Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 22 juni 2012

Relaties: begin van een nieuw leven II

Ontmoetingen. Je komt elkaar tegen. Soms gebeurt er wat. Dan word je geraakt, is er ineens interesse, een aangetrokken zijn. Het verrast je, het overkomt je. Toch zijn we in elke fase van ons leven ontsloten voor bepaalde ontmoetingen. Ontmoetingen, die op dat moment in ons leven passen. Dat zijn vaak therapeutische relaties. Je kwam iemand tegen omdat je zo iemand nodig had om shit te ruimen. Had je zelf niet eens door. Je dacht echt dat je van hem hield. Dat moest ook wel natuurlijk, anders werkt het niet. Want je moest echt op je bek gaan. Eigenlijk kwam het er op neer: hoe fouter, hoe beter. Bedankt, dames. En hopelijk, wederzijds natuurlijk. Dat het ons allemaal wat mag brengen. Helaas, was dat maar zo. Sommigen glijden uiteindelijk in de verzuring. Van die slachtoffers. Het ligt altijd aan de ander. Die bitter worden. Oude mensen met een hondje. Die meer van dieren houden dan van mensen. En het beest de hele dag koekjes voeren.

Geen prettig einde. Helaas ook het voorland voor hen die denken de boel te slim af te zijn. Geen gedoe met die relaties. Omringen zich met veilige mensen. Inclusief partner. Die net zo in het leven staat. Geen risico dat ze er doorheen prikken, of je de waarheid zeggen. Dat gaat allemaal niet bewust. Heb je zelf niet eens in de gaten. Sterker, je snapt het niet eens als mensen je daarop aanspreken. Al is de kans dat je die mensen ontmoet natuurlijk klein. Dat is het nou net. Mochten ze onverhoopt toch te dicht op je huid komen, ga je ze gewoon negatief afschilderen. Maak je ze vanzelf onschadelijk. Want ja, zulke mensen kom je weleens tegen. Kan je niet altijd vermijden. Die een gedrag vertonen waar je niet mee geconfronteerd wenst te worden. Moet ik altijd aan m’n moeder denken. Ik hoor het haar nog zeggen: “Zie je die twee daar. Dik boven de vijftig. En dan hand in hand. Belachelijk.”

Ach, wat verlangde ze. Maar bang voor haar gevoelens, bang voor zwakte, bang voor naaktheid. Bang voor afkeuring. Diezelfde afkeuring die ze zelf naar buiten bracht. Over luie mensen, uitkeringstrekkers, overspannen mensen, gescheiden mensen.

Mijn moeder. Klein bang vogeltje. Die haar doosje niet uit durft. Ergens boos op mensen. Want ze zit daar niet voor niks. Er is negativiteit. Er is slachtofferschap. Er is verholen rancune. Hoe ze reageert op mensen die wél de vrijheid nemen, die wel de vrijheid leven. Die wel uit hun doosje durven komen. Ze walgt van ze, ze veroordeelt ze. Afgunst. Mag niet. Mag niet. Mag niet. Netjes met z’n allen in die zwarte put. Solidair zijn. Ik moet niet alleen lijden hier. Branden zal je. Ook jij.

Oude mensen met een hondje. Die meer van dieren houden dan van mensen. En het beest de hele dag koekjes voeren.


geplaatst door Parlante - 5775 keer gelezen

beoordeeld 3.53/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl