Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 1 juni 2012

Paardentaal

Eigenlijk kan ik beter overweg met paarden dan met mensen. Mensen zijn zoveel ingewikkelder. Ze zeggen dingen die ze eigenlijk niet willen zeggen. Interpreteren voortdurend woorden van anderen die helemaal niet zo bedoeld zijn. Hebben allerlei rare strategieën waar ik vaak niks van begrijp en ook niet wil begrijpen. En eigenlijk praten ze ook meestal veel te veel in plaats van gewoon maar eens eventjes te zijn. Als we onze gedachten, die vaak nergens toe leiden, toch af en toe eens uit konden schakelen, wat zou het in het leven en de liefde er dan een stuk beter op worden.

Ik ben opgegroeid met paarden. Mijn opa en oma woonden op een boerderij en hadden een wei vol paarden achter het huis waar we vaak zonder zadel op reden. Oude paarden, springpaarden, werkpaarden. Het maakte niet uit. Maar ook als ik er niet op zat, was ik graag bij ze. Een paard is een prachtig dier met een eigen karakter en een onvoorstelbare fijngevoelige intuïtie. Hij voelt je stemming perfect aan. Als ik blij ben, verdrietig of boos, een paard maakt het niet uit. Hij stelt geen vragen, vindt er niks van, gaat geen oplossingen bedenken, water of zakdoekjes halen. Het maakt hem niet uit in welke stemming je bent. En of ik er nu verpletterend uitzie of zonder make-up in mijn oudste kloffie aankom, het zal hem echt een worst zijn. Een paard is gewoon en dat is voldoende. Hij maakt contact met wat er is. Dat wat je niet ziet maar alleen maar voelt en uitstraalt. Daar reageert hij op. Hij komt bij je staan omdat hij nieuwsgierig is naar wie je bent en als je verdrietig bent dan troost hij je door dicht bij je te komen staan of zijn mond tegen je aan te drukken. Het is allemaal heel eenvoudig. Maar als je toneel of spelletjes speelt, onecht bent dan merkt hij dat meteen. Geen tien paarden die hem dan nog in beweging krijgen. Hij blijft halsstarrig staan of loopt gewoon weg. Daar moet hij niks van hebben. Wij kunnen nog veel van paarden leren denk ik. Vandaar ook dat ik zo graag bij ze ben.

 

Als we eens voor een keer zwegen

 

Als we eens voor een keer zwegen

Gewoon een tijdje koppen dicht

Niet meer praten om te praten

Zelfs geen enkel kort bericht

Misschien een beetje zitten

Hoe zou dat denk je zijn?

Rustig luisteren zonder woorden

Geen geruis meer op de lijn

 

Want woorden kunnen

Jou niet zeggen

Wat ik werkelijk bedoel

Dat heeft niks met taal te maken

’t Is gewoon vaak een gevoel

 

Als we eens voor een keer zwegen

Niet voortdurend in gesprek

Rustig naar ons zelf keken

Tja, dat is misschien wel gek

Is er niks meer te omzeilen

Weg te poetsen met wat taal

Opgescheept zijn met jezelf

Wordt ineens een echt verhaal

 

Want woorden kunnen

Jou niet zeggen

Wat ik werkelijk bedoel

Dat heeft niks met taal te maken

’t Is gewoon vaak een gevoel

 

Als we eens voor een keer zwegen

Al was het maar even voor een dag

En de rest van ons gebruikten

wat stoffig onder woorden lag

Zoals voelen met je handen

Is het zacht of is het hard

En wat maakt als ik jou zie

Mij toch steeds weer zo verward

 

Want woorden kunnen

Jou niet zeggen

Wat ik werkelijk bedoel

Dat heeft niks met taal te maken

’t Is gewoon vaak een gevoel


geplaatst door Julia28 - 5097 keer gelezen

beoordeeld 3.42/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl