Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 7 november 2011

In de etalage

Bij mij lijkt het internet daten een beetje op meedoen aan een optocht. Dan weer loop ik een stukje vooruit , dan sta ik een tijdje stil of stap ik er even helemaal uit – ineens onzeker geworden over het doel van de optocht en of dit nou wel de manier is om dat te bereiken. Dat hele doelgerichte, past dat nou wel bij mij? Is het niet veel leuker om eerst een klikje te voelen en er dan pas werk van te maken? Bovendien, buiten de optocht is het leven toch ook zeer aangenaam? Uiteindelijk besluit ik toch met enige regelmaat weer in te stappen. Zoals we het vroeger deden, oogcontact, praatje maken, drankje drinken, hapje eten enzovoorts enzovoorts was heel leuk, maar tegenwoordig hebben we allemaal banen en vaak ook een gezinsleven dus waar kom je elkaar dan tegen? Ik heb gehoord dat er mensen zijn die urenlang door de AH zwerven in de hoop tegen een aardig karretje aan te botsen. Tja.

Dus ik stap weer in en dat betekent onvermijdelijk (tenzij je op een site gaat die niet aan profielen doet) dat ik ‘de etalage’ weer moet inrichten. Zo’n profiel maken voelt toch alsof je jezelf op Marktplaats zet. In een poging een goed beeld van jezelf te geven schrijf je een heel verhaal. Tussen jou en je vertrouwde beeldscherm lijkt het allemaal heel normaal om zoveel over jezelf te vertellen, maar is het dat ook? En wat doe je met de foto’s: zichtbaar voor de hele goegemeente of op verzoek? Laatst kwam ik op een andere site waar ik nog passief lid van ben ineens een collega tegen. Met foto en al stond hij daar. Vertelde hoe hij het roer had omgegooid. Ik moest ineens denken aan zijn vrouw die ook een collega is. Had geen idee dat ze gescheiden waren. En nu wist ik dat zomaar allemaal, plus als bonus iets meer over zijn karakter en wat hij zoekt in het leven. Wilde hij ook dat ik dat wist? En, voor mij nog belangrijker, wilde ik dat hij mijn profiel kon koppelen aan mij? Als de wiedeweerga heb ik toen mijn foto’s verwijderd.

Nu sta ik op een nieuwe site, in eerste instantie met foto en al. Je kunt je foto’s natuurlijk weglaten, maar, eerlijk is eerlijk, ik zie zelf ook liever profielen mét foto’s. Pijnlijk als de foto’s zwaar tegenvallen na een eerste mailcontact. Wie weet zijn er hier ook leden die ik ken. Zouden ze me al gezien hebben? En zo ja, vind ik het erg dat ze weten dat ik single ben en dat ik iemand ‘zoek’? Na rijp beraad besloten dat ik dat niet erg vind – we zitten dan tenslotte in hetzelfde schuitje en het is niks om je voor te schamen. Ik zal nog wel even blijven zwalken tussen wel of geen foto. De oplossing van vandaag is mijn profiel door de ogen van een collega te lezen en het terug te brengen tot datgene wat iedereen van me mag weten. Herkenbaar?

geplaatst door Latte - 5226 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl