Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 15 januari 2012

Foute mannen III

Foute mannen. Nou, een heel rijtje. Daar komen ze. Mannen met zeilboot. Mannen met gaatjesschoenen. Mannen met moccasins. Mannen met gouden polshorloges. Mannen met zegelringen. Ja, ja, dat zijn kerels. Voor vrouwen? Botte hufters.

Kerntaak: Hoe krijg ik een vrouw in de koffer? Nee, eerst zijn ze aardig. Niks op aan te merken. Ze zijn lief, voorkomend, betrokken, adviserend, vol aandacht, betrokkenheid. En het gekke is: ze kunnen er niets aan doen. Ze moeten. Want alleen in het orgasme kunnen ze voor even oplossen in een schijnbaar samen. Opgesloten, oneindig eenzaam, en diep verlangend naar dat ene moment. Daarom zijn ze gefixeerd op sex. Ruw, egocentrisch en bot. Tegelijkertijd ook kleine, eenzame, verlangende kinderen, die nog even in de armen van hun moeder willen liggen. Daar zit je als vrouw dan weer niet op te wachten. Lig je met een kind in bed. Verloren, verlangend naar hun moeder. Ja, en dan te bedenken, dit zijn de mannen met de monumentale carrières. Dit zijn de mannen die met grote mensendingen spelen. No nonsense, daadkracht, de lippen stevig op elkaar, met een beetje onderbeet voor een wilskrachtige kin. Je zal er als vrouw mee in bed liggen! Dat kan niet. Is pedofilie. Toch zijn ze er. Van die luxe- comfort- en statuswezens. Die meeliften op succes. Het vrouwtje spelen. Blond, botox, hoogpolig op de hakken.

Er zijn ook vrouwen die domweg zwichten voor hun charmes. Zich laten imponeren. Door de Saab, die stoere, brede schouders. En zich grenzeloos laten naaien. Die zien dat kindje niet. Blinde vlek. Later ook niet over zeuren. Er zijn ook weer vrouwen die dat kindje weer wel zien. Maar anders. Die zien hulpeloze ventjes in een groot lichaam. Is weer een andere ruif om uit mee te eten.

Wat ik merk, nu ik dit schrijf, dat mijn hoop toch steeds gevestigd is op vrouwen. Ik heb ze hoger staan dan mannen. Ik voel ze als kracht, als medestrijder om dit allemaal het hoofd te bieden. Maar volgens mij vergis ik me. De laatste tijd beginnen ze zelf steeds meer op mannetjes te lijken. Had altijd de idee, dat ze een soort overstijgend bewustzijn en wijsheid hadden. Want ze menstrueren, krijgen kinderen, en worden daarin toch ergens geconfronteerd met iets diepers van het leven zelf. Iets wat relativeert. Wat onafhankelijk maakt. Maar nee. Ik zie ook steeds meer vrouwen hun eigenwaarde ontlenen aan uiterlijkheid, status en maatschappelijk succes. En daarmee juist hun eigen kracht verliezen.


geplaatst door Parlante - 5567 keer gelezen

beoordeeld 3.24/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl