Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 30 december 2011

This time next year

Een heftige hoestbui maakt me wakker en daarna kan ik niet meer slapen. De opgejaagde regen geselt de dakkapel waaronder ik slaap.  Een zware en langdurige verkoudheid is erin geslaagd mijn tevreden, relaxte gevoel van een paar weken geleden naar de achtergrond te verdringen. Ik draai, ik denk, ik pieker. Belangrijkste onderwerp: de liefde.  Of liever, het gebrek daaraan.

Lees verder!

geplaatst door Lattedonderdag 29 december 2011

Foute mannen II

Ik krijg nogal wat vragen en opmerkingen naar aanleiding van mijn blog ‘Foute Mannen’. Wat moet je wel en niet in een profiel zetten? Het gaat hier niet om solliciteren naar een baan, of het verkopen van je zeilboot. Of het vinden van reispartner, danspartner of kaartmaatje.

Hier is meer aan de hand. Veel meer. Er speelt een oneindig diep belang. Een partner. Een thuis. Een samen. Verschrikkelijk persoonlijk. Persoonlijker kan niet. Het kan ook niet anders of iedereen rukt alles uit de kast bij het schrijven van profielen. Toch gebeurt er iets tijdens het schrijven. Je schrijft. In gedachten bij de gedroomde ander. Je voelt echt je verlangen tijdens het schrijven. Maar: Is het zo dat wat je voelt, ook doorkomt in je schrijven? Pas dàn kan je iemand raken.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactiesdonderdag 29 december 2011

Feestje!

Ik heb helemaal niets met het fenomeen huwelijk. Achterlijk instituut. Waarom zou je het doen? Er is maar één echt goede reden voor te bedenken: feestje! Wat is een trouwdag leuk! De twee keren dat ik in het middelpunt stond, waren topdagen. De herhaling meer dan waard.

Ik heb aan beide dagen erg fijne herinneringen. Niet alleen is het gevoel voor je partner super op die dag, het is ook heerlijk al die aandacht samen te beleven. Iedereen is lief, aardig en bijzonder. Je lacht, zoent en zingt je gek, danst de sterren van de hemel en hebt ongelofelijk veel plezier. Het gevoel dendert dagen door in je lijf. En verdwijnt eigenlijk nooit.

Lees verder!

geplaatst door Willemdonderdag 29 december 2011

De logica achter ellende

Ellende brengt het beste in mij naar boven. En met het beste bedoel ik dan het beste creatieve proces. Ik dicht mijn beste gedichten, schrijf mijn grappigste verhalen en schilder mijn allermooiste schilderijen. Van die schilderijen waarbij mensen spontaan in huilen uitbarsten. Bijna elke uur heb ik wel een briljante gedachte of een idee waar zelfs Einstein nog een puntje aan zou zuigen. Ideeën waar ik vervolgens dan van besluit niks mee te doen omdat ik dan wel aan de gang kan blijven. Het gaat me namelijk puur om het idee op zich en wat er eventueel zou kunnen gebeuren als ik er wel wat mee zou doen. Alleen al dat, houdt mij voldoende op de been in de me net overkomen ellende (vul zelf maar in welke ellende!).

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 2 reactiesdinsdag 27 december 2011

Foto's

Bij een profiel horen foto's maar omdat ik sinds een jaar actief sport vind ik de bestaande foto's geen goed beeld geven.
Nieuwe foto's dus, maar hoe kom je eraan? Iemand vragen een rijtje foto's te maken kan een beetje moeilijk zijn, want hoewel een datingsite niet echt een taboe meer is moet je toch even een drempeltje over om dat te vertellen.

Dan maar in de weer met statief en zelfontspanner. De katten vinden het ook reuze spannend, en krijgen door dat ze aandacht krijgen als ze een beetje gaan lopen klieren. Na vele mislukte opnames eindelijk een aanvaardbare opname, met maar een klein stukje kat erop. Lang leve het digitale tijdperk waarin het geen probleem is om 99 mislukte foto's weg te gooien voor die ene goede.

Lees verder!

geplaatst door Robrdam - 2 reactiesdinsdag 27 december 2011

Geen woorden maar daden

 

Ineens heeft iedereen op de drempel van 2012 zomaar verkering. Das best even slikken als je zelf je status nog immer als ‘single’ zou bestempelen.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 5 reactiesdinsdag 27 december 2011

Privacy Postvak

Regelmatig lees en hoor ik waarschuwingen over de verschillende sociale media. Kijk goed uit wat je openbaar maakt via Internet. Als een verkeerd beeld van je ontstaat, dan kan dit tegen je werken bij sollicitaties etc. Op zich een waarschuwing die je je ten harte moet nemen denk ik. Kan me zelfs voorstellen dat sommige mensen niet herkenbaar op een datingsite willen staan. Hoewel we hier volgens mij allemaal met het zelfde doel komen, kan ik me situaties voorstellen waarbij mensen graag hun privacy waarborgen door geen foto te plaatsen. Privacy is een groot goed. Juist daarom ben ik zo verbaasd over bepaalde tv programma’s.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 2 reactiesdinsdag 27 december 2011

Afscheid van 2012

Deze week loop ik nog één keer alleen langs de uiterwaarden van de IJssel. De oude IJssel die ook dit jaar mijn trouwe metgezel was.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 5 reactiesdinsdag 27 december 2011

Samen voor één spiegel

In comedy’s zie je ze wel eens in het toilet van een restaurant voor de spiegel staan. ‘Je kunt het!’, zeggen ze met hun ogen tegen zichzelf. ‘Kijk maar,’ laten ze aan zichzelf zien, ‘hoe goodlooking je bent, hoe knap!’ Een selfpep in gebarentaal. ‘Dit gaat je lukken!’ knipogen ze tot slot. En als kijker zien we nog net de glimp van onzekerheid voor ze de deur doorgaan, het restaurant weer in. Het is duidelijk wat er staat te gebeuren in die film: die persoon heeft een date.

Lees verder!

geplaatst door Possessmaandag 26 december 2011

De kredietcrisis in 2012

De bananenhandelaar is de pisang en de tabakshandelaar is de sigaar. De bakker verdient geen droog brood meer en de herenmode is de das omgedaan. De lampenwinkeliers zien de toekomst duister in en de scheepvaart is de wind uit de zeilen genomen. [lees verder]

Lees verder!

geplaatst door Freulezondag 25 december 2011

De Droom

De droom

Het was laat geworden,
ik had een heerlijke avond samen met
mijn schoondochter
naar het theater,
na afloop wijn en wat lekkere olijven.
Thuis in een diepe droomloze slaap.
De wekker loopt af en ik zet hem uit.
Hoef vandaag niet te werken,
heerlijk kan me nog even omdraaien.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 5 reactiesvrijdag 23 december 2011

De Tuin

De Tuin,

Een paar jaar geleden was ik in het oosten van het land.

Voor het eerst alleen op vakantie, in Winterswijk.

Tijdens een wandeling werd mijn aandacht getrokken door een tuin.

Lees verder!

geplaatst door Eikdonderdag 22 december 2011

Foute mannen

Go, daar word je toch niet goed van. Als je achter elkaar eens een aantal profielen doorleest. Pfff. De een nog mooier dan de ander. Maar de een ook saaier dan de ander. Het is een grote verzameling inwisselbare hobbies, eigenschappen, en eigenaardigheden. Een echt persoonlijk beeld levert het niet op. Krijg ook al helemaal de kriebels bij woordjes als ‘kids’, ‘maatje’, ‘het meisje in me’, ‘mijn vrienden zeggen dat ik….’, om nog maar te zwijgen van glazen half vol, EQ, IQ, SQ.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 9 reactiesdonderdag 22 december 2011

De ‘stille’ bewonderaar

Mijn telefoon piept. ‘Zag je foto in de nieuwe trainingsbrochure. Je staat er fantastisch op.’ Zie ik op het scherm verschijnen. Wat is dit nou weer? Zeker een collega die een geintje met me uit wil halen. Sms neutraal terug. ‘Dankjewel voor het compliment wie je dan ook bent.’

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 4 reactieswoensdag 21 december 2011

Eindelijk vrij

Eindelijk vrij.

Wat ben ik weer blij dat ik gewoon mijn deur uit kan,
zonder om mij heen te hoeven kijken.
's Nachts gewoon door kan slapen.
Mijn auto gewoon af en toe weer voor de deur kan laten staan.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 4 reactiesdinsdag 20 december 2011

Huisje, boompje, Pino

Het is gek. Het voelt gek en het is gek. Oh dat laatste had ik al gezegd...Toch is het gek: 1,5 jaar geleden ben je dol gelukkig in je nieuwe woning, hebben we bloed zweet en tranen gelaten en hebben twee maanden vol met blaren op de handen en verf in het haar aan onze eerste koopwoning geklusd! Eindelijk iets van jezelf. Iets tastbaars waar we beide erg trots op waren. Complete muren gestript, nieuw behangetje, kozijnen vervangen, de beste verf gekocht, onzelf verschillende malen schreeuwend verdoemd tot onze eigen zelfverzonnen god (het bekt zo lekker, en als een halve bak histor superdek over je pas gelegde vloer valt ondersteund onze zelf verzonnen god ons alstijd als lekkere uitlaatklap), het huis duurzaam verbouwd, nieuwe cv ketel met super moderne high tech unit die zijn eigen stroom opwekt, nieuwe kitranden, trap 4x geschuurd en geferfd, en zelfs een compleet gerenoveerde tuin laten aanleggen! Zo we zijn klaar. Het kost wat moeite maar dan gaan we nu genieten! Klinkt goed toch? Een soort van happy end in de huidige woningmarkt! Ik hoor het u denken: "Waarom dan gek?" Nou... we gaan weer verkopen. "Ben je het huis zat dan?" Nee, we zijn elkaar zat. Althans, ze was mij zat, zoiets. "Verkeerd geferfd?" Ik hoop het. "Haha, dat was maar een grapje hoor, hoezo hoop je het?" Dan zou het een simpele oorzaak gevolg reactie hebben...."Dat is het nu niet?" Niet echt. Lees mijn vorige blog maar. "Ohh, die leuke?" Ja, die.

Lees verder!

geplaatst door ThijsVdinsdag 20 december 2011

Spoedeisende hulp

Spoedeisende hulp

Je bent single en dan voel je je ineens niet goed. Paniek. Angst. Tranen.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 2 reactiesmaandag 19 december 2011

Feestdagen 2011

De feestdagen staan weer voor de deur! En of je nu getrouwd, samenwonend, gescheiden, weduwe/weduwnaar of gewoon alleen bent we stellen ons zelf allemaal de vraag “Wat doen we dit jaar met de feestdagen?” Ook ik heb me dit jaar weer afgevraagd wat ga ik doen?

Jaren geleden toen ik nog getrouwd was heb ik de verplichte bezoeken aan en van (schoon)ouders met de feestdagen afgeschaft. En vanaf het moment dat mijn kinderen op zichzelf gingen wonen heb ik ze meegegeven dat ze zich vooral niet bezig moeten houden met de vraag ‘wat doen we met moeder met de Kerstdagen’. Eind november is mijn jongste zoon jarig en tussen Kerst en Oud en Nieuw is mijn oudste zoon jarig. Ik heb het krijgen van kinderen niet goed gepland, maar dat terzijde. Je ziet elkaar in 4 weken al twee keer en dan ook nog met Kerst werd een beetje te veel van het goede. Ik leef mijn eigen leven, ik vermaak en amuseer me prima en dat moeten zij met hun eigen gezin ook vooral doen. Doe wat je leuk vindt en voel je niet verplicht om je moeder uit te nodigen.

Lees verder!

geplaatst door Freule - 1 reactiemaandag 19 december 2011

Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden

De cirkel is rond! Vroeger schreeuwde ik als kleine turf met mijn basisschool klasgenootjes zorgeloos allerlei kreten uit over het Bussumse schoolplein. Twee kids aan beide uiteindes van een springtouw zongen nog zonder zorgen de volgende kreten uit: "Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden!" De resterende klas sprong er dan bij het steeds harder vliegende touw doorheen en zonder dat we wisten van de betekenis zijn er heel wat touwspring cirkels gedraaid. Ik heb net netjes één cirkel voltooid, en ben sinds een paar maanden weer vrijgezel!

Lees verder!

geplaatst door ThijsV - 2 reactieszondag 18 december 2011

Reizen doe je in je hoofd

Sinds het laatste kind als een zwaluwtje over de drempel is geduwd al een jaar of 7 geleden (door studie ver weg) maakten we er een gewoonte van om tijdens de feestdagen zover mogelijk weg te zijn en pas terug te komen als alle blije dagen in december voorbij waren.

Zo hebben we in India, met plaatselijk gestookte arak op het nieuwe jaar geproost, met mensen die we helemaal niet kenden, maar ons er hadden bij gehaald, bij temperaturen die ondenkbaar zijn in Nederland in december. Met tempelbezoeken en rondvaarten, flarden opvangend van de oude engelse kolonie die het ooit geweest moest zijn.

Lees verder!

geplaatst door Papaver - 2 reactieszondag 18 december 2011

Match4me.nl, durft u het aan...

Regelmatig zie ik de commercial van een andere datingsite voorbij komen, durft u het aan... wordt er gezegd.

Durft u het aan? Wat moet je durven dan denk ik altijd en raak dan lichtelijk geirriteerd, zit het in het feit dat het een site voor hoogopgeleiden is en zou de drempel dan extra hoog zijn?
Zijn hoogopgeleiden een bijzonder ras ofzo, is het moeilijk die zomaar te benaderen?
Is daar durf voor nodig?

Lees verder!

geplaatst door Laura - 5 reactieszaterdag 17 december 2011

Een nieuwe kerstgedachte

‘De piek staat scheef mam’, zegt mijn zoontje Lenne. Hij heeft de slingers zo strak om de boom getrokken dat ik bang ben dat onze Nordman straks gaat stikken. Heb ik hem voor niks laten acclimatiseren in de gang.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 5 reactiesdonderdag 15 december 2011

Een goed jaar

Zondag de laatste bladeren in de kliko, de bollen in de grond (hopelijk - dankzij het zachte weer - nog niet te laat) én de kerstboom gezet. Als ik maandag naar huis loop zie ik van een afstand dat mijn dochter al thuis is: de lampjes zijn aan.  Grote tevredenheid.

Lees verder!

geplaatst door Lattewoensdag 14 december 2011

Niks bijzonders

Als ik de jaarbeurs uitloop regent het hard. Ik klem mijn laptoptas onder mijn arm en ren, zo snel als dat wil op hoge hakken, naar de roltrappen van Utrecht centraal.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 4 reactiesdinsdag 13 december 2011

Kleine signaaltjes

In met de hand geschreven brieven, maakte ik continue verschrijvingen en denkfouten, waardoor ik er weer een prop van kon maken om ze in de prullenbak te gooien. Met de mail hoeft dat niet meer. ‘Backspace-je’ naar links, ‘delete-je’ naar rechts en mijn documentje wordt helemaal perfect. Tenzij …

Lees verder!

geplaatst door Possessdinsdag 13 december 2011

LEKKER BELANGRIJK

Een aantal weken terug kwam ik met een vrouw in contact. Ik ben haar eerste internetcontact en zoals dat gaat als een vrouw die zonder ervaring online met een communicatief vaardige man in aanraking komt (ja ik weet het, ik heb ruim voldoende tekortkomingen), ze was al snel onder de indruk.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 1 reactiedinsdag 13 december 2011

Ze kon het nog

Het was druk in het café, veel drukker dan Marjelle van tevoren had ingeschat. Ze was expres iets te vroeg gekomen, om de herfstinvloeden in haar haar nog voor zijn komst teniet te kunnen doen. Maar ja, daarna zat ze alleen aan een tafeltje te wachten. Op Bart. Ze speelde nerveus met haar telefoon. Marjelle wist niet precies wat ze van haar date moest verwachten. Hij leek in ieder geval een prima kandidaat om het spits mee af te bijten.

Lees verder!

geplaatst door Marjelle - 1 reactiedinsdag 13 december 2011

Eilander

De westerstorm raast rond de veerboot. In mijn hoofd is het ook onrustig. Ik ben op weg naar mijn favoriete Waddeneiland. Door het raam zie ik hoe de wind mijn kinderen en die van mijn broer bijna van het voordek afblaast. Ik praat met mijn schoonzus maar ondertussen dwalen mijn gedachten af.

Vroeger zeiden mijn broer en ik steevast na elke vakantie op het eiland dat we er later gingen wonen. Het leek ons de ultieme plek om te leven. Nu is het later en we wonen allebei in het westen in een grote stad.

’s Avonds in bed fantaseer ik.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 1 reactiemaandag 12 december 2011

Wat is jouw exitstrategie?

Een datingsite. Een hunkerplek.
 Waarom zou je hier "de liefde van je leven" zoeken? 
Al of niet met behulp van een coach? Laten we wel wezen. 
Je bent hier omdat je ontevreden bent. 
Je wil meer dan je nu hebt. Sommigen willen terug wat ze ooit hadden. 
Anderen hebben het nog nooit gehad. 
Weer anderen willen steeds weer wat nieuws. Als je tevreden bent met wat je hebt dan ben je hier zo weg. 
>> De tevredenen exit.

Lees verder!

geplaatst door Kruidman - 2 reactiesmaandag 12 december 2011

Het vervolg van "Mannen van het woord"

Het vervolg van "Mannen van het woord"

 

Ja wat een ongelofelijke oen was ik om niet te blijven.
die ene man had toch gezegd: "Voor nu mag U wel blijven nu U er toch bent"
Maar ik voelde me niet welkom, als ik was gebleven was het alleen
om hen te….

Lees verder!

geplaatst door Eik - 5 reactieszondag 11 december 2011

Liefdeslijn

Sinds ik mij aangemeld heb hier bij M4M probeer ik enige lijn in mijn voorbije liefdes te ontdekken. Immers hoe beter je weet wat niet werkt, hoe gemakkelijker je denk ik iemand vindt die misschien past. Dat klinkt logisch.

Ik was respectievelijk getrouwd met een wetenschapper die erg rationeel was en waar ik het erg goed mee had. Een beetje ‘mister opposite’, maar hij werd helaas psychisch ernstig ziek. (In de film ‘A beautiful mind’ zou ik zo de vrouw kunnen vervangen! Een kopij haast van een deel van mijn leven maar dan met ander afloop.)

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 2 reactiesvrijdag 9 december 2011

Rekenen voor dummies

Na een aantal maanden heel actief te zijn geweest heb ik er de laatste tijd bewust voor gekozen een tijdje toe te kijken. Ik wilde even rust op het datingfront. Daarnaast was ik benieuwd wat er gebeurt als ik geen berichten zou versturen, geen profielen zou bekijken, geen blogs zou schrijven of niet zou reageren op blogs of T2S van anderen. Het resultaat is verbluffend. De afgelopen week bijvoorbeeld heeft het geweldige resultaat van 3 profielbezoeken opgeleverd waarbij ik één keer ben bezocht omdat ik wel moest reageren op een blog.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 11 reactieswoensdag 7 december 2011

Eerste kennismaking met een datingsite

Met bewondering blogs van anderen gelezen en te weinig ruimte aan lettertjes voor een reactie op klaagmuur. Na inschrijving ben ik direct enthousiast mannen gaan 'bekijken'. Waarbij het voor mij duidelijk is dat ik de beschrijving niet lees, als er geen foto bij staat.

Wat me verbaast, omdat ik altijd van mezelf dacht niet op het uiterlijk af te gaan. Iets over mezelf geleerd. Maar het is zo eenvoudig om een foto van jezelf te downloaden, dus vermoed ik een reden bij diegenen om het niet te doen.

Lees verder!

geplaatst door Papaverdinsdag 6 december 2011

De Klaagmuur

De website van Match4Me biedt een aantal interactieve extra's. De oproepen, chat, video's, blogs en de meest merkwaardige van allemaal: things2share. Op zich niet gek. Tegenwoordig uiten hele internetcommunities zich in 140 tekens. Maar wat er hier gepost wordt? Marjelle heeft het altijd vrij opmerkelijk gevonden. Het roept een beeld op van een rijtje mopperende muppets op een bankje.

Soms zijn het gewoon maar wat loze opmerkingen. 'Vandaag denk ik, ik houd van alle mensen.', postte er eens iemand. En: 'Waar kan ik de schoonheid van de vrouw vinden?' Of: 'Er moet weer geoogst worden. Maar wie gaat er zaaien?' Soms zijn het verzuchtingen: 'Tsjonge, wat zijn die hoog opgeleide vrouwen lang.' Vaak ook volslagen nutteloze mededelingen: 'Zo, vier stroopwafels op. Kan nu wel naar bed.'

Lees verder!

geplaatst door Marjelle - 11 reactiesmaandag 5 december 2011

Mannen van het woord

Het is droog weer en ik ga snel wat boodschappen doen in een van de winkelstraatjes.

Terwijl ik mijn fiets tegen een lantaarnpaal plaats
valt mijn oog op een aanplak biljet.
Als ik mijn fiets op slot heb loop ik er heen
en begin te lezen.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 3 reactiesmaandag 5 december 2011

GOA

Begin dit jaar had ik mezelf beloofd om deze kerst weg te gaan. Na mijn traumatische kerst 2010, waarna ik na een heerlijke eerste kerstdag op 2e kerstdag ’s morgens vroeg van mijn vriend te horen kreeg dat hij het uitmaakte, moet ik even niets meer van het kerstgebeuren hebben. Geen zin in cadeautjes, 6 gangen maaltijden in elkaar knutselen en gezellig samenzijn. Nee, ik zag de aankomende feestdagenbui al hangen. Bovendien loop ik rond als een stresskip, na de scheiding van mijn ouders, de dood van mijn broer en de druk op mijn werk. Vorige week hoorde ik ook nog dat mijn ex inmiddels weer verkering had, alleen helaas niet met mij. Stom is dat dan toch, dat je toch stilletjes blijft hopen dat iemand terugkomt. Ik hoor zoveel verhalen van mensen die weer iets met hun ex beginnen, maar op de een of andere manier worden mijn zorgvuldig opgeblazen roze ballonnen van stille hoop altijd doorgeprikt. Ik ben blij voor hem, maar voor mij was het toch een au-moment. Dus weg, weg van alles en iedereen en even alleen met mezelf.

Lees verder!

geplaatst door Sweety - 4 reactieszondag 4 december 2011

Occupied

Een groter contrast dan tussen de rommelige nederzetting op het Beursplein die doorgaat voor Occupy en de overvolle, doch immer keurige, Bijenkorf op de zaterdag voor Sinterklaas is bijna niet denkbaar.

Het lijkt ook zo in tegenspraak te zijn; protest tegen de consumptiemaatschappij naast dat gebouw wat symbool staat voor alles wat te maken heeft met consumptie . De entree van het luxe warenhuis heeft dit jaar een metamorfose ondergaan met als gevolg dat de Japanse toeristen nu ook buiten Japan ‘Louis Vuitton’ tassen kunnen aanschaffen, dat vind ik persoonlijk wel een enorme vooruitgang.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 2 reactiesvrijdag 2 december 2011

Nummer 88

A_tje vindt het een beetje makkelijk van mij om blogs te schrijven met reacties op andere blogs. Ze zegt: "Ik zou het wel leuk vinden jouw ervaringen in datingland te lezen." Dat snap ik, want die ervaringen zijn ook erg 'leuk'. En  al geschreven.... De laatste twee jaar heb ik meer dan 85 blogs geplaatst over mijn ervaringen in datingland. Die kun je allemaal hier lezen. Niet vervelend bedoeld hoor…:-)

Dit is blog 88. Bijzonder getal, zeker in relatie met mijn geboortedatum. En ook dit blog is een reactie op anderen. En deels, net als de vorige keer, eigen ervaringen. Ik voldoe namelijk graag aan de wensen van anderen...

Lees verder!

geplaatst door WillemVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl