Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 22 juni 2012

Lekkere afleidingen

Ik had een date. Met bliksem en regen op de achtergrond; heel symbolisch. Het werd ook nog weer droog, net toen we naar buiten moesten. Er was geen noodzaak meer om heel snel in onze auto’s te glippen. Zo kwam het dat we elkaar  ietwat ongemakkelijk een tijdje vasthielden op de parkeerplaats. Dat voelde heel goed. Onze lippen vonden elkaar echter niet. Ik wilde ook niet dat ze elkaar vonden, dat zou bederven wat er was.

De belangrijkste vraag die hij mij in de uren daarvoor stelde:

“Waar komt jouw onrust vandaan?”

Ik kon er geen pasklaar antwoord op geven. Maar dat gaf helemaal niks, als er chemie is met iemand is blijkbaar niks erg, tot die conclusie kwam ik weer eens. De dingen lopen dan. Je neemt de omgeving waar maar ook weer niet.

Zijn verhaal was heftig, mijn verhaal is dat ook. Hij vertelde over een boek dat belangrijk was voor hem nu. Ik moest denken aan het boek dat zoveel veranderde voor mij.

“Welke kies jij uit het rijtje ‘lekkere afleidingen’: seks, drugs of rock en roll?”

Die vraag stelde mijn goeroe ooit tijdens een workshop. Mijn goeroe heet overigens gewoon Jan.

Precies 3 jaar geleden liep ik op een mooie zaterdag mijn favoriete, en een voor dit stadsdeel zeer goed gesorteerde, boekwinkel binnen.

Het was buiten zonnig maar in mij was het een groot, grijs bewolkt geheel. Net weer alleen na de heftige relatie waar in gevlucht was na mijn scheiding en ik was verdrietiger dan ooit.

De drie kasten met spirituele boeken moesten uitkomst gaan bieden. Een stapeltje rode boeken op het plankje ervoor trok meteen de aandacht.

“Verslaafd aan liefde”

Ik las de achterflap en liep ongeveer tegelijkertijd door naar de kassa.

Het boek werd mijn redding die zomer. Ik sleepte het overal mee naar toe. Het is niet zo dat ik het van begin tot einde achter elkaar las. Integendeel, ik denk soms weleens dat ik bepaalde delen zelfs nog nooit gelezen heb.

Ik bekeek de website van de schrijver. Ik zag workshops. Ik schreef me in. Ik leerde Jan kennen. En kwam tot de conclusie dat (bijna) verlichte mensen dus wel bestaan. En dat die dan ook nog humor kunnen hebben. Ik leerde andere mensen kennen tijdens de workshops die ook zo dol waren op 1 van de lekkere verleidingen of op alle drie tegelijk. Heel normale mensen zo op het oog. Heerlijk. En verlichtend voor mijn pijn. Gedeelde smart is halve smart zoiets.

Onrust leidt tot verslaving. En verslaafd zijn we allemaal in meer of mindere mate. Om onze zelfafwijzing maar niet te voelen. Jan beschrijft het zo goed en helder.

Ja, ik weet wel welke ik meestal kies uit het rijtje ‘lekkere afleidingen’.

Ondanks zijn en mijn onrust hebben we ons gisteren niet laten verleiden.

 

Nou ja, tot een glaasje wijn, en een paracetamol na afloop, dat dan weer wel.


geplaatst door Babette - 3827 keer gelezen

beoordeeld 3.36/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl