Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 20 maart 2012

Daten om te leren

Ruim een jaar geleden ben ik gaan daten nadat een jaar eerder een langdurige relatie was geëindigd. Ik was er aan toe, maar wist nog niet precies wat ik zocht of wat ik wilde bereiken met het daten. Eigenlijk ging ik er gedachteloos vanuit dat ik me had ingeschreven op een datingsite omdat ik een nieuwe serieuze relatie wilde.

Een van mijn eerste contacten was met iemand die vooral anderen wilde ontmoeten om over zijn persoon te leren. Dat vond ik vreemd. Je gaat toch niet daten voor je persoonlijke ontwikkeling? Na wat heen en weer gemail toch een ontmoeting, want ik vond zijn uitgangspunt wel erg interessant. Die eerste date was bijzonder. Ten eerste omdat het mijn eerste date was in zo’n 13 jaar en ten tweede omdat we hele boeiende gesprekken hadden over hoe we in het leven staan. Pas maanden later, na een aantal dates en kortdurende ‘toestanden’ met mannen, viel het kwartje. Ik leer ook van mijn dates en ontmoetingen.

Van elk contact en elke ontmoeting leerde ik weer iets over mezelf. Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is om een ontmoeting open en onbevangen aan te gaan. Niet van te voren bedenken dat het zo of zo zou moeten gaan en niet op voorhand al denken dat het een potentiële relatiekandidaat is. Ik heb de regie niet in handen, leef alleen maar in het nu en weet niet hoe de toekomst er uitziet. Dus laat ik vooral genieten van de ontmoeting en de ander, en maar zien hoe het daarna verder gaat. Door alle ontmoetingen leer ik steeds beter wie ik ben, wat belangrijk voor mij is en hoe ik in het leven sta. Gewoon door de gesprekken, door hoe de ander is en alle gevoelens (positief dan wel negatief) die bij mij naar boven komen.

Bijzonder is dat een aantal mannen in het afgelopen jaar, met wie het iets langer duurde dan alleen maar een enkele ontmoeting, allemaal precies op het juiste moment in mijn leven is gekomen (en weer weggegaan). De laatste man die ik heb ontmoet, had niet een jaar geleden in mijn leven moeten zijn verschenen. Dan was ik gillend weggerend. Terwijl hij nu precies past in wie ik nu ben en hoe ik mijn leven leef. En de man van een jaar geleden… hem zal ik nu waarschijnlijk niet meer zo interessant vinden.

Nu sta ik dus niet meer op een datingsite puur en alleen voor een serieuze relatie. Nee, ik wil ontmoeten, contact hebben en daarvan leren. Een leuke ontmoeting en dan maar zien waar het heen gaat. Tot ik een man ontmoet die mij boeit op alle niveaus. Dan ga ik alleen voor de liefde!


geplaatst door Branwen - 4998 keer gelezen

beoordeeld 3.83/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl