Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 30 juni 2012

Hoe overleef je als alleenstaande ouder de vakantie?

Ik hoor veel mensen er over dubben. Wat doe je als alleenstaande met de vakantie? Doe je gewoon of je neus bloedt en besteed je de vakantie zoals je dat altijd deed. Of boek je een speciale singlesvakantie? Of word je bij dat woord alleen al onpasselijk? En hoe ga je als alleenstaande ouder met vakantie met je kinderen? Het is toch allemaal net even drukker, net even wat meer geregel en je kunt best ver weg gaan, maar ja, dan moet je het wel allemaal in je eentje rijden.

Voor mij was het vorig jaar de eerste keer dat ik alleen met mijn kinderen met vakantie ging. Ik vond het best spannend en reserveerde daarom een plaats op de camping in Noord Frankrijk waar ik al heel vaak ben geweest. Een rustige, ruime camping, niet te ver rijden, geen stacaravanpark, een afgesloten terrein, gegarandeerd Nederlandse kinderen, op loopafstand van zee, als het niet de hele vakantie zou gaan plenzen zou het wel goed komen allemaal.

De kinderen vermaakten zich prima, precies zoals ik had verwacht. En ikzelf? Ik merkte dat ik het ongemakkelijk vond, voelde me een vreemde eend in de bijt en hield me wat afzijdig van de gelukkige gezinnetjes om me heen. Een beetje saai was het wel. Toen we nog als gezin met vakantie gingen hadden we altijd aanspraak en dronken ‘s avonds vaak een wijntje met buren bij de tent. Maar ja, ik voelde me geremd om als vrouw alleen een praatje aan te knopen. En een stelletje uitnodigen om een wijntje te drinken? Dat durfde ik al helemaal niet. Als de kinderen lagen te slapen las ik in mijn eentje een boek, of ik ging gelijk met de kinderen op stok.

Tot die ene regenachtige dag waarop ik de auto pak en met de kinderen ga toeren. Op de terugweg merk ik iets vreemds aan de auto. Als ik de koppeling op laat komen hoor ik BOINK en er is duidelijk iets waar speling in zit, terwijl dat zeker niet zo hoort. Het wordt hoe langer hoe erger en als ik het hobbelige weggetje op de camping oprijd, komt er een oorverdovend gerammel uit de motorkap. Een paar dagen later moet ik 400 km naar huis rijden, no way, naar deze auto moet eerst gekeken worden.

Geen nood, ik heb een reis en kredietbrief, ik zit hier goed op de camping, ik wacht gewoon op de plaatselijke wegenwacht. Maar na eindeloos hetzelfde muziekje aangehoord te hebben aan de telefoon helpt een dame van de ANWB me uit de droom. In dit deel van Frankrijk is er geen wegenwacht, uw auto wordt naar een garage gesleept. Naar een garage gesleept????!!!!! En dan???? Ik ben hier alleen en heb hier twee kleine kinderen rondlopen. Hoe kom ik in vredesnaam weer bij mijn auto? Waar gaat die auto überhaupt heen? Tsja, daar heeft de dame van de ANWB ook geen antwoord op.

Ik krijg een visioen van een bushalte op een verlaten industrieterrein waar ik met mijn twee kinderen in de regen sta te wachten op een bus die pas over twee uur komt. En na die busrit moeten we ongetwijfeld nog minstens drie kwartier lopen naar die garage. Als een paar uur later de auto dan daadwerkelijk de sleepwagen op wordt getakeld, wordt het me teveel. Ten overstaan van de hele camping barst ik in tranen uit.

Vanaf dat moment is alles anders. Terwijl de auto in de garage is, lopen mijn kinderen en ik tot mijn stomme verbazing met de buren en hun kinderen naar het strand om samen fossielen te zoeken. Als de auto klaar is, passen buren A op de kinderen en rijdt buurman B me naar de garage. Als ik weer terugkom, houdt iedereen me staande, hoe is het met de auto, hoe is het met mij? En die avond zit ik tot diep in de nacht in gezelschap wijn te drinken voor de tent.

Een hartstochtelijke huilbui, ik kan het iedere alleenstaande ouder op vakantie aanraden. Ikzelf begin er voortaan meteen de eerste dag mee.


geplaatst door Johanna - 9296 keer gelezen

beoordeeld 3.81/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl