Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 21 juni 2012

Best netjes toch?

De zevende man die tijdens het speeddaten bij mij aanschoof, kwam uit Enkhuizen. Alsof hij mijn vorige blog gelezen had. ‘Hé, Enkhuizen,’ zei ik enthousiast, vermengd met verbazing. Opgewekt vroeg hij: ‘Ken je Enkhuizen?’ ‘Ja,’ zei ik: ‘van Sprookjeswonderland.’

‘Oh, wat goed!’ ketste hij vlot terug, met een vermakelijke blik in de ogen van: je moet het toch èrgens over hebben. De zaal was half donker, om ons heen was er geroezemoes van geanimeerde gesprekken. Vrouwen en mannen op hun best, hebben het over hun werk, of ze eerder getrouwd zijn geweest, of ze op M4M staan en dat soort dingen. Ik kan het weten want ik heb al zes van zulke gesprekjes gehad en het viel best mee, ik had me er vooraf zo druk om gemaakt. En ik vond het opvallend dat de vooroordelen over de eerste indrukken bij de mannen, achter elkaar wegvielen als je zo vier minuutjes tegenover elkaar zit. Soms positief, soms negatief. Iemand die ik gespot had als aantrekkelijk, viel voor mij af tijdens het gesprek en omgekeerd.

Maar wat hier aan de hand was, ik weet het niet. Het was een leuke man. Ik heb hem naderhand een ‘ja’ gegeven op mijn lijstje en na afloop was het gezellig aan de bar. Hij was innemend, maar imponeerde ook wel een beetje. Had lieve ogen, maar ook iets ondeugends en… nog iets, daar moet ik over nadenken in zijn blik. Er bleef niet zo veel over van mijn voornemen om nu eens een keer als een femme… (die ook wel eens een keer wat wil) te gedragen, ondanks dat ik halverwege de sessies mijn loopschoenen had verwisseld voor prachtige steenrode pumps.

‘Ben je er wel eens geweest?’ ‘Ja, vroeger, toen ik klein was,’ zei ik. Ik zag hem rekenen of het mogelijk was dat het park toen al bestond. ‘Ik bedoel, met de kinderen!’ verbeterde ik mij, ‘en verder heb ik in een historische roman over de tachtigjarige oorlog gelezen dat…’ Toen kwam hij met het begrip ‘in de pan gehakt’ op de proppen en ging het gesprek verder over de oorlog, soldaten en de stadswal.

‘Maar, je hebt dus kinderen?’ vroeg hij, net toen de bel voor de volgende ronde klonk. De vier minuten waren voorbij. Je kon achter de naam van de ander een aantekening maken. Wat zou hij bij mij gezet hebben: sprookjesweardoland?

Ik doe iets verkeerd. Toen ik de matchresultaten over de mail kreeg, zat hij er niet bij. Ik blijf mij zo toch ongelukkig voelen in datingland. Ik heb het gewoon niet. Als ik er nou vanaf zie, dan heb ik die pijnlijke confrontatie niet steeds, of dat ik me afvraag wat ik nu weer voor een stoms gezegd heb, of gedaan, of aan had. Maar daar zal ik jullie verder niet mee lastig vallen. Dit heb ik gewoon, toch.

Er was overigens wel één andere match! Ik had gewoon alle mannen aangekruisd! Nee, grapje: drie.

Best netjes toch?


geplaatst door Possess - 4850 keer gelezen

beoordeeld 3.6/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl