Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 25 januari 2012

Soms denk ik weleens….

De wereld is één grote psychiatrische inrichting zonder begeleiders. Een verschrikkelijke verzameling angsten, dwangmatigheden en wat al niet. Als het al geen trauma’s zijn, die ze in hun jeugd hebben opgelopen. En vervolgens worden alle symptomen onder de tafel geschoffeld met trucs. Van gedragstherapie tot die hele spirituele sector. De teneur is steeds: ‘hoe kom ik er vanaf’. In plaats van er tot je strot induiken. Want het is er niet zomaar. Het heeft je iets te vertellen. Maar daar naar luisteren, ho maar. Pillen erin. Dempen die hap. Om dan nog maar te zwijgen over de adhd-cultuur, waarmee juist de meest levende en interessante kinderen, die niet voor niets dwars liggen, doodgelabeld worden.

Terwijl ze met z’n allen eigenlijk een grote aanklacht vormen tegen die hele wereld. Niemand durft te horen wat ze eigenlijk zeggen. Want dan ben je zelf de lul. En maar de mond vol hebben over aandacht, vrijheid, eigenheid. Onder de straffe leiding van een hok met –logen, coaches en andersoortige intellectuele bijdehandjes, vaardig in een dun bovenlaagje, maar van het leven niets begrepen. Ik denk weleens: hoe meer van dit soort, hoe erger het wordt. Nog sterker: ze maken hun eigen patiënten. Door de kwetsbare medemens te benaderen met die grote trucendoos. Zonder echt naar ze te luisteren. Kom je daar, in al je kwetsbaarheid, met open ziel, de armen open, in al je wanhoop. Krijg je een nieuwe klap voor je kanis. Ze horen je niet.

Want echt een ander beluisteren is je eigen shit onder ogen durven zien en dat is het laatste wat ze doen. Kunnen ze ook niet. Ze kiezen hun beroep om angstvallig hun wezenlijke eigen angst en gebrek aan zelfvertrouwen onder tafel te houden. Het werkt hetzelfde als bij spiritualiteit: de ideale dekmantel om je eigen leugen te verbergen. Met liederlijke taal van ‘jezelf zijn’, ‘liefde’, ‘loslaten’ en ‘vrijheid’ verhult ze, juist in die schijn van bevrijding, voor eeuwig de gevangenschap. Natuurlijk een drama voor die mensen die het betreft. Als je uiteindelijk in een leugen moet sterven. Maar het is een enorme markt, waarin veel geld rondgaat. Al die goeroes en zieners, al die boeken. En een verkrachting van de oorspronkelijkheid van diepe woorden. Je kan geen fatsoenlijk gesprek meer voeren. Als ik zeg ‘moet’ , roept iemand ‘nee, je mag’. Het is allemaal zo controle, veiligheid en houvast.

En maar lopen ‘loslaten’. Het maakt me bang.


geplaatst door Parlante - 5306 keer gelezen

beoordeeld 2.15/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl