Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 30 juni 2012

Relaties, begin van een nieuw leven III

Ja, die therapeutische relaties. Als je partner fungeert als confrontatie met jezelf. Waar die partners al niet toe dienen. Je huwelijk. Het begon zo mooi. Tot het af ging brokkelen. Na een rozige liefde ging je je zoetjesaan ergeren aan zijn weekheid, zijn vriendelijkheid. Die oneindige meegaandheid, waar je geen reet aan had. Ben ik daar ooit op gevallen? Wat een slappe zak. Maar je heb hem zelf gekozen. Juist deze man. Tering, wat een confrontatie. Hem kan je het niet eens aanrekenen. Hij doet gewoon zijn ding. Het is nog steeds dezelfde man. Waar je ooit van hield.

Wat was dat dan? Je hele hebben en houden heb je hem gegeven. Wat was dat dan? Je lag in bed met een phantoom, jouw hersenspin. Met je ten diepst gewenste ander. Een lichaam vol met toegeschreven waarden. Je lag te tongen met je alter ego. Je ging goddomme met jezelf naar bed. Nou, dat is fijn. Dat is het toppunt van genot. Dat is je beste partner. De spiegel van je wensen. Niets kon je stuiten. De vervulling van je verlangens stuit nimmer op een grens.

Ik zie hem nu. Met walging zie ik nu die waterige ogen. De lust die door zijn lichaam trekt. Het zweterige lijf, dat witte vlees. Het is voorbij. Ik wil hier weg. Weg bij die man van ooit mijn dromen.

Wat is dat allemaal? Deze intensiteit? Deze heftigheid? Op weg naar zo’n ontluistering? Is dit het ergst bij je eerste liefde? In je pubertijd is alles ook veel te groot. Een vlucht in een euforisch wezen. Het leven van een gedroomde werkelijkheid. Omdat de wereld zo hard binnenkomt.

Of is het mijn drang naar veiligheid, een onderkomen, naar rust en duidelijkheid? Want ik ben bang, ik ben onzeker, en val op de grootste, standvastigste, maar saaiste man die er bestaat. Moet emotioneel ook onder het ijs zitten. Gewoon zijn rol doen en niet teveel gezeiks.

Of kies ik die man om mijn opvoeding te herleven en de schade te helen? Van die types wiens partner op hun vader lijkt. Vervolgens in intense haat via die man hun vader herbeleven. En daarmee hun opvoeding en schade te ontbloten? En misschien te helen.


geplaatst door Parlante - 5351 keer gelezen

beoordeeld 2.43/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl