Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 9 juli 2012

De onbekende man (Slot)

‘ En de prins keek de prinses diep in haar ogen en kuste haar mooi gevormde mond en streek over haar haar wat zo rood was als vlammend ebbenhout. En ze leefden daarna nog lang en gelukkig in het paleis aan het meer waar een gouden fontein gekleurd water spoot en de kikkers prachtige cantates kwaakten. En in de tuin stond een hoge boom waar geld aan groeide zodat er altijd genoeg was voor iedereen. En de prins zorgde voor de prinses en de prinses voor de prins.’ Zo zou het gaan dacht ik als vijfjarige. Uiteindelijk was ik een prinses, alleen niemand had dat nog ontdekt. Mijn ouders waren eigenlijk niet mijn echte ouders. Dat was echt een misverstand. Mijn echte ouders waren namelijk een koning en een koningin. Eigenlijk hoorde ik in een paleis te wonen en niet in een hoekwoning ergens in de polder. Ooit zou de prins mij komen halen en dan zou ik als nog prinses worden. Ooit. En tot die tijd bleef ik gewoon wachten en een beetje door rommelen.

Inmiddels ben ik een aantal partners verder, woon ik zelf in een hoekwoning zonder gouden fontein in mijn vijvertje, met twee kinderen van verschillende partners, een drukke baan, een (zo juist succesvol afgeronde opleiding), vrienden en teveel hobby’s. Er zijn tijden dat ik uitgeput op de bank hang en ik mij vaag de dromen uit mijn jeugd herinner. Hoe kon het nu zo zijn dat ik uiteindelijk geen prinses was geworden? Wat was er mis gegaan? En ja dan wist ik het weer. Ik had alle kikkers genegeerd die prinsen hadden kunnen worden. Hoe dom kun je zijn? Ze hadden heus wel voor me gestaan met hun schattige kraaloogjes maar natuurlijk was ik weer eigenwijs geweest en had ik gedacht dat ik beter af was met een grote brulkikker. Terwijl iedereen weet dat een brulkikker echt nooit een prins gaat worden. Na een paar brulkikkers had ik de moed haast al opgegeven dat het ooit nog zou gaan gebeuren. Tot deze week.

Ik zat nietsvermoedend in de tuin. Het was een beetje bewolkt en ik staarde vanuit mijn schommelende pappagaai stoel naar een grote kikker die op de rand van de vijver onder een groot blad onzichtbaar zat te zijn. En ik deed mijn ogen dicht en droomde een beetje weg in het niets. Het was ongewoon stil voor de zaterdagmiddag. Geen zaagmachines, schuurmachines of elektrische heggenscharen van overactieve buurmannen. Ergens heel ver weg hoorde ik een trein. De tuindeur piepte en ik opende langzaam voorzichtig een oog. En daar stond hij plotseling. Een lange blonde prins met warme blauwe ogen in een groen overhemd met wollen sokken in crocs. Ik wist niet dat prinsen op crocs liepen maar nu wel gelukkig. En hoewel het bewolkt was en de zon niet scheen, ging het licht aan. Een oorverdovend geel licht brak door. Het straalde uit de ogen van de prins richt in mijn hart. Zo helder, zo licht, zo mooi.

‘ Dag prinses’, zei de prins. ‘ Ben ik hier aan het juiste adres?’

En ik knikte, niet in staat nog iets te zeggen, en gebaarde naar een tuinstoel.

De prins vleide zich neer, rolde een sjaggie en tuurde met smalle ogen naar mij, de prinses.

‘ Het is een mooi dag’, zei de prins en deed zijn ogen even dicht. ‘Een mooie dag voor de rest van ons leven.’

En de prins stond op en boog zich over mij heen. Hij kuste mijn mooi gevormde mond en streek over mijn krullen die zo rood waren als vlammend ebbenhout. En hij trok mij overeind in zijn armen en zo stonden we daar, de prins en ik. En ik keek in zijn ogen en hij in de mijne en we zagen wat anderen niet hadden gezien. De weerspiegeling van onszelf. Dat wat je niet kunt zien maar wat er wel is en gezien wil worden.

En de prins en de prinses zeiden niets maar dachten allebei; Ik neem dit alles inclusief. Inclusief honderd kilometer heen en weer rijden, jouw kinderen die soms strontvervelend zijn en soms ontzettend lief en aardig, de pijn van de kinderen die je eigenlijk zo graag zelf had gehad, inclusief je gebrek aan daadkracht, je teveel aan daadkracht, je onzekerheid en je zekerheid, je rust en je onrust, je zeker weten en je twijfelen, je overmoedigheid en je angst, je rondingen en je magere lange lijf, je spullen die ik niet allemaal mooi vind en je spullen die ik prachtig vind, je aandacht en je gebrek aan aandacht, je impulsiviteit en je aarzeling, je teruggetrokkenheid en je betrokkenheid, het leven wat je hebt geleefd en het leven wat nog komen gaat. Dit alles neem ik inclusief. Want dit hoort bij jou en dit hoort bij mij. Het is alles inclusief.’

En het is daarom dat de prins en de prinses nog lang en gelukkig leven………..echt alleen daarom.

En wanneer je nog op zoek bent naar een kikker, kom dan gezellig even langs bij ons in de tuin. Want er zitten er zeker nog een stuk of wat die gekust willen worden en waarvan ik zeker weet dat het prinsen en prinsessen zijn. Ze zitten namelijk altijd net recht onder je neus achter de brulkikkers en de bralkikkers, de waterslangen en de guppy’ s. Als je tenminste de moeite neemt echt te kijken en ze op te merken.


geplaatst door Julia28 - 6277 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl