Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 28 juli 2012

De eetclub

Iedere maand kijk ik er weer naar uit, de afspraak van onze eetclub. Kom er net vandaan en het was weer heerlijk. Over het eten waren de meningen verdeeld, maar dat het op alle andere fronten heerlijk was, daar zijn we het allemaal over eens. Natuurlijk is er over daten gesproken. De dames hebben hun beklag gedaan over de botheid van sommige mannen en de mannen hebben geklaagd over de arrogantie van de vrouwen. Gelukkig waren er ook enkele positieve geluiden. Dat houdt de moed er in. Maar eerlijk is eerlijk, het gedeelde smart is halve smart gevoel geeft ook weer even een kick. Het ligt niet aan mij, het ligt aan de rest van de wereld.

Kon die troost wel even gebruiken. Had sinds het vorige etentje wat mindere date ervaringen. Het begon met een date met een man die teleurgesteld was dat we de eerste date geen seks hadden. Volgens een vriendin van me is 80% van de mannen gewoon zo en date ik te weinig binnen die 20%. Onzin natuurlijk, 80% van de mannen zoekt een serieuze relatie waarbij seks tijdens welke date dan ook een verdieping is en geen doel op zich. Het is dus dikke pech als je een man treft die tijdens de eerste date seks wil. En nog meer pech als je vaker een dergelijke man treft. Of slechte mensenkennis natuurlijk. Een dergelijke man herkennen is simpel als hij al tijdens het mail contact naar je seksuele voorkeuren vraagt. Hem herkennen als seks zelfs niet eens zijdelings onderwerp van gesprek is, is lastiger. Geef de voorkeur aan de eerste categorie. Dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben en heb de keuze of ik daar in mee wil gaan of niet. Nu was het toch een afknapper. Wat ik wel weer waardeerde is dat hij na een mailtje van mijn kant zijn excuus aanbood.

De vorige ervaring was er één van jammer, maar ondanks dat mijn vriendin natuurlijk absoluut ongelijk heeft, gebeuren dat soort dingen nu eenmaal (vaak). De tweede mindere ervaring raakte me meer. Ik had al bijna 3 jaar sms en chat contact met een bijzonder leuke en aantrekkelijke jonge man. De enige reden dat ik een afspraak afhield was zijn leeftijd, hij is 6 jaar jonger dan ik ben. Onlangs wist hij me toch over te halen. Tegen zijn argument dat hij bijna 40 is en dus bijna echt volwassen kon ik niets in brengen. Tijdens onze eerste echte ontmoeting bleek het live even goed te klikken als via chat en sms. Ook fysiek, want hoe wel we ons vrij keurig gedragen hebben, voelde na bijna 3 jaar voorspel de ontmoeting niet als een eerste date. Hij was dus iets minder teleurgesteld dan de vorige man en ik zeker. Heel voorzichtig voelde ik iets van kriebeltjes. Zeker toen ik een tijdje daarna een bijzonder gezellige chat met hem had waarin we ons verheugden op de date die vorige week donderdag zou plaats vinden. De kriebeltjes groeiden aan. Totdat ik dat ene sms-je van hem ontving waarin hij vertelde dat hij die zaterdag een leuke dame had ontmoet met wie het wel klikte. Ze wilden samen kijken waar de ontmoeting toe zou leiden en hij wilde dus graag onze date voorlopig afzeggen. Maar wat er ook gebeurde, we hielden contact. Toch best gekwetst heb ik hem laten weten dat verder contact wat mij betreft er niet in zat. Ben niet boos, wel teleurgesteld.

En dan is de eetclub een verademing. Heerlijk even de steun van de dames voelen en verder gewoon genieten. Want natuurlijk praten we niet de hele avond over mislukte en zelfs niet over geslaagde dates. Een groot deel van de avond praten we vooral onzin. Af en toe kijken we geschokt om ons heen of de rest van het restaurant ons niet wil verbannen vanwege de lachsalvo’s en de bijbehorende decibellen die we produceren. Gelukkig wisten de mensen naast ons dat wel te waarderen. Ze vonden het wel gezellig zo’n vrolijk groepje. En wij ook. Iedereen ging weer met een goed gevoel naar huis. De sfeer is altijd ontspannen en goed. Juist omdat we een eetclub en geen dateclub zijn. Gewoon van elkaars gezelschap genieten zonder de spanning van "zou het wel, zou het niet". We hebben elkaar gevonden doordat we allemaal single zijn.We blijven ons iedere maand op de eetclub verheugen, omdat we niets als singles, maar als groep aan tafel zitten. Soms even klagend, delend en dan weer heerlijk lachend.

 

 


geplaatst door Gerbra42 - 5941 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl