Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 13 januari 2012

Briefje

Mijn dochter vroeg of ze mijn oude tas mocht gebruiken, voor ik antwoord had gegeven had ze de inhoud al op tafel uitgestort.

Ik zag naast vele bioscoopkaartjes ook nog drie aangebroken, verfrommelde pakjes Tempo, wat tampons waar ’t plastic omhulsel al half af was, een pakje Sportlife(inmiddels niet meer mijn merk), een verkruimelde Sultana, een paar kleverige Fishermanfriends, twee pennen zonder vulling, een onderbroekje van mijn zoon maat 104(hoe schattig), een Labello met zand eraan, een strip paracetamol die al over de datum was en nog wat van zulke basics die ik elke dag maar weer mee zeul voor ’t geval dat…

De echt belangrijke dingen zitten natuurlijk allang weer in mijn nieuwe tas. Met daarbij al bovenstaande zaken maar dan verser, schoner of groter(mijn eigen reserve slipje).

Ik pakte stoffer en blik en wilde snel de tafel leegvegen, me lichtelijk schamend voor de zooi die ik altijd weer verzamel ook al neem ik me voor dit keer mijn tas netjes en ordelijk te houden. Helaas dat is ijdele hoop. Ik ben dus gewoon niet echt netjes en ordelijk. Toen viel mijn oog op een piepklein briefje. Handgeschreven. Ik griste het van tafel voor iemand het kon lezen.

‘Sproetjes op je decolleté, je ogen/blik, je borsten/billen en je houding’.

We zaten tegenover elkaar in een strandtent. Of ik het briefjesspel wilde spelen. Als ik ergens niet van houd dan is het van spelletjes. Maar dit keer maakte ik een uitzondering. We scheurden een blaadje in kleine stukjes.

Hij begon: “Schrijf op waar je bang voor bent”. We schreven, vouwden het blaadje dicht en schoven het over de tafel naar elkaar. In stilte lazen we de briefjes. De tweede vraag mocht ik verzinnen: “Van wie houd je het meest?”. Toen kwam hij met: “Wat wil je ooit nog doen?”.

Ik ging verder met: “Wat vind je aantrekkelijk aan de ander?”. Ik schreef op: “Je lengte, je ogen, je zachte huid, je mond, de manier waarop je beweegt”. En tegelijk dacht ik: ik kan het helemaal niet benoemen wat het is waarom hij zo ontzettend aantrekkelijk is voor mij.

Ik zie hem nog staan de allereerste keer. We hadden op een vreemde plaats afgesproken; een station van een voor mij onbekende plaats. Ik stapte uit de trein. Hij belde en zei: “Draai je eens om”. Ik draaide mijn rug naar de spoorwegovergang, zag hem en was verkocht. Het is niet uit te leggen, niet te benoemen. Het was er gewoon. En het was wederzijds. Wat een geweldig gevoel is dat wel niet?

Het briefjesspel hebben we nog vaak gespeeld. Het was een heel leerzaam en intiem tijdverdrijf.

Ik was vergeten dat ik de briefjes bewaard had in mijn oude tas. Tussen alle zooi kwam dus zomaar een prachtig documentje tevoorschijn als bewijs van mijn aantrekkelijkheid voor deze man.

Ik zeul het inmiddels mee in mijn nieuwe tas.


geplaatst door Babette - 3387 keer gelezen

beoordeeld 3.72/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl