Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 23 juli 2012

Dikke maatjes

Vroeger zei ik regelmatig tegen mijn echtgenoot: “Als je ooit nog eens van me af wilt moet je een Mercedes kopen, of een caravan. De man met wie ik in februari afsprak had allebei. “De ware liefde is niet degene die aan je voorkeuren voldoet, maar degene voor wie je je voorkeuren laat varen,” staat in zijn profiel. Dus spreek ik met hem af, want tsja, je weet maar nooit wat voor voorkeuren je blijkt te kunnen laten varen.

Op een troosteloos parkeerterrein staat hij naast zijn Mercedes cabriolet op me te wachten. Ik kijk goed om me heen of ik niet gezien word door bekenden, want ik zou geen leven meer hebben, al mijn vrienden kennen mijn afkeer voor zijn automerk. Hij geeft me een prachtige bak met blauwe druifjes. “Goh,” vraag ik hem, “doe je dat bij al je dates?” “Nee hoor,” is het antwoord, “maar ik vond het contact met jou zo leuk dat ik het gevoel had dat ik dat moest doen.” “Ja ja,” denk ik, “I bet you say that to all the girls.” Inmiddels weet ik dat dat klopt. En misschien weten een aantal lezeressen van deze blogs dat inmiddels ook…..;-)

Er zijn van die ontmoetingen waarbij je al na tien seconden weet hoe de vlag erbij hangt. Tenminste, als het het niet is. Als het het wel zou kunnen zijn, weet je dat niet al na tien seconden en ook niet na tien minuten, uren of dagen. Maar goed, deze avond weet ik het wel, na tien seconden, dit is niet mijn man. En hij weet het ook, ik ben niet zijn vrouw.

Toch hebben we een erg leuke avond. En daarna ontstaat er een bijzonder contact. Meneer is, op zijn zachts gezegd tamelijk driedimensionaal. En ik? Tsja, vrouwen vinden altijd dat met een paar kilo’s minder beter af zijn. De term dikke maatjes ligt voor de hand.

Sindsdien delen we als dikke maatjes alles op datingland. En dat is bijzonder, want wat begrijpen mijn ‘normale’ vrienden nou van dat rare dadinggedoe? Dat is een wereld die ik echt niet met hen kan delen. Zij klapperen jaloers met hun oren als ik vertel over mijn avonturen. Terwijl wij als dikke maatjes van elkaar weten dat we eigenlijk verlangen naar die bank waarop zij zitten.

Ik laat hem de profielen zien van heren die gezonnenbrild op hun motor op de foto staan. Heren, doe me een lol….. En hij laat me de profielen zien van de Russische dames die schaars gekleed in bizarre poses op de foto staan. We delen de rare contacten. Die man die van de aardbodem verdween toen ik eerst zijn naam wilde weten voordat ik met hem afsprak. Waarschijnlijk getrouwd. De man met het compleet lege huis. Dik in de financiële shit.. De dame die zonder slipje op haar eerste afspraak verscheen. Tsja, en wat doe je dan…?

Als een van ons een date heeft sturen we soms nog tijdens die afspraak een :-) of een :-( naar de ander. Als ik dreig terug te gaan naar die oude liefde, roept hij me tot de orde. Hij herinnert me aan de pijn die ik achter de rug heb en die ik als ik terugga nog een keer moet doorstaan. “Doe het niet!!!“ bliept mijn mobiel, en ik doe het niet. Als hij vertelt over zijn oude liefde snap ik waarom zijn dates maar niet willen lukken. Iedere dame wordt tegen die lat gelegd en die ligt veel te hoog. Ik geef advies hoe het misschien wel zou kunnen werken. En ik help hem hopen dat dat klopt.

Iedere keer als we chatten, bellen of praten eindigen we met dezelfde zin: “Zeg, waarom vallen WIJ eigenlijk niet op elkaar?” Tsja, het zou het leven zoveel simpeler maken. Of misschien toch niet? Want met wie moet ik dan sparren? Met wie moet ik dan praten, tot diep in de nacht? Wie geeft dan advies? Wie houdt me dan tegen? En met wie ben ik dan dikke maatjes?


geplaatst door Johanna - 5464 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl