Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 20 juni 2012

De onbekende man (vervolg)

De onbekende man is wat bekender geworden maar nog steeds onbekend. Ik weet hoe mooi zijn tuin is omdat hij er met zoveel aandacht en liefde in werkt, hoe hij kijkt als hij verdrietig is en dat hij een beetje licht geeft als hij blij is. Warm geel licht. Hoe krachtig zijn magere lijf is en dat hij van jazz houdt en van kersentaart. Maar heel veel moet ik nog ontdekken. Twee losse levens die langzaam in elkaar vouwen. Rustig, ritselend, schurend en soms vanzelf. Een nieuw verhaal misschien. Straks maar daarvoor is het nog te vroeg. We bellen uren aan de telefoon, praten, veel lachen, ontroering, verdriet en gek doen. Fragmenten van honderden verhalen die we al hebben geleefd, duizenden gebeurtenissen waar we niet bij zijn geweest. En we kunnen niet stoppen want er is zoveel te vertellen, zoveel te delen. Jaren en jaren liggen al achter ons. En dat spijt me en ook weer niet.

Het spijt me dat hij er niet bij was toen ik nog het meisje was wat in de bouwputten detective speelde op het nieuwe land wat werd gebouwd. Met neppistolen en tien tellen dood liggen als je was geraakt. Hij kent de wind niet die altijd waait over de grote open vlakte en hoe het voelt als je van een betonblok afspringt en op de harde stugge polderklei valt. Hij kent het meisje niet wat ondersteboven aan de rekstokken hing om haar kunsten te vertonen. Radslagen maakte en handstanden tegen de muur waardoor haar zilveren ringetjes altijd doorsleten tot verdriet van haar moeder. Wat na het VWO zo afknapte dat ze overspannen raakte en daarna heel snel volwassen werd. Hij was er niet bij toen ze haar eerste zoen kreeg op een kelderfeestje waar even het licht uitging en weet niet hoe smerig ze dat vond. De avonturen die ze beleefde toen ze op kamers ging wonen in een huis met zeven andere meiden, haar eerste stickie rookte en veel later drie kinderen op de wereld zette waarvan er nu nog twee leven. Haar ex mannen, hij kent ze niet. Het verdriet wat er is geweest en waar ze weer doorheen is gekomen. De vele kleine en grote geluksmomenten. De banen die ze heeft gehad om uiteindelijk dat te worden wat het meeste bij haar past. Hij was nergens bij.

En ik was er niet bij toen hij opgroeide op mijn Zeeuwse geboortegrond dichtbij de zee waar ik zo veel van houd. Ik zie het tengere jongetje voor me met vlammend rood haar, spelend langs de dijken en de sloten waar toen nog veel meer kikkers in zaten. Op de fiets naar het strand om schelpen en kwallen te zoeken. Weer later het Zeeuwse land vaarwel zei om te gaan studeren en een nieuw bestaan op te bouwen. Ik ken zijn liefdesavonturen niet, de ex vriendinnen die hij heeft gehad en de klassen waar hij de meester van was. Ik zal zijn moeder nooit meer leren kennen. Ik had het zo graag meebeleefd maar dat zal niet meer gebeuren. Het ligt allemaal al achter ons. Dat spijt me en het spijt me niet.

Want wellicht is het daarom wel dat dit er is en er kan zijn. Waren we elkaar eerder voorbij gelopen. Hadden we elkaar niet opgemerkt omdat het nog niet paste. Ik ben niet meer het meisje van toen en hij niet meer de jongen en ook weer wel. We hebben geleefd en geleerd, een hele reis gemaakt om meer onszelf te worden. Voorbij de uithangborden van de status en het maatschappelijk succes. Voorbij de camouflage en bewijsdrang. Een andere fase, levenswijzer, kwetsbaarder, dichtbij en echter. Meer genietend van de kleine dingen, het moment. Vertraging in de snelle wereld. Daar waar het werkelijk om gaat.

En dat maakt het spannend, o zo spannend. Er is niets meer te verbergen en er hoeft niets meer te worden opgehouden. Want dit zijn wij en dit is alles wat er is. Doodeng maar heerlijk. Een nieuw verhaal. Ons verhaal? Wie weet. We hebben alle tijd.


geplaatst door Julia28 - 5914 keer gelezen

beoordeeld 3.91/5 (32 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl