Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 12 februari 2012

Lekker of lelijk

Het was een merkwaardige dag vandaag. Ik heb een mooie bos bloemen op tafel staan en als ik er naar kijk ben ik gevleid. Maar is dat terecht, of was het meer een troostprijs?

Ik was uitgebreid met mijn look bezig geweest. Bij de kapper voor het eerst in jaren weer eens iets met kleur in mijn haar gedaan. Daarna in een, voor mij niet de eerste de beste, kledingzaak wat leuke kledingstukken achter laten hangen, die mij omtoverden van onzichtbare grijze muis naar een zelfbewuste vrouwelijke sexy vrouw. Dan kon ik er even rustig over na denken. De prijskaartjes hielden me tegen om ze meteen mee te nemen. Een ander betaalbaar rokje ging wel mee, wat ik dezelfde avond nog leuk aan kon doen.

Ik had naar aanleiding van een poster spontaan het plan opgevat om naar een cabaretvoorstelling in het dorpstheater te gaan. Voor een vriendin was het te kort dag, dus ik ging alleen. Ik had zin om - iets wat ik bijna nooit doe - me een beetje op te doffen, met een potloodje en een stiftje. Ik trok korte laarsjes met te hoge hakken aan, die al jaren ongebruikt in de kast staan. Ik zocht een plek voor in de zaal en had er zin in. Licht uit, spot aan.

Cabaretiers gaan vaak in gesprek met mensen uit het publiek en - u raad het al (ik had er bij de keuze van mijn plek niet bij stil gestaan, dat zweer ik) - hij pikt mij eruit. Hij doet de mededeling dat hij iets tegen mij wil gaan zeggen. Later komt hij erop terug en zegt out of the blue: ‘Ik vind jou een lekker wijf.’ IJsberend over het toneel: ‘Echt, ik vind jou gewoon een lekker wijf!’ Zo overtuigend, met beide armen geheven, dat een heel leven aan schade en twijfel op dat gebied bij mij wordt goedgemaakt en plein public! Dames en heren! Kan ik die in mijn zak steken, of niet?

M.. maar dan.

Gaat hij naar een andere vrouw. Hij wil met dit alles duidelijk maken dat hij geleerd heeft om frank en vrij tegen iemand te kunnen zeggen wat hij van iemand vindt, maar als dat negatief is, moet dat ook kunnen. Tegen haar zegt hij, vervolgens: ‘Ik vind jou een lelijk wijf.’ Errug. Haar lach vergaat.

M.. maar dan.

Legt hij haar uit: je snapt ook wel dat een cabaretier de dingen vaak precies omgekeerd zegt van wat hij bedoelt! Bij mij gaat dus… de knop om (... het omgekeerde van ‘lekker wijf’ is …). Wow, dat is frustrerend! Kan ik dit hanteren?

Als hij zijn glaasje water neerzet krijg ik een knipoog. Dat verzacht een beetje. Maar ik moet toch even mijn best doen om mij weer onbevangen te concentreren op de show. Stom, he. Aan het eind van de avond gooit hij zijn bos bloemen naar mij toe. Verlegen pak ik het op. En daar gaat het grote licht weer aan. Daar loop ik, zonder maatje, opzichtig met mijn bos bloemen de zaal uit en mensen schieten mij aan: ‘Oh, dus jij was dat!’ Ik had op dat moment graag aan iemands arm gelopen, groot en breed, die met zijn houding alle onzekerheid had weg genomen: Dit is mijn lekkere wijf en ik ben trots op haar!

(En ik betaal ook haar kleding.)


geplaatst door Possess - 5446 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl