Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 12 juni 2012

Bevestiging

 

“Ik heb deze foto gekozen omdat ik een ijdele, buitengewoon narcistische en onsympathieke jongeman ben die graag mensen wil doen denken dat zijn armspieren groter zijn dan ze daadwerkelijk zijn” aldus een acteur.

Vanmorgen voor de wekker ging vielen het Douglasblaadje en het nieuwe programma van Toneelgroep Amsterdam in de bus. Vast via Sandd of een andere concurrent van TNT bezorgd, want zo vroeg komt Paulus de postkabouter(gelijkenis is verbluffend)nooit.

Tijdens het ontbijt schoof ik ‘Fabulous by Douglas’ over de tafel naar mijn puber. Verlekkerd bladerde ze door de pagina’s met nagellak in alle kleuren, primer voor onder je foundation, bb cream(daar knap je echt zo van op als de reclame beweert trouwens), bikiniproof tips en uiteraard alles waar je vader volgens Douglas mee kunt verwennen(zelf denk ik dat vaders daar heel andere ideeën over hebben maar dit terzijde..)

Zelfde genoot ik van het programma van TA. Wat een prachtig vormgegeven boekje. Mooie foto’s, mooie mensen, mooie quotes en veel mooie toneelstukken die in reprise gaan zodat ik ze eindelijk eens kan gaan zien.

Mijn oog viel dus onder andere op de acteur op pagina135. Onbekend hoofd. Goede armen inderdaad, leunend op zijn bovenbenen(hij hurkt), lijken ze misschien groter dan ze zijn. Ik word daar niet heel warm van trouwens; grote gespierde armen. En toen las ik zijn tekst op pagina 134.

Geweldig gedaan. Dus een foto laten plaatsen, dat is duidelijk de opzet van het boekje; de acteurs kiezen een foto van zichzelf en schrijven daarbij waarom, en maken vervolgens met de tekst erbij een statement. Natuurlijk is hij trots op zijn armen en tegelijkertijd weet hij dat hij vraagt om bevestiging als hij zo’n foto kiest.

Sommige goodlooking acteurs als Barry Atsma hebben juist de andere aanpak gekozen.

“Iedereen vindt me mooi dus kies ik een foto waar ik niet zo flatteus op sta maar wel heel doorleefd” heeft hij gedacht. Dat is ook een statement, weinig lef voor nodig om het te maken in zijn positie.

We zijn allemaal continu bezig met bevestiging zoeken. Het gaat vast niet bij iedereen zo over het uiterlijk. Maar wel bij veel mensen over ‘hoe kom ik over, wat vindt men van mij?’.

Dat kleine meisje of dat jongetje in ons dat zal altijd in meer of mindere mate zoeken naar wat het vroeger toch net iets te weinig gekregen heeft; het gevoel dat we goed zijn zoals we zijn.

Groot geworden moeten we het zogenaamd ‘allemaal uit ons zelf kunnen halen’. Ben nog nooit iemand tegengekomen die dat 100 % kan. Je kunt er wel aan werken, maar dat gaat allemaal niet zo snel.

Tot die tijd kunnen we gelukkig nog ons heil zoeken in bb cream en andere hulpmiddelen.


geplaatst door Babette - 3618 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl