Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 23 mei 2012

Geen titel

Mijn leven boeit, verrast, beweegt. Het is vol en veel. En het gaat maar door. Waar ik ook ben. Het komt in golven op me af. Ik ben een kind, met grote ogen. Ik kijk rond, en snap van alles niets. Iets wil dat ook, iets wil het niet begrijpen, wil simpel blijven kijken. Er is dan ook geen analyse, maar enkel wat ik zie. Meer hoeft ook niet. Want alles wordt verteld. In eigen taal. Is naakt, is onverborgen. In alles wat mij raakt. Zichzelf vertellend leven. Ik heb het niet voor het kiezen. Het dringt zich aan me op. Vol en diep, recht in m’n smoel. Alles. Dingen, maar vooral toch mensen. Zoals ze naakt zich tonen, zich vertellen. Maar ja, zo wil ik dan ook pràktisch met de mensen zijn. Gewoon onmiddellijk daarin samen leven. In elke ontmoeting domweg delen. Rechtsstreeks. Ongefilterd.

Dat valt in werkelijkheid wel tegen. Met mensen die ik tegenkom. Niks naakt, niks puur. Alles gaat eerst door een filter. Waar zijn ze zelf? Wat is er ooit gebeurd? Iets moet er ooit zijn voorgevallen, in de geschiedenis is ooit iets raars gebeurd. Mensen, bang om hun gevoel te delen. Een resultaat van denken en bewaken. Verscholen in een rol. Van alles over dingen vinden. Strak, ingeblikt, uiteindelijk zelfs versteend. Verwikkeld in een pose. Gevangen in decorum. En ogenschijnlijk zelfs gelukkig.

Daar zit ik dan, zo samen op het terras. Ik kijk naar mensen. Maar zij, ze kijken niet. Ze observeren slechts passanten. En vullen dan vervolgens in, of plakken er een oordeel op. Zonder de mensen of de dingen zelf te lezen.

Zo word ik nooit verrast. In hun getroffenheid. In wat ze raakt, op dat moment. In kracht. Aanwezigheid. Kwetsbaar. Tja, en dat dan samen. Op zo’n terras. Dat is fijn. Maar kom het zelden tegen.


geplaatst door Parlante - 5509 keer gelezen

beoordeeld 2.25/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl