Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 18 januari 2012

Daten

Heel lang geleden, begin jaren tachtig, ben ik begonnen met daten en inmiddels heb ik diverse vormen van daten uitgeprobeerd. Na mijn 1e scheiding ging ik regelmatig met vriendinnen naar dansavonden voor alleenstaanden. Wat daar gebeurde noem ik koehandel. De mannen en vrouwen liepen elkaar te ‘keuren’. Je werd met de ogen uitgekleed! Wij deden dat uiteraard ook met de mannen, maar dan wel met de nodige flirtpartijen en onder elkaar was dat lachen, gieren en brullen. We leerden op deze manier geen leuke vent kennen, want het was toch niet datgene wat je zocht en niet de manier om serieus een vent aan de haak te slaan! Maar ik heb wel een hele leuk periode gehad.

Eind jaren 90 ben ik met de kids teruggekeerd naar mijn geboortestad. Ik ben niet het type om alleen te gaan stappen en daarbij ben ik van een generatie van ‘dat hoort niet, een vrouw gaat niet alleen de kroeg in’. Ik wilde wel stappen maar was na 15 jaar de weg kwijt in mijn geboortestad. Ik heb mij ingeschreven bij een organisatie in Den Haag die blind-dates organiseerde. Je vult een vragenlijst in met info over jezelf en met wensen/eigenschappen over de partner waarmee je een avondje wil gaan stappen. Gemiddeld ging ik 2 keer in de week stappen met een blind-date. Ik vond het heel erg leuk en heb veel lol gehad. Ben in leuke en in minder leuke situaties terecht gekomen. De ene keer vluchtte ik via het toilet weg (schandalig!) en de andere keer werd ik onverwachts verlaten !!! Na 2 jaar had ik het wel gezien en was op zoek naar iets anders.

Na deze periode ben ik gaan bellen met de 06-babbelboxen. Er werd regelmatig avondjes georganiseerd, zodat je elkaar ook persoonlijk leerde kennen. Deze avonden waren heel gezellig en ik heb wat afgefeest, aan de telefoon heel wat afgekletst en het kostte ook wel wat, maar ja uitgaan kost ook geld, toch! Via de babbelbox heb ik mijn 2e echtgenoot leren kennen. Binnen een jaar zijn we getrouwd en na een huwelijk van ruim 12 jaar zijn we uit elkaar gegaan. Nou daar zat ik dan met mijn goede gedrag moederziel alleen (de kinderen waren inmiddels allemaal het huis uit) in een gehucht in Brabant waar we 10 maanden eerder samen naar toe waren verhuisd.

In het 1e jaar na mijn scheiding heb ik me ingeschreven op een datingsite, want het alleen zijn beviel me van geen kant. Ik heb letterlijk 4 avonden achter mijn pc zitten huilen van ellende. Wat een figuren stonden ingeschreven en wat een profielen, is dit wat er voor mij overbleef waar ik uit kon kiezen? Verschrikkelijk! Ik ben gestopt en dacht dat doe ik nooit meer. Maar ja zeg nooit nooit. In oktober 2009 heb ik mij weer ingeschreven bij een datingsite: Match4me. Heb een paar dates gehad en heb een jaar lang wekelijks een blog geschreven en ben toen gestopt. Sinds kort sta ik weer ingeschreven en schrijf weer blogs wat ik heel leuk vindt. Ik vind het prima zo en verder heb ik een leuk actief leven opgebouwd. Maar ja ik ben wie ik ben en ben altijd op zoek naar avontuur, spanning en iets nieuws.

In het voorjaar van 2010 las ik een interview in het AD over het boekje ‘Van ex naar next’ en over de organisatie Mates & Dates. Het boekje had ik twee jaar eerder al gekocht maar nog niet gelezen en ben gelijk gaan kijken op de website van M&D. Inmiddels ga ik al weer bijna 2 jaar met grote regelmaat mee met M&D en heb heel veel alleenstaanden leren kennen. Allemaal hele leuke, aardige en lieve mannen en vrouwen en we hebben het samen altijd leuk en gezellig. Na een half uur is het net één grote familie die een dag op stap is. M&D is een organisatie voor 40+singles en zij organiseren het hele jaar door diverse activiteiten: van een wandeling tot een fietstocht, van een kasteelweekend tot een weekend Parijs en Londen en van een lang weekend naar Oerol tot deelname aan de Brandaris zeilrace of een theaterbezoek, voor ieder wat wils. Daten is absoluut niet het doel. Je ontmoet andere singles uit het hele land en je hebt samen een leuke en gezellige (mid)dag/weekend en als je een leuke man/vrouw tegenkomt nou wat let je om nader kennis met elkaar te maken? Je ziet regelmatig vriendschappen en/of nieuwe liefdes opbloeien en weer doven, maar er zijn er ook waar cupido goed zijn pijlen op heeft afgestoken. Als je een relatie hebt dan is het niet de bedoeling dat je mee blijft gaan, dan moeten we afscheid nemen van elkaar. Mocht de relatie niets worden dan ben je weer van harte welkom. Van enkele mannen/vrouwen nemen we regelmatig afscheid en na verloop van tijd verwelkomen we ze weer met vaak leuke verhalen en ach dat heeft ook weer zo zijn charmes, toch! Iedereen mag en kan er zijn zoals hij/zij is, ongeacht wat je afkomst, geloof of geaardheid is, weduwe/weduwnaar of gescheiden, gepensioneerd of nog werkzaam bent of van een uitkering moet leven, gezond of iets onder de leden hebt, het maakt allemaal niet uit en dat maakt het zo leuk en bijzonder. Een verzameling van alleenstaande mannen en vrouwen, uit heel Nederland, die elkaar in eerste instantie niet kennen, maar samen deelnemen aan leuke activiteiten.

Het resultaat van jaren daten: ik ben nog steeds alleen, maar heb het wel ontzettend naar mijn zin en heb o.a. door het daten heel veel levenservaring en mensenkennis opgedaan en vooral heel veel alleenstaanden leren kennen.


geplaatst door Freule - 6417 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl