Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 26 oktober 2011

Verstandig Mannenadvies

Aan het begin van deze maand zat ik dromerig op het vliegtuig naar Liverpool. Mijn jaarlijkse lange weekend Engeland zou in minder dan een uur losbarsten. Ik had Kathy, één van mijn beste vriendinnen, al anderhalf jaar niet gezien. We hadden dus heel wat bij te praten. Niet in de minste plaats over mannen.

Arm in arm liepen we de volgende dag in de stromende regen door Manchester. Zwaar opgemaakte vrouwen gehesen in panterprint, hotpants en goudkleurige glitterstiletto's domineerden het straatbeeld. "Never mind", zei Kathy toen ze mijn gefronste wenkbrauwen zag, "That’s sexy here."
Ik schoot in een ongelovige lach tot bleek dat er in Kathy’s stem geen greintje ironie te bespeuren was.

Wat bezielde deze vrouwen om er om twaalf uur 's middags zo bij te lopen? Met lagen foundation, oranje bronspoeder, twee paar opgeplakte nepwimpers, paarse lipgloss, barbieroze nagels en gebleekt of zwartgeverfd haar? Kathy, zelf oer-Brits, legde uit dat dit (in ieder geval in deze regio) hetgeen was wat je deed als je een man aan de haak wilde slaan: zolang je zo luid, extrovert en gewaagd mogelijk aan een bar, of in dit geval in het winkelcentrum stond, was je aardig op weg een man te scoren. "You can only imagine the quality of those 'relationships'", zei ze. "It’s sad, really. But it's a cultural thing, I guess."

Kathy zelf heeft nooit aan deze cultural madness-slash-bimbocultuur meegedaan. Ze is het prototype sterke vrouw: mooi, atletisch, zelfstandig en advocate-in-spe. Voor haar 25 jaar is ze behoorlijk volwassen. En één van haar belangrijkste credo's is dat ze niet achter mannen aan rent. Kathy had zo ongeveer de film He's Just Not That Into You kunnen schrijven. Voor degenen die deze film nog nooit hebben gezien: de verhaallijn richt zich op de liefdesperikelen van dertigers en dan met name met betrekking tot hoe je kunt weten of een man voor je gaat. De conclusie van de film: een man laat, zonder uitzonderingen (!), door middel van daden zien wat hij voor je voelt. Belt hij je na een afspraakje, dan is hij geïnteresseerd. Vraagt hij je op eigen initiatief mee uit, dan ook. Belt hij niet, doet hij afstandelijk, twijfelt hij zichtbaar? Wegwezen en snel ook. Hij vindt je niet leuk, of niet leuk genoeg. Geen excuses en geen uitzonderingen, alle goedbedoelde troostende woorden van vriendinnen ten spijt.

"Ik neem geflirt van een man niet serieus tot hij me daadwerkelijk mee uit neemt, tegen me zegt dat hij in mij is geïnteresseerd en aangeeft dat hij open staat voor een relatie", zei Kathy beslist. Een sterke uitspraak en soms is het niet altijd even gemakkelijk je er aan vast te houden als je zelf een oh zo leuke man tegen het lijf bent gelopen. Toch is het wellicht de moeite waard het een kans te geven; sinds twee jaar heeft Kathy een vriend die hoteldebotel verliefd op haar is en ze wonen sinds kort samen. Nooit heeft ze een nacht wakker gelegen wegens een uitzichtloos liefdesdrama en heeft zichzelf altijd voorgehouden dat degene waarmee ze ooit zal settelen net zo serieus en committed is als zij.

Het geeft een bepaalde rust om je te bedenken dat als een man je mee uit wil vragen, hij je mee uit zál vragen. Je doet er verstandig aan smoesjes over angst voor afwijzing of bindingsangst vooral te negeren. Als hij die moeite niet eens voor je wil nemen, wat kun je dan nog verwachten in de relatie zelf?

Glimlachend zak ik onder uit in de lounge van het eetcafé waar we inmiddels zitten te lunchen. Bij nader inzien is het allemaal niet zo gecompliceerd. Een heerlijke vakantiegedachte om vast te houden.

geplaatst door Flamenca - 5907 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl