Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 3 oktober 2011

Voorspelling

Zondag 2 oktober, half twee ‘s middags. De laatste dag van het weekend waarin heel Nederland een zucht van verlichting slaakt. Gelukkig, toch nog een zonnig weekend na al die deprimerende druilerigheid!

Als iemand me een dag van tevoren had verteld dat ik deze stralende zondagmiddag grotendeels op een ondergrondse paranormaalbeurs zou doorbrengen, had ik diegene vast hard uitgelachen. Zeker als mij verteld zou zijn dat ik een voorspelling zou krijgen die behoorlijk indruk op me zou maken…

'Zingeving' –volgens mij inmiddels het meest populaire woord van de 21e eeuw– is iets dat mij van jongs af aan heeft bezig gehouden. Filosofische boeken, religieuze levenslessen, mystieke verhalen, ik vond het allemaal even interessant. Voor levensbeschouwing had ik standaard een 9+ op mijn rapport. Zelfs mijn persoonlijkheidsprofiel heeft de titel 'de zinzoeker'.

Toch heeft het een tijdje geduurd voordat ik me daadwerkelijk ging bezighouden met dergelijke activiteiten. Een westerse opvoeding waarin Hollandse nuchterheid hoog in het vaandel staat geeft nu eenmaal weinig aanleiding om te zeggen dat je je Reiki Master wilt behalen, of het leuk zou vinden meer te weten te komen over reďncarnatie. Voor je het weet wordt je bestempeld als zweverig of excentriek. En daar houden we hier niet zo van.

Dat hier steeds meer verandering in komt moge duidelijk zijn. Ik ken nog steeds niet heel veel mensen die openlijk over hun spirituele ervaringen en gedachten praten, maar uit de opkomst van nieuwe tijdschriften en talloze paranormaalbeurzen zou toch moeten blijken dat de interesse er wel is, al dan niet een beetje stiekem. Helaas wordt een negatief beeld gedeeltelijk in stand gehouden door geldbelustheid van sommige tv-zenders waarin 'paranormale consulten' als dieetpillen worden aangeprezen. Daarnaast zijn er in ons deel van de wereld ook velen die alles wat niet met harde cijfers onderbouwd kan worden een beetje spannend vinden.

Toegegeven, persoonlijk heb ik ook niet zo veel met engelen, klankschalen en aurafoto’s. Ook gaan mijn nekharen overeind staan bij sommige zelfuitgeroepen spiritueel begeleiders die met zwaar gedecoreerde kraampjes op evenementen te vinden zijn. Toch ben ik gisteren meegegaan naar een grootschalige beurs die in de buurt van Den Haag werd gehouden. Ik was behoorlijk nieuwsgierig. Want ik geloof wel dat er mensen op deze wereld rondlopen die oprecht de gave hebben die zij zeggen te hebben, en deze gebruiken om anderen te helpen en inzicht te geven.

Na anderhalf uur met mijn beste vriend op de beurs vele kraampjes uitvoerig bestudeerd te hebben, namen we bij een jonge, mooie vrouw met lange bruine krullen en een open uitstraling plaats voor een consult. Zij zou met behulp van intuďtie en verschillende hulpmiddelen inzicht geven op kerngebieden van het leven, waaronder loopbaan, familie en vrienden, lichamelijke gezondheid, psychische ontwikkeling, relaties en financiën. Mijn vriend nam als eerste plaats en kreeg een half uur lang zo’n accurate reading dat zelfs hij, de scientist zelve, even niet meer wist wat hij moest zeggen. Daarna was het mijn beurt.

Op mijn werk na herkende ik me in alles wat ze over de vele levensaspecten wist te vertellen. Alle uitkomsten sloten naadloos op elkaar aan, en sommige daarvan had ik de afgelopen week pas voor het eerst besproken met mensen die dichtbij mij staan. Als laatste aspect kwam mijn liefdesleven aan bod. Hier stond me een grote verrassing te wachten.”Jij krijgt deze herfst nog een relatie” begon ze. Ik schoot in de lach. Deze herfst nog? Dan mag hij wel opschieten! Ze ging verder. “Er komt een man, er is een grote aantrekking en veel goede gesprekken. Maar ik voel ook jaloezie in jouw omgeving. Je wordt in de gaten gehouden. Wacht, ik controleer het met mijn kaarten.” Op de kaart die ze vervolgens trok stonden twee ringen. Ook trok ze een kaart met een zwarte kat en eentje met daarop een vrouw. Ze ging verder: “Er is een andere vrouw. Waarschijnlijk is hij nog gebonden als je hem ontmoet.” Voorspellingen voor een turbulente tijd aangaande mijn liefdesleven volgden elkaar op. Uiteindelijk zou het allemaal goed komen, maar er zou veel tijd nodig zijn. Beduusd verliet ik de beurs.

Een half uur later zaten mijn beste vriend en ik in de herfstzon te picknicken. Hij maakte een foto van me toen ik het niet merkte. Ik staarde in gedachten verzonken over het water. Wat als dit echt uitkomt? Zou ik inderdaad in staat zijn met iemand verder te gaan als hij bij de ontmoeting al aan een ander gebonden is? Zou verliefdheid zulke capriolen met me uit kunnen halen?

Natuurlijk, de voorspellingen die zijn gemaakt staan niet in steen gegraveerd. Het zou me ook niets verbazen als ik pas in de herfst van 2015 een leuke man tegen kom. Maar dat doet niet af aan de vragen die je jezelf kunt gaan stellen als jou een niet-alledaagse situatie is voorgelegd. Ik heb in ieder geval voorlopig weer voldoende stof tot filosoferen!


-----
NB: Ik heb niet de bedoeling noch de interesse om met dit blog een discussie op gang te brengen over de zin of onzin van spirituele activiteiten, religie, etc. Eventuele reacties in dat kader past wellicht beter op daarvoor bestemde fora :-)

geplaatst door Flamenca - 5252 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl