en dan kun je pas beginnen met opvoeden...

Wat ik eigenlijk hier ter sprake wil brengen is de zoektocht naar een poesje via internet. Ik heb heel veel fotootjes op diverse sites bekeken en op verschillende advertenties gereageerd (telkens waren andere gegadigden mij nèt voor). Het gaf me wel een duidelijk beeld van wat ik wilde: het mocht een asielpoesje zijn, maar ik wilde beginnen met een kitten; het moest een poesje zijn, want katertjes kunnen meer last krijgen van blaasgruis; de tekening van de vacht moest symmetrisch zijn en de gezichtsuitdrukking koddig en intelligent; en meer dan één exemplaar paste niet in mijn huis.

Omdat het met de advertenties niets werd, ben ik op de bonnefooi naar het asiel gegaan. Dochter mee. We werden meteen verliefd op de enige echte kleine kitten die ze hadden, maar zij ging naar de mensen die vijf minuten voor ons het asiel waren binnen gestapt. En toen gebeurde er een wonder.

Een katertje van 'al' vier maanden oud, met één wit en één zwart oor, om over de rest van de niet te beschrijven onregelmatigheden in de tekening van zijn vacht maar te zwijgen… zocht contact, was nieuwsgierig, vertederde en de vonk sloeg over. Gewoon! Maar ja, ik had nou eenmaal mijn zoekprofiel klaar en daar paste dit katertje helemaal niet in.

Er liep nog wel een ouder poesje van zes maanden, maar die hield zich op de achtergrond. Ze zag er wel heel schattig en symmetrisch uit, maar er was geen klik was mijn conclusie. Terwijl we nog wat met de verzorgster doorpraatten en keken naar de kleine kitten, die al vredig bij de andere mensen in slaap was gevallen… zag ik dat het oudere poesje haar witte pootje om het katertje heen sloeg en hem innig over zijn koppie begon te likken. Die twee horen bij elkaar, dacht ik.

Katertje loopt op dit moment bij mij over het toetsenbord (p;[ njh ty 3w4) en poes zit in de vensterbank. ’s Nachts liggen ze samen in één mandje en twee keer per dag rollen ze als één stoeiende kluwen door de kamer. Een verzorgster uit het asiel had al eerder in een rapport geschreven dat het leuk zou zijn als die twee in één huis terecht zouden komen, omdat ze het zo goed met elkaar konden vinden.

Moraal van dit verhaal. Gooi je zoekprofiel overboord en kijk, ruik, luister, voel en aai: op de bonnefooi!.

Bij mij in huis zijn er nu in ieder geval twee gelukkig met elkaar. En ik kan niet ophouden met ernaar te kijken.

geplaatst door Possess - 6791 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl