Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 20 juni 2012

Mijn eerste

Hallo. Dat is altijd een goed begin, vind ik. Dit is namelijk mijn eerste blog op Match4Me en ik vind dat je dat dan netjes moet beginnen. Dus iedereen die dacht dat “Mijn Eerste” ergens anders op sloeg en een stomend verhaal verwachtte, jammer… Gaat niet gebeuren.

Dit is dus mijn eerste blog, dus ik zal mij eerst voorstellen. De naam is Nienke. En ja, dat is dus ook mijn echte naam. Die 28 slaat niet op mijn leeftijd (wishfull thinking) en ook niet op mijn geboortejaar (en bedankt he…), nee, da’s mijn geboortedag. Ik woon in een leuk appartementje in de buitenwijk van een gezellige stad, waar ik vrijwel mijn hele leven heb gewoond. Mijn hele leven, dat nu al zo’n 33 jaar duurt. En ik ben single.

Gewoon single, laten we dat voorop stellen. Want dat hele concept van “happy single”, tja… Ik ben single en ik ben happy, dat zeker. Maar dat dat nou gelijk moet betekenen dat je “happy single” bent, dat snap ik niet. Maar dat zult u ongetwijfeld niet geheel met mij oneens zijn, want de happy singles zullen tevreden zijn met hun singleschap en niet op een datingsite zitten. Toch? Maar goed, ik ben dus bijzonder happy met mijn leven, op één aspect na. Ik heb een leuk appartement, een geweldige baan, leuke vrienden, een goede familieband, ik geniet van mijn sporten en vrije tijd en ben allerlei leuke nieuwe hobby’s aan het ontdekken. Mag u gokken over welk aspect ik dan minder happy ben…

Juist, dat “single zijn”. Dat ben ik nu al zo’n 7,5 jaar. Dat lijkt voor sommigen kort, maar dat is best lang. Ik ben nooit het type geweest van “relatiehoppen” (de ene kerel is het huis nog niet uit of de volgende belt al aan), maar veel langer dan een jaar of anderhalf heeft er nooit tussen gezeten. Vlak nadat mijn laatste relatie eindigde, had ik het even volledig gehad met alles dat mannelijk was, met uitzondering natuurlijk van paps. Vervolgens ben ik (gedeeltelijk uit verveling) een deeltijd HBO naast m’n baan gaan doen (waardoor dus geen tijd meer voor een relatie) en daarna was ik in de veronderstelling dat het gewoon niet “meant to be” was, dat ik een leukerd tegen het lijf zou lopen.

Maar nu is het klaar! Ik ben helemaal klaar met dat zelfmedelijden, maar ook met het single zijn! Hoppa! Er is vast ook iemand voor mij op deze wereld en het wordt tijd dat ik wat meer moeite ga doen om diegene te vinden. Dus heb ik me enkele weken geleden ingeschreven op Match4Me, op aanraden van een vriendin. Die had allerlei succesverhalen en dat wilde ik ook! Totdat ik erachter kwam, dat je ook hier je eigen succes in de hand hebt. En toen bleek ik een soort van faalangst te hebben. Ik ben op zich heel goed in babbelen met mensen, geen enkel probleem, over van alles en helemaal niets. Maar om een gesprek te openen met een persoon van het andere geslacht, die potentieel kans maakt op de titel “schoonzoon van je moeder”, dat is toch wat anders. Op de een of andere manier klap ik dan dicht.

(Nu ik dit laatste lees, zie ik ineens mijn collega’s voor me, die allen hard op zeggen: “Jij? Dichtklappen? Kun jij überhaupt wel eens stil zijn?” Dat zegt toch genoeg…)

De gedachte dat ik geen zin meer heb in alle weekenden alleen doorbrengen, elke avond in een leeg huis thuiskomen en steeds alleen op vakantie moeten, is mijn motivator. Dan maar een paar keer dichtklappen, daar leer ik vast weer van. Het idee om te gaan bloggen heb ik van diezelfde vriendin. “Leuk”, zei ze, “ik krijg altijd zulke leuke reacties en commentaren! En zo kom je gelijk in contact met andere mensen.” Kijk, wat ik dus face to face misschien wat minder goed kan, kan ik schriftelijk dan weer een stuk beter. Op deze manier kan ik mijn frustraties, ergernissen, hoogtepunten en andere gedachtespinsels delen. Ben ik ze kwijt, heeft u iets om te lachen. Ik zeg: win-win.

Tijdens het schrijven van dit eerste blog, heb ik al een aantal alinea’s en verhaallijnen eruit geknipt en in een nieuw blog geplakt. Dat was nog een beetje te veel informatie voor in “Mijn Eerste”, dat komt wel in “Mijn tiende” ofzo. We moeten het ook een beetje spannend en mysterieus houden, nietwaar? Dus: tot een volgende blog!


geplaatst door Nienke28 - 5297 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl