Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 30 juli 2012

Bob met oplegger

Of ik niet weer eens een leuke blog kon plaatsen het was immers twee weken geleden. Ik vond de mail van de redactie wat later want ik was er even niet.

Op vakantie op maar iets meer dan een uur rijden van huis maar toch zonder bereik zo’n beetje 90% van de tijd, ook dat kan dus gewoon midden in Nederland. Dus een blog schrijven dat ging nog wel maar een blog plaatsen werd heel ingewikkeld ter plaatse. En dan nog iets; een LEUKE blog; dat kan ik sowieso nooit garanderen. De concurrentie is ook moordend hier tegenwoordig qua leukheid.

Van mijn hand namelijk geen smeuïge successtory zoals sommige bloggers momenteel schijnen te beleven met andere bloggers. Wat doen ze hier eigenlijk nog vraag ik me af; schrijven ze door totdat de eerste m4m liefdesbaby geboren is? Sorry; flauw ik weet ook wel dat ze daar te oud voor zijn.

Wat kan ik eigenlijk wel melden?

Nou, misschien leuk te vertellen dat mijn auto het niet meer deed, na vier dagen werkeloos in de brandende zon gestaan te hebben, daar midden in de rimboe. En dat ik toen de hulpdienst gebeld heb, wat nog een hele opgave was zonder bereik, en dat die toen een man in een overall met een enorme oplegger stuurden.

Het zou kunnen dat ik al te lang droog stond of dat ik vreselijk uitgekeken was op alle burgermannetjes in korte broek met crocs op het park, maar toen deze “Bob de Bouwer” ,zoals alle mannen in overall nog altijd heten bij ons thuis, uit zijn oplegger stapte moest ik naar adem happen. Bob zag er niet uit als een doorsnee Bob zeg maar.

Het leek ineens wel een trage Franse film, muziekje eronder en het beeld was compleet. Ik ontving hem met een heel stel figuranten, mijn vader vooraan, daarachter mijn dochter van 14 die ook zag wat ik zag, mijn zoon en zijn vakantievriendje en de moeder van het vakantievriendje die haar zoon kwijt was die achter de oplegger was aangegaan.

De hoofdrolspeler gooide de deur dicht en zocht zijn gereedschap bij elkaar. Hij liep op me af en schudde me de hand, zijn naam ontging me.

Lang, tanig, prachtige gebruinde armen, een heerlijk doorleefd hoofd, wat langer haar en een stoere zonnebril die mij het zicht op zijn ogen enigszins ontnam.

Toen hij begon te praten werd hij weer iets meer een gewoon mens. Zijn oosterse accent maakte hem wat minder spannend, maar ach daar kwamen we wel over heen.

Afgaande op mijn beschrijving van de symptomen schatte hij in dat ‘er een kans was dat hij de auto mee moest nemen’.

Ik wilde tegen hem zeggen: “ Mijn auto laat ik niet alleen dus dan sleep je mij ook maar weg hier uit de rimboe naar je landelijk gelegen stulpje waar we vanavond in de bedstee ook mijn problemen even oplossen, ik doe het immers ook al een tijdje niet zo goed meer”

In plaats daarvan zei ik: “Ok, dat zou vervelend zijn maar niet onoverkomelijk want we fietsen eigenlijk alleen maar sinds we hier zijn in dit mooie doch wat ver van de bewoonde wereld gelegen oord zonder fatsoenlijk bereik”. Echt een zin waar zo’n man wat mee kan. Maar dat krijg je er van als je weer eens een keer onder de indruk bent van het andere geslacht.

Gelukkig was mijn vader nog wel in staat tot een normale conversatie en wist ik binnen de kortste keren waar hij woonde, waar hij werkte, waar hij vandaan kwam en waar hij voor werkte. Niet dat het me echt interesseerde maar toch…

Ondertussen werkte hij heel handig een aantal punten af en stelde al snel de diagnose; de accu was leeg. Of misschien wel helemaal stuk. Dat laatste bleek wat te optimistisch gedacht, met een simpel startkabeltje startte de auto meteen.

Het slechte nieuws was dus dat ik niet met hem mee hoefde omdat het probleem nu verholpen was. En door dat slechte bereik was ik genoodzaakt het mobiele nummer van mijn vader te geven, hetzelfde waar ik hem ook mee gebeld had en wat dus nu in zijn systeem zat.

Toen alle andere figuranten verdwenen waren omdat het niet de spannende wegsleepactie was geworden waar iedereen op gehoopt had, bleef ik alleen achter met hem en toen zette ik al mijn charmes in. Ik had gelukkig mijn nieuwe zomerjurk aan en hij stond dicht bij me en keek zo in mijn decolleté omdat ik op zijn handcomputertje een handtekening moest zetten onder zijn rapport. Ik zocht oogcontact maar dat werd lastig met die bril.

Ik weet niet meer wat me nog meer allemaal uitwisselden maar het kreeg iets broeierigs. Het ging over een stukje rijden en een ijsje kopen voor de kinderen en dat ik dan ook mezelf moest verwennen zoiets.

Ik rekte zijn verblijf nog wat door een paar ‘wat-als’ vragen te stellen in mijn rol als het hulpeloze domme vrouwtje en toen sprak hij de magische woorden: “Als hij morgen niet start mag je me gerust weer bellen, ik kom zo weer bij je langs”.

Mijn vader gidste hem daarna naar de slagboom met die enorme oplegger, dat was overigens nog een hele opgave en weg was hij.

Ik reed met mijn dochter( ‘ja mamma geef maar toe, je vond hem echt wel leuk’)naar de dichtstbijzijnde stad op en neer, echter zonder die ijsjes te kopen want we durven niet meer te stoppen nu hij net weer reed. Onderweg belde mijn vader, mijn dochter nam mijn mobiel op die ineens wel weer bereik had daar in de stad en ze knikte een paar keer.

“Wat zei opa?” vroeg ik. “Dat Peter nog gebeld had” zei ze. “Peter?” vroeg ik verbaasd. “Ja, Bob je weet wel…”

Mijn hart sloeg over, had hij nu alweer gebeld, vond hij het soms ook jammer dat het probleem zo snel was opgelost?

“….dat je de auto op het park even op een heuveltje moet zetten als ie het dan morgen niet doet dan duw je hem er makkelijker af” zei ze vervolgens lachend.

Terug bij het huisje heb ik de auto op het meest vlakke stukje geparkeerd dat ik zag. De volgende morgen stapte ik hoopvol in. Helaas; hij startte meteen.

En om mijn vader nou naar zijn nummer te vragen …


geplaatst door Babette - 4145 keer gelezen

beoordeeld 3.88/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl