Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 27 februari 2012

Verscholen

Pas liep ik over de markt. Aan het uiteinde van die markt liggen twee zijstraatjes, waar een aantal van die tweedehands winkeltjes zitten. Nou ja, winkeltjes, het zijn meer ruimtes met griebes, waar een onduidelijk iemand, ergens tussen de prut, de boel een beetje in de gaten houdt. Meestal is het er steenkoud. In het beste geval staat er een afstands kacheltje in een hoek zijn hopeloze best te doen. Maar evengoed, heerlijk om af en toe naar binnen te lopen, je ogen heen en weer te laten zwieren tussen de spullen en maar af te wachten of ze ergens blijft hangen.

Gericht zoeken naar iets doe ik eigenlijk nooit. Hoewel, dat is niet helemaal waar. Ergens in mijn achterhoofd zit altijd een gitaar. Altijd is mijn waarneming gepredisponeert voor het ontdekken van een gitaar. Dat slaat eigenlijk helemaal nergens op. Want ik ben in het bezit van een prachtige, kostbare concertgitaar, waarvan je zeker weet, die kom ik hier nooit tegen. Maar het is gek, het blijft. De ontmoeting met die ene, sublieme, goddelijke. Het is geen hebberigheid. Nee, het zijn romantische gedachten. Daar ligt hij. Verscholen. Verstoft. Onaanzienlijk. Zo’n eerste beroering. Van onbegrijpelijke schoonheid. Ik word geraakt, onpeilbaar diep. Waar geen geliefde ooit kan komen. Overstijg ik voor een moment mijn eindigheid. Ben ik verheven boven sterven. Met dat wat zomaar tussen rommel ligt. Tot leven gewekt met mijn eigen handen.


geplaatst door Parlante - 5605 keer gelezen

beoordeeld 2.94/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl